fbpixel

Search icon
Search
Ένα privée δείπνο με ισχυρή δόση Τέχνης στο Κυκλαδικό Μουσείο
PEOPLE & MOMENTS

Ένα privée δείπνο με ισχυρή δόση Τέχνης στο Κυκλαδικό Μουσείο

Με οικοδεσπότη τον Χρήστο Ξυδιά


Στο αίθριο του κεντρικού κτιρίου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ο Χρήστος Ξυδιάς, διοργάνωσε ένα privée δείπνο όπου κυριάρχησαν η λιτότητα και η αφαιρετική αισθητική των Κυκλάδων. Ολοκληρώνοντας ένα πολύ επιτυχημένο δημιουργικό κύκλο ο top hair artist γιόρτασε 16 χρόνια πορείας γεμάτα ομορφιά και κομψότητα επιλέγοντας τον συγκεκριμένο χώρο για το επετειακό του δείπνο, αναδεικνύοντας τη σχέση μορφής και περιεχομένου στην Τέχνη. Το Κάλλος υπήρξε από πάντα για τον ίδιο μια μορφή έμπνευσης και όπως είναι φυσικό για έναν άνθρωπο που υμνεί την ομορφιά, δεν θα μπορούσε να επιλέξει πιο κατάλληλο venue για να τη υμνήσει. 

Η βραδιά ξεκίνησε με την ιδιωτική ξενάγηση στη μόνιμη συλλογή του κυκλαδικού πολιτισμού, η οποία περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό μαρμάρινων ειδωλίων και αγγείων καθώς και το γυναικείο ειδώλιο 724 της Πρωτοκυκλαδικής ΙΙ περιόδου, με ύψος 1,40 μ. που το καθιστά το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο. 

22-gi1EQ.jpg
Νατάσσα Χάρμπαλη, Χρήστος Ξυδιάς & Χριστίνα Λεγάκη

Αμέσως μετά στο αίθριο με το υποβλητικό αέρινο στέγαστρο-γλυπτό του Στέλιου Κόη, ακολούθησε το δείπνο που αποτέλεσε αφορμή για μια εξαιρετική βραδιά σε αυτόν τον υπέροχο προορισμό τέχνης στην καρδιά της Αθήνας. 

Η διακόσμηση του δείπνου, σε απόλυτη αρμονία με το λιτό ύφος του μουσείου με απρόσμενες και πολυποίκιλες συνθέσεις λουλουδιών, σύμφωνα με την Ιαπωνική τέχνη Ikebana, προσομοίαζαν στη γλυπτική, λαμβάνοντας υπόψιν το χρώμα και τη γραμμή. Λευκά κεριά συμπλήρωσαν ιδανικά το art de la table και τα κύρια χαρακτηριστικά του χώρου όπου επικρατεί η λιτότητα, η αφαίρεση, το μέτρο και η αρμονία.

4-tw03u-GDQNU.jpg
Οι συνθέσεις λουλουδιών σύμφωνα με την Ιαπωνική τέχνη Ikebana, προσομοίαζαν στη γλυπτική.

Εκλεκτοί καλεσμένοι, άνθρωποι από τον χώρο της Τέχνης και της καλλιτεχνικής σκηνής έδωσαν το παρών και τίμησαν με την παρουσία τους τον οικοδεσπότη. Σε πολύ φιλικό και ευδιάθετο κλίμα απόλαυσαν τα γευστικά cocktails τους αλλά και τα προσεχτικά επιμελημένα πιάτα που δημιουργήθηκαν για τη βραδιά.

Ανακαλύψτε στη gellery περισσότερες φωτογραφίες από το event! 

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Χρήστος Ξυδιάς, Βίκυ Καγιά, Εβελίνα Παπαντωνίου

Φωτογραφία: Dimitrios Kleanthous