fbpixel

Search icon
Search
Ένα street food restaurant στο Μιλάνο μετατρέπεται σε έναν pastel παράδεισο
ESCAPE

Ένα street food restaurant στο Μιλάνο μετατρέπεται σε έναν pastel παράδεισο

Με την υπογραφή του studio Masquespacio


Για το αρχιτεκτονικό studio Masquespacio η έννοια του μοντερνισμού προσεγγίζεται με τρόπο μοναδικό, που δε θυμίζει σε τίποτα ό,τι έχουμε θαυμάσει μέχρι σήμερα από τον χώρο του design. Οι interior designers που συνθέτουν το γραφείο έχουν τον τρόπο να δημιουργούν αρχιτεκτονικά αριστουργήματα με γνώμονα την υψηλή αισθητική, πάντα όμως με ένα playful twist που κάνει τη διαφορά.

Σχεδόν έναν χρόνο πριν, ταξίδεψαν στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο, εκεί όπου κλίθηκαν να δώσουν μοντέρνο χαρακτήρα στο νέο burger bar της fashion πρωτεύουσας, που ονομάζεται "Bun". Μια εντελώς διαφορετική οπτική στον τρόπο με τον οποίο βλέπαμε έως τώρα τα street food restuarants κι ένα interior design βγαλμένο απευθείας από το μέλλον.

Από την είσοδο κιόλας, καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για ένα must-visit spot του Μιλάνου, ακριβώς επειδή διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα, αλλά και γιατί «υποκλίνεται» στη unique αισθητική του αρχιτεκτονικού studio. Οι designers, για τη δημιουργία αυτού του εντυπωσιακού χώρου, άντλησαν έμπνευση από τα αποδυτήρια της πισίνας, γι' αυτό και υπάρχουν τέτοιες σχεδιαστικές αναφορές του συγκεκριμένου στιλ, αλλά αυτήν τη φορά σε μια άκρως καλαίσθητη εκδοχή.

masquespacio-bun-milano-bligny-gregory-abbatedsc-8004-copia.jpg


Το εστιατόριο βρίσκεται στην περιοχή Brera, αποτελείται από ένα bar σε lime απόχρωση, ενώ όλο το υπόλοιπο εσωτερικό του κατακλύζεται από φωτεινούς pastel τόνους. Ένα παιχνίδι χρωμάτων, που καλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν τα modern vibes που υπάρχουν ακόμη και στην παραμικρή γωνία, και φυσικά να γευτούν το υπέροχο street food.

Ένα σκηνικό κάπως σουρεαλιστικό, που απογειώνει το σύγχρονο design και απαρτίζεται από τραπέζια που θυμίζουν γαλλικό bistro, φανταστικό φωτισμό που χαρίζει χωρίς μια αύρα ρομαντισμού και coziness, πολύχρωμα πλακάκια σαν αυτά που συναντάμε στις πισίνες, καθώς κι επιφάνειες από τούβλα σε μια κλασική απόχρωση του καφέ, η παρουσία των οποίων δίνει την αίσθηση πως «ισορροπεί» το τελικό αποτέλεσμα.

Είναι πραγματικά το πώς ένας χώρος εστιατορίου δίνει στον πελάτη την αίσθηση πως βρίσκεται μέσα στο νερό. Σε αυτό βοήθησε η ύπαρξη καθρεφτών σε διάφορα σημεία της οροφής, που δημιουργούν κυματισμούς, ενώ παράλληλα χαρίζουν επιπλέον «ζωντάνια» κι εκπληκτική διάσταση στο συνολικό περιβάλλον.

bun-burgers-dellorso-milan-masquespacio-gregory-abbatedsc-3306-684x1024.jpeg


Κανείς δεν μπορεί να παραλείψει το γεγονός πως όλες αυτές οι pale αποχρώσεις εναλλάσσονται μεταξύ τους με τόσο φυσικό και ανεπιτήδευτο τρόπο, δημιουργώντας έτσι μια αρμονική αίσθηση στο μάτι του επισκέπτη. Στο μεταξύ, με τεράστια προσήλωση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και τα μεταλλικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, το χρυσό έχει ταιριάξει ονειρικά με την υπόλοιπη χρωματική παλέτα, κάνοντας το αποτέλεσμα ακόμη πιο σύγχρονο κι εκλεπτυσμένο.

Οι φωτιζόμενες επιγραφές εξασφαλίζουν μια αίσθηση που θυμίζει pop video clip των '00s, τη στιγμή που οι σωλήνες δημιουργούν industrial chic vibe. Μπορεί να κυριαρχούν διάφορα στιλ, αλλά αυτό που επικρατεί είναι ο καλαίσθητος μοντερνισμός που εντυπωσιάζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς design lovers.

Πέρα από όλα τα παραπάνω, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την ύπαρξη των φυτών που ξεπροβάλλουν σε πολλές από τις γωνίες του εστιατορίου. Αναρριχώμενα και μη indoor plants έχουν «δέσει» με το όλο concept, αποδεικνύοντας πως αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο από οποιοδήποτε interior σκηνικό.

masquespacio-bun-milano-bligny-gregory-abbatedsc-8140-copia.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του εστιατορίου!

Info: Via dell’Orso, 20, 20121, Μιλάνο, Ιταλία

Φωτογραφίες: The Spaces, ArchDaily