fbpixel

Search icon
Search
Ένα sophisticated loft στη Γαλλία συνδυάζει τη vintage με τη μοντέρνα διακόσμηση
INTERIORS

Ένα sophisticated loft στη Γαλλία συνδυάζει τη vintage με τη μοντέρνα διακόσμηση

Αρχιτεκτονικά επιμελημένο από την Aida Bratović


Η επιτυχημένη interior designer Aida Bratović γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια περιοχή της Βοσνίας, από όπου αντλεί έως και σήμερα έμπνευση για τα αρχιτεκτονικά δημιουργήματά της. Δραστήρια και ανήσυχη συνηθίζει να αποτυπώνει την αγάπη της για την τέχνη σε κάθε σπίτι που αναλαμβάνει να διαμορφώσει, ενώ τρέφει ένα ιδιαίτερο πάθος για τη vintage φιλοσοφία, συνδυάζοντάς τη με νέες, πρωτοποριακές προτάσεις που κάνουν τη διαφορά.

Γυρνώντας τον χρόνο λίγο πίσω την εντοπίζουμε να σχεδιάζει σχεδόν από την αρχή μια κατοικία στη Γαλλία, η οποία χτίστηκε στα μέσα του '30 και, πλέον, ανήκει σε μια οικογένεια που για χρόνια διέμενε στην «καρδιά» του Παρισιού. Αυτό που αποζητούσαν οι ιδιοκτήτες ήταν μια ήρεμη ζωή σε μια επαρχιακή περιοχή και αυτό το σπίτι στο βόρειο τμήμα της χώρας φάνταζε ως η ιδανική επένδυση γι' αυτούς και τα παιδιά τους.

202-1-1.jpg


H designer είχε να κάνει με ένα σπίτι παλιό, το οποίο χρειαζόταν άμεσα ένα μεγάλο makeover ώστε πάλι να θεωρηθεί ιδανικό για τους ιδιοκτήτες. Αυτό που η οικογένεια ζήτησε ήταν ένα περιβάλλον σύγχρονο ώστε να εξασφαλίζει λειτουργικότητα για τις καθημερινές της ανάγκες, cozy για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, αλλά παράλληλα να διατηρεί και μια vintage αισθητική μέσα από μοτίβα κι έργα τέχνης. Το τελικό αποτέλεσμα έχει όλα αυτά που ζητήθηκαν.

Η διακοσμήτρια βασίστηκε, λοιπόν, σε έναν καμβά earty χρωμάτων, τα οποία αποτυπώθηκαν εκπληκτικά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Πέρα από τα κλασικά μπεζ και καφέ, αλλά και λεπτομέρειες μαύρου, εντύπωση προκαλεί και ο τρόπος με τον οποίο έχουν εναρμονιστεί και ορισμένοι πιο έντονοι τόνοι, συνδυάζοντας φανταστικά τα ψυχρά με τα θερμά χρώματα κι εξασφαλίζοντας ένα απίθανα αρμονικό αποτέλεσμα.

203-1.jpg


Παρά το γεγονός ότι οι χώροι του loft να έμοιαζαν παλιοί με έντονα σημάδια από το πέρασμα των δεκαετιών, η designer φαντάστηκε το μέλλον της οικογένειας μέσα σε αυτό, τις στιγμές της με φίλους και άλλα αγαπημένα πρόσωπα. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, λοιπόν, πραγματοποίησε τις απαραίτητες κινήσεις, επισκέφθηκε τα κατάλληλα καταστήματα και βρήκε όλα όσα είχε στο μυαλό της για το πώς θα διαμορφωνόταν το σπίτι.

Αφού οι εκ νέου κατασκευές εξασφάλισαν ένα σχεδόν καινούριο αποτέλεσμα, το team που συνηθίζει να παραμένει πιστό σε artworks του μακρινού παρελθόντος, τοποθέτησε μοναδικά έπιπλα που δε θυμίζουν σε καμία περίπτωση την εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για τα περισσότερα σπίτια. Αυτός είναι και ο λόγος που το έκανε να μοιάζει τόσο ξεχωριστό. Σε γενικές γραμμές αποπνέεται μια πολυτέλεια τον καθένα σε άλλες εποχές.

Παρατηρούμε με θαυμασμό πως τα υλικά που κυριαρχούν είναι το ξύλο σε διάφορους χρωματισμούς, αλλά και οι metallic επιφάνειες για περισσότερο glam touch. Όλες αυτές οι θερμές αποχρώσεις που έχουν επιλεχθεί σε συνδυασμό με ψυχρούς και άλλους bold τόνους, χαρίζουν ένα πολύ cozy αποτέλεσμα που μπερδεύει με τον πιο chic & timeless τρόπο την αίγλη των παλιών στοιχείων με τη σύγχρονη πολυτέλεια και την πρακτικότητα.

206-2.jpg


Ένα συνονθύλευμα από interior designs του χθες σε συνδυασμό με αναφορές απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις τάσεις που «τρέχουν» στις μέρες μας, το διαμέρισμα είναι η τέλεια πηγή έμπνευσης για κάθε art addict, αλλά και για όσους δυσκολεύονται να πιστέψει πόσο όμορφο τελικά να «παντρεύονται» οι vintage γραμμές με τον μοντέρνο διάκοσμο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, άλλωστε, η Aida Bratović διαπρέπει όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της αρχιτεκτονικής και συνεχίζει δυναμικά.

Στην gallery μπορείτε να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: House & Garden