fbpixel

Search icon
Search
Ένα ονειρεμένο καταφύγιο στη Χαλκιδική μπροστά στη θάλασσα υπόσχεται ένα παραδεισένιο καλοκαίρι
DESIGN

Ένα ονειρεμένο καταφύγιο στη Χαλκιδική μπροστά στη θάλασσα υπόσχεται ένα παραδεισένιο καλοκαίρι

Το εντυπωσιακό Beachbird στο δεύτερο πόδι απέκτησε ένα ακόμη εξαιρετικής αισθητικής χώρο διαμονής


Στην ειδυλλιακή και καταπράσινη Χαλκιδική, που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, και πιο συγκεκριμένα στην παραλία Καλύβες, που βρίσκεται 700 μέτρα από το ομώνυμο χωριό, μια μοναδικής αισθητικής κατοικία προστέθηκε στο κτιριακό σύμπλεγμα Beachbird.

Σ' ένα τοπίο ιδανικό για ξεκούραση και χαλάρωση, ένας high-design-approved  χώρος, μέσα στη φύση γίνεται το ιδανικό καταφύγιο για κοντινές αποδράσεις από την πόλη. Το αρχιτεκτονικό γραφείο 1:1 των Αθηνάς Πεντεφούντα και Δήμητρας Βαφειάδου επιμελήθηκε κάθε λεπτομέρεια, ώστε ο χώρος να αποκτήσει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να μετατραπεί στην απόλυτη καλοκαιρινή κατοικία.

beachbird-l-13-cmWuU.jpg


Η χρήση της τσιμεντοκονίας που καλύπτει δάπεδο, χτιστούς πάγκους και καθιστικά έγινε μια ασφαλής επιλογή που χάρισε ένα εξαιρετικό αισθητικά αποτέλεσμα. Σ' έναν συνδυασμό από γκρίζες και αποχρώσεις της άμμου και μαζί με ανάλογες ειδικές επεξεργασίες στους τοίχους έδωσε μια ενιαία αίσθηση στον χώρο και μια φρέσκια, μοντέρνα και γήινη ματιά. 

Το υλικό έντυσε όλα τα δάπεδα και τα μπάνια του σπιτιού, όπως και τα χτιστά καθιστικά που δίνουν μια ανάλαφρη αίσθηση στον ενιαίο χώρο καθιστικού και κουζίνας, που παραπέμπει άμεσα στο ελληνικό καλοκαίρι.

beachbird-l-11-orDri.jpg


Η κουζίνα, επίσης, κατασκευασμένη στη βάση της από τσιμεντοκονία, χτίστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να ενταχθούν τα ξύλινα κουτιά που εκτελούν χρέη ντουλαπιών, δίνοντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα που ενσωματώνεται με ιδανικό τρόπο με τον υπόλοιπο χώρο. Το επάνω μέρος των χαμηλών ντουλαπιών που λειτουργούν κάθετα στον τοίχο και οριοθετούν τον χώρο της κουζίνας έχει γίνει ένα ανοιχτό στον χώρο επίπεδο που εκτελεί χρέητραπεζιού για πρωινό ή ελαφρύ lunch συνδυασμένο με ξύλινα σκαμνιά. 

Όλα τα φυσικά υλικά, όπως ξύλο, ψάθα και λινά υφάσματα εναρμονίζονται υπέροχα στον χώρο. Έτσι, δύο ξύλινα κούτσουρα βαμμένα λευκά λειτουργούν σαν βοηθητικά τραπέζια στο καθιστικό όπως και δύο μεταλλικά ταμπουρέ που χαρίζουν έναν εξωτισμό. Η ξύλινη τραπεζαρία συνδυάζεται με λευκές καρέκλες, ενώ φίνα φωτιστικά και κρυφοί φωτισμοί ολοκληρώνουν έναν άρτια σχεδιασμένο χώρο.

beachbird-l-9-J5IpV.jpg


Μεγάλα ανοίγματα έχουν στόχο να υπάρχει μια περιρρέουσα αίσθηση του μέσα με το έξω, χωρίς σαφή όρια του εσωτερικού κι εξωτερικού χώρου, κάτι που επιτεύχθηκε έτσι ώστε να υπάρχει άμεση οπτική επαφή με την πισίνα έξω και τη θέα της θάλασσας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Η προσπάθεια το στοιχείο του νερού να γίνεται ορατό και να φτάνει κοντά στο σπίτι είναι σημαντική και ζωτική άλλωστε.

Στα υπνοδωμάτια του σπιτιού που συνδυάζονται όλα με δικά τους μπάνια, μια ατμόσφαιρα γαλήνης και ηρεμίας συμπληρώνει μ' εξαιρετικό τρόπο την όλη ατμόσφαιρα. Ο περιβάλλοντας χώρος με την τεράστια εξωτερική πισίνα, υπαίθρια καθιστικά, τραπεζαρία και barbeque και όλα αυτά σε άμεση επαφή με μια ονειρεμένη παραλία συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα συστατικά για μαγικές καλοκαιρινές διακοπές! 

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μέρμηγκας