fbpixel

Search icon
Search
Ένα οικογενειακό διαμέρισμα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης που συνδυάζει την άνεση με τη λειτουργικότητα
INTERIORS

Ένα οικογενειακό διαμέρισμα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης που συνδυάζει την άνεση με τη λειτουργικότητα

Υπό την επιμέλεια των Urban Soul Project


Πρόκειται για ένα άνετο διαμέρισμα για μια τετραμελή οικογένεια, και πιο συγκεκριμένα για ένα ζευγάρι που δουλεύει από το σπίτι με δύο μικρά παιδιά και άρα χρειάζεται μια κατοικία, η οποία ναι μεν είναι άνετη αλλά ταυτόχρονα και λειτουργική. Η θέση του διαμερίσματος αυτού στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης ορίζει τη διαχείριση της θέας ως τη βασική παράμετρο του σχεδιασμού. Περιηγηθείτε στα δωμάτιά και τις γωνιές του σπιτιού παρακάτω κι εμπνευστείτε από το interior design που είναι υπέροχο και καλαίσθητο. 

usp-the-slender-apartment-2-1136x725-HZ1vZ.jpg
usp-the-slender-apartment-6-1136x1373-FWBJk.jpg



Οι άμεσες οικογενειακές ανάγκες ήταν τα τρία υπνοδωμάτια, ένα εκ των οποίων με ιδιωτικό wc και βεστιάριο, αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους κι ένας μικρός χώρος εργασίας για δύο άτομα, ηχομονωμένος κατά το μέγιστο, ώστε να υπάρχει πλήρης ησυχία. Η προφανής προσέγγιση ήταν η μεγιστοποίηση του ανοίγματος προς τη θέα στη θάλασσα που κόβει την ανάσα. Αξίζει να σημειωθεί πως η γραμμική διάταξη της κάτοψής του, που είναι κάθετη προς τη θέα στη θάλασσα αμφισβήτησε αυτήν την πρόθεση. 

usp-the-slender-apartment-4-1136x1065-FMccU.jpg
usp-the-slender-apartment-8-1136x1702-D3o7g.jpg

Οι ιδιωτικοί χώροι βρίσκονται στο πίσω τμήμα του σπιτιού, ενώ το καθιστικό, ο χώρος του φαγητού, και η κουζίνα βρίσκονται σε έναν ενιαίο μεγάλο μπροστινό χώρο. Ένας γενικός γραμμικός άξονας διατρέχει το διαμέρισμα, συνδέοντας όλα τα τμήματά του. Τα ανοίγματα στην περίμετρο, και το εσωτερικό τζάμι μεταξύ κουζίνας και γραφείου, μεγιστοποιεί τις οπτικές φυγές προς τη θέα, επιτρέποντας ακόμη και στον εσωτερικό χώρο του γραφείου, ή την είσοδο, μια απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα. Με λίγα λόγια, από κάθε γωνιά της κατοικίας μπορείτε να απολαύσετε το καταγάλανο σκηνικό και να ρεμβάσετε με τις ώρες.

usp-the-slender-apartment-14-1136x1329-kAKEV.jpg
Η επένδυση καρυδιάς γύρω από την καρδιά του σπιτιού, τον χώρο του φαγητού, σε δάπεδο, οροφή και τοίχους «αγκαλιάζει» όλο τον χώρο και τον καθιστά πιο κεντρικό. Plus, αυτού του είδους το υλικό προσδίδει μια vintage πινελιά σε κάθε δωμάτιο και προσκαλεί σε στιγμές ηρεμίας και απόλυτης χαλάρωσης.

usp-the-slender-apartment-10-1136x1367.jpg
usp-the-slender-apartment-22-1136x1554.jpg
Σχετικά με τις αποχρώσεις που έχουν επιλεγεί, είναι κατά βάση οι γήινες, οι οποίες φυσικά συνδυάζονται αρμονικά με το ξύλο καρυδιάς που διατρέχει τη διακόσμηση. Παράλληλα, οι neutral τόνοι ταιριάζουν υπέροχα με τους λευκούς και beige τοίχους και δημιουργούν ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, στο σαλόνι το χρωματικό σκηνικό αλλάζει και γίνεται πιο σοβαρό και αριστοκρατικό, με το γκρι να κυριαρχεί. Μαύρες λεπτομέρειες πλαισιώνουν τα γκρι χρώματος αντικείμενα και πετυχαίνουν ένα πιο luxurious look στη διακόσμηση. Μάλιστα, εντοπίζονται και μερικά prints που δίνουν μια σύγχρονη νότα στη συνολική διακόσμηση του σπιτιού. Το φυσικό φως, τέλος, ενισχύει κάθε απόχρωση, πάντως και καθιστά κάθε δωμάτιο πιο φωτεινό και ζωντανό.
usp-the-slender-apartment-12-1136x1485-1.jpg
usp-the-slender-apartment-21-1136x1548.jpg


Photo Credits:
Kimberley Powell