fbpixel

Search icon
Search
Ένα σύγχρονο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη αποτελεί πηγή αρχιτεκτονικής έμπνευσης
INTERIORS

Ένα σύγχρονο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη αποτελεί πηγή αρχιτεκτονικής έμπνευσης

Με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού studio Normless


Το μοναδικό διαμέρισμα, που βρίσκεται στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μόλις λίγα μέτρα από την πλατεία Αριστοτέλους προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης, ενώ παράλληλα υμνεί το αρχιτεκτονικό design. Μάλιστα, το οίκημα πρόκειται για τμήμα μεγαλύτερου διαμερίσματος, το οποίο διαχωρίστηκε σε δύο ανεξάρτητους και αυτοτελείς λειτουργικά χώρους.

highres-6.jpg
Φιλόξενη ατμόσφαιρα στην ανακαινισμένη κατοικία

Κύριο ζητούμενο των ιδιοκτητών υπήρξε η δημιουργία ενός χώρου λιτού, αλλά ταυτόχρονα λειτουργικού, στον οποίο συνδυάζονται αρμονικά οι σύγχρονες ανέσεις με τη ζεστή ατμόσφαιρα μιας κατοικίας. Λόγω της παλαιότητας του αλλά και της νέας του χρήσης, το διαμέρισμα ανακατασκευάστηκε πλήρως προκειμένου να εξυπηρετήσει τις νέες ανάγκες των ιδιοκτητών όσον αφορά στη λειτουργία, αλλά και να ακολουθήσει τις νέες σχεδιαστικά τάσεις του σήμερα.

highres-9.jpg
Ένα custom made διαχωριστικό οριοθετεί τον χώρο της τραπεζαρίας

Στα 82τμ. του διαμερίσματος δημιουργήθηκαν ένας άνετος χώρος υποδοχής με ξύλινες επενδύσεις και επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους, μια ενιαία κουζίνα, η οποία επικοινωνεί τόσο με το σαλόνι όσο και με την τραπεζαρία, ενώ ο διάδρομος που οδηγούσε στα υπνοδωμάτια διατηρήθηκε προκειμένου να απομονώνονται οι ιδιωτικοί χώροι και τα μπάνια.

highres-7.jpg
Οι λειτουργίες συνυπάρχουν αρμονικά και ξεκάθαρα

Με σκοπό να διαφοροποιηθεί ο χώρος της κουζίνας, από το υπόλοιπο καθιστικό, αποφεύγοντας όμως τη δημιουργία νέων χωρισμάτων, οι περιμετρικοί τοίχοι καθώς και η οροφή διαχωρίζονται χρωματικά δημιουργώντας ένα box in a box. Μεταξύ του χώρου της τραπεζαρίας και του καθιστικού παρεμβάλλεται ένα custom designed έπιπλο με περσίδες, το οποίο επιτρέπει την οπτική επικοινωνία των δύο χώρων, εξασφαλίζοντας παράλληλα το λειτουργικό διαχωρισμό τους, αλλά και τη χρηστικότητα ενός επίπλου τηλεόρασης με τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους.

highres-8.jpg
Το ξύλο κυριαρχεί στον χώρο ενώ γίνεται βασικό υλικό των ειδικών κατασκευών

Στον χώρο της εισόδου κατασκευάστηκε μία ξύλινη σύνθεση, στην οποία έχει προσαρμοστεί το θερμαντικό σώμα έτσι ώστε να μη γίνεται άμεσα αντιληπτό, ένας καθρέπτης εισόδου και βοηθητικά κρεμαστά φωτιστικά. Ακριβώς απέναντι από τη δρύινη αυτή σύνθεση έχει τοποθετηθεί μια ντουλάπα εισόδου, η οποία καταλήγει σε βιβλιοθήκη από την πλευρά του καθιστικού. Οι ξύλινες επενδύσεις σε φυσικό δρύινο χρώμα σε συνδυασμό με τις λευκές ματ επιφάνειες, ενισχύουν τις λιτές γεωμετρικές γραμμές της minimal αισθητικής του διαμερίσματος.

highres-1.jpg
Μαύρο μάρμαρο ντύνει το μπάνιο με αίσθηση πολυτέλειας

Το μαύρο μάρμαρο επιλέχθηκε ως βασικό στοιχείο επένδυσης για το δάπεδο και τους τοίχους της ντουζιέρας του κυρίως μπάνιου, ενώ οι υπόλοιποι περιμετρικοί τοίχοι επενδύθηκαν με κονίαμα επάλειψης Kourasanit.

highres-11.jpg
Αρμονία και αίσθηση ηρεμίας και γεωμετρίας στο υπνοδωμάτιο

Τα υπνοδωμάτια του διαμερίσματος, ακολουθούν τις ίδιες σχεδιαστικές γραμμές, με απλές γεωμετρίες, φυσικά υλικά, όπως η φυσική δρυς που χρησιμοποιήθηκε στο δάπεδο και στην επίπλωση, τα οποία συμπληρώνονται από τις σκούρες επιφάνειες και τις μαύρες λεπτομέρειες στα φωτιστικά, δημιουργώντας έτσι ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο για τον επισκέπτη.

highres-4.jpg
Οι ξύλινες custom made κατασκευές σχεδιάστηκαν ειδικά από την αρχιτεκτονική ομάδα


About:

Το Normless studio αποτελεί χώρο συνύπαρξης της αρχιτεκτονικής με την κατασκευαστική διαδικασία. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μια ομάδα αρχιτεκτόνων και κατασκευαστών, αναλαμβάνουν την επίλυση κάθε σχεδιαστικού θέματος, με γνώμονα τις μοναδικές ανάγκες του κάθε χρήστη. Από την κλίμακα του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, μέχρι το λεπτομερή σχεδιασμό αντικειμένων, δημιουργούνται χώροι και κατασκευάζονται custom made αντικείμενα με άρτιο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

info@normless.gr

www.normless.gr

PHOTOGRAPHY: George Sfakianakis