fbpixel

Search icon
Search
Ένα νέο wellness club στη Νέα Υόρκη παραδίδει μαθήματα design μέσα από μια mindfulness εμπειρία
DESIGN NEWS

Ένα νέο wellness club στη Νέα Υόρκη παραδίδει μαθήματα design μέσα από μια mindfulness εμπειρία

Ανακαλύψτε το "Τhe Well" κι εκπλαγείτε από τη διακόσμησή του


Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, λίγα μέτρα από το Union Square Park, άνοιξε πρόσφατα το The Well, ένα κέντρο ευεξίας. Το συγκεκριμένο κέντρο έχει την εξής φιλοσοφία: είναι ένα μέρος που υπόσχεται ηρεμία κι ευεξία μέσα από τους χώρους του και τις παροχές που προσφέρει στα μέλη του. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει studios για yoga και διαλογισμό, 24ωρο spa, health coaches και ειδικούς που φροντίζουν τις ανάγκες καθενός από τα μέλη ξεχωριστά, ανάλογα με τους προσωπικούς τους στόχους. Η φιλοσοφία του χώρου έχει πάρει επιρροές τόσο από τη δυτική όσο και από την ανατολική κουλτούρα σχετικά με τις διαδικασίες χαλάρωσης κι εσωτερικής διερεύνησης και το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί ένα wellness center που αποτελεί καταφύγιο σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Οι ιδιοκτήτες του σπα, Rebecca Perekh και Kane Sarhan, έχουν δηλώσει ότι στόχος τους είναι να παρακινήσουν περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί με την υγεία του, τόσο τη σωματική, αλλά κυρίως την πνευματική και μέσα από το club τους να αλλάξουν τη νοοτροπία γύρω από το wellness.

3-hUA4E.jpg
1-rl9HU.jpg

Πέρα από τη μοναδική εμπειρία μιας εσωτερικής διερεύνησης του εαυτού, το The Well παραδίδει και κάποια design trends και tips για να φέρετε την ευεξία στον χώρο σας και κάτι που σίγουρα ξεχωρίζουν όλα τα μέλη του club είναι η ατμόσφαιρα ηρεμίας και γαλήνης που εκφράζει η αισθητική και η διακόσμηση του χώρου. Μετά την κύρια είσοδο, βρίσκεται το membership’s club, όπου στο πρώτο δωμάτιο οι designers έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο να δημιουργήσουν ένα focal point, ένα κεντρικό σημείο δηλαδή που τραβάει την προσοχή στον χώρο. Επιλέγοντας neutral χρώματα όπως το λευκό και το μπεζ, προσφέρουν στα μέλη τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν τη σκέψη τους στον χώρο και τους προϊδεάζει σχετικά με τη wellness αισθητική των υπόλοιπων δωματίων. Πολλοί designers προτείνουν να κάνετε κι εσείς το ίδιο στους βασικούς χώρους του σπιτιού σας, όπως το σαλόνι, δημιουργώντας ένα focal point που θα αποτελεί τη βάση της υπόλοιπης διακόσμησης.

1000x-1.jpg
2-USHW9.jpg

Εκτός, όμως, από τους βασικούς χώρους, το κέντρο έχει επενδύσει έξυπνα και στη διακόσμηση των βοηθητικών χώρων. Στα δωμάτια που είναι πιο χρηστικά, όπως τα locker rooms, δε δίνεται συνήθως η ίδια έμφαση στο design όπως στα υπόλοιπα. Το The Well, όμως προτείνει ένα νέο trend που θέλει να στρέψει το focus σας στη διακόσμηση αυτών των χώρων και στις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά, τοποθετώντας χρυσές πινελιές, καθρέφτες και πολλά φυτά σε αυτά τα δωμάτια. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε όλοι να έχετε μια mindfulness εμπειρία στο σπίτι σας και να αλλάξετε τα σημεία που μέχρι τώρα φαίνονταν αδιάφορα.

4-QUdTv.jpg
5-SSu4K.jpg
Στο κέντρο ευεξίας θα βρείτε, επίσης, αίθουσα ρεφλεξολογίας, που αποτελεί μια διαδικασία συμπληρωματικής θεραπείας. Είναι μια ξεχωριστή αίθουσα και λόγω της χρησιμότητάς της, αλλά και λόγω του design που έχει υιοθετήσει. Η ατμόσφαιρα που εκπέμπει δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας, λόγω των πολλών φυτών στους τοίχους. Αυτό, όμως, που ξεχωρίζει περισσότερο είναι ότι η διακόσμηση έχει επενδύσει στην ποικιλία των διαφορετικών υφών μέσα στον χώρο, μέσα από τα κρεμαστά τοίχου και τα ειδικά καθίσματα και με αυτήν την τεχνική επιτυγχάνεται μια αίσθηση ζεστασιάς και ηρεμίας. Παρόλο που υπάρχει η εντύπωση πως οι χώροι χαλάρωσης χρειάζονται μια μινιμαλιστική προσέγγιση, το The Well έρχεται να αλλάξει τον κανόνα συνδυάζοντας τα στοιχεία της φύσης και τα neutral χρώματα, με πολλές λεπτομέρειες στους τοίχους και διαφορετικές υφές στα έπιπλα και τα αντικείμενα. Ακόμη κι αν είστε φανς της λιτής διακόσμησης και των ήσυχων τόνων, μπορείτε να δημιουργήσετε χώρους με πιο έντονες χρωματικές παλέτες, χωρίς να υπερβάλετε και να ξεφύγετε από το γενικό ύφος του συνολικού design.