fbpixel

Search icon
Search
Ένα νέο οπτικοακουστικό fitness event έρχεται την Τετάρτη για 1η φορά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
CITY VIBES

Ένα νέο οπτικοακουστικό fitness event έρχεται την Τετάρτη για 1η φορά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

H master personal trainer Hara Liokos Lazarou, παρουσιάζει το ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ


Η αγάπη για δημιουργία και η ανάγκη για ψυχική και σωματική ευεξία οδήγησαν τη master personal trainer Hara Liokos Lazarou να εμπνευστεί έναν διαφορετικό τρόπο άσκησης, προσεγγίζοντας το κοινό μέσα από ιδιαίτερες δράσεις. Ενώνοντας άθληση και τέχνη, ένα νέο οπτικοακουστικό event της στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το fitness.

Πώς πήρατε την απόφαση να έρθετε από τη Μελβούρνη και να ασχοληθείτε με το personal training και τα ομαδικά bootcamps; 

Η Ελλάδα είναι η ιδανική χώρα από άποψη ενέργειας. Ήρθα το καλοκαίρι του 2008 για διακοπές και τελικά αποφάσισα να τις κάνω long term. Τα personal trainings και τα ομαδικά bootcamps τα είχα ξεκινήσει ήδη στην Αυστραλία. Αποφάσισα να τα φέρω εδώ, μιας και τα bootcamps δεν υπήρχαν. Παρατήρησα τη διάθεση του κόσμου να αθληθεί σε κάτι καινούριο και πρωτοποριακό. Ήμουν η πρώτη που το ξεκίνησα και η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή!

Τι πρόκειται να ζήσει όποιος επιλέξει να συμμετάσχει σε κάποιο από τα πολύ ιδιαίτερα διαδραστικά events σας; 

Σίγουρα προκαλούνται έντονα συναισθήματα. Ο απόλυτος συγχρονισμός των αισθήσεων αυξάνει τη συγκέντρωση και η κίνηση του σώματος με τη μουσική προκαλεί χαρά και έκσταση. Η ανάταση που δημιουργείται από την ομαδικότητα και τη συνεργασία είναι από τα βασικότερα που θα βιώσει.

liokos-1jpg.jpg

Με ποιον τρόπο η άσκηση επηρεάζεται από την τέχνη;

Αλήθεια, πώς προέκυψε η ιδέα της σύνθεσης του δικού σας κλάδου με την performing art; Για μένα, το ίδιο το σώμα είναι τέχνη, ενώ πάντα συνδυάζω την προπόνηση με τη μουσική. Η ένωσή της με την performing art είναι προτεραιότητά μου, γιατί πιστεύω ότι τα συναισθήματα που βγάζει κανείς από το ίδιο του το σώμα είναι masterpiece. Πάντα «μπλέκω» αυτά στα οποία με ωθεί η διαίσθησή μου.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας παρείχατε δωρεάν μαθήματα εκγύμνασης στον εξωτερικό χώρο του δημαρχιακού μεγάρου της πόλης και κοντά στην Παραλία. Προσωπικά, τι αποκομίσατε από αυτήν την εμπειρία; 

Σε μία κατάσταση που κυριαρχούσε ο φόβος, διαπίστωνα κάθε φορά την ανάγκη των ανθρώπων για παρακίνηση, ενθάρρυνση και επαφή. Το outdoor training έγινε γνωστό και ανέλαβα τη δέσμευση να φροντίζω με τον δικό μου τρόπο ανθρώπους που ψάχνουν ένα κίνητρο να νιώσουν ευεξία, να επικοινωνήσουν και να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους.

H παρουσία σας στο Δημαρχείο της πόλης συνεχίζεται με ένα πολύ ξεχωριστό event που θα λάβει σύντομα χώρα. Πείτε μας τι μοναδικό θα περιλαμβάνει. 

Έκανα πολύ μεγάλη έρευνα και διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει fitness event που να συνδυάζει και να παρουσιάζει όσα θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιουνίου, στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Δημαρχείου. Η ομάδα μου, η HLLgroup, θα παρουσιάσει το fitness μέρος, όπου γίνεται παρέμβαση από χορεύτριες κλασικού μπαλέτου και αθλητές street workout και όλο αυτό με συνοδεία πνευστών και κρουστών από ομάδα 40 μουσικών. Είναι μοναδική εκδήλωση και όλα όσα περιλαμβάνει είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αλλά και αστείρευτης έμπνευσης. Το τελευταίο κομμάτι της μάλιστα θέλησα να είναι ανοιχτό, ώστε να συμμετάσχει μαζί μας όποιος θέλει. Επομένως, η μοναδικότητά της εντοπίζεται σε όλα τα παραπάνω μαζί: τα ερεθίσματα που θα λάβει ο θεατής, αλλά και η δυνατότητα να απογειώσει ο ίδιος το αποτέλεσμα.

285154637-722255305488501-671854227088016391-n.jpg

Σκοπεύετε αυτές οι εκδηλώσεις να γίνουν ο νέος σας θεσμός;

Ναι, και αυτή είναι η ευχή μου. Κάθε φορά να συνεργαζόμαστε με έμπνευση και να βρισκόμαστε σ’ ένα ετήσιο ραντεβού!

Info: Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 21:30, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Facebook: haraliokoslazarou, Instagram: @haraliokoslaz, Instagram Event: @8_6_2022