fbpixel

Search icon
Search
Ένα νέο είδος ανεπιτήδευτου ξενοδοχείου μόλις άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας
TRAVEL

Ένα νέο είδος ανεπιτήδευτου ξενοδοχείου μόλις άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας

Το Blend Hotel έχει αυθεντικό vintage χαρακτήρα και σύγχρονη αισθητική


To όνομα Blend συμπυκνώνει τoν χαρακτήρα του ξενοδοχείου: σημερινό, εξωστρεφές, «δημοκρατικό» κι έχει στόχο να κάνει τους επισκέπτες του να αισθανθούν πως βρίσκονται εκεί που όλα ξεκινούν, όλα συναντιούνται, όλα συμβαίνουν, «ενώνοντας τις τελείες της πόλης». 

Ο επισκέπτης του ξενοδοχείου ζει και εξερευνά ό,τι νέο κι ενδιαφέρον έχει να προσφέρει το blend σύγχρονης μητρόπολης-παλιάς Αθήνας, νιώθοντας περισσότερο σαν φιλοξενούμενος ή insider παρά σαν επισκέπτης. Το «παντού» της πόλης ξεκινά απ’ το Blend Hotel, με τα πάντα να γίνονται ένα, στην περιοχή της Αθήνας με την πιο χαρακτηριστική ατμόσφαιρα σε χρώμα και κουλτούρα, μόλις λίγα μέτρα από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, δίπλα στη «Χρυσοσπηλιώτισσα».

064-2492-blend-20190220-pe-hue.jpg

Lobby

Tο Blend Hotel «ταράζει» το ξενοδοχειακό τοπίο με τoν ανοιχτό χαρακτήρα και τη φιλοσοφία του, επανασυστήνοντας την κομψότητα μέσα από μια no-attitude απλότητα.

Το κτίριο κατασκευάστηκε το πρώτο μισό του 19ου αιώνα και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αστικής αρχιτεκτονικής εκείνης της εποχής.

Αρχικά κατασκευάστηκε για την οικογένεια Παυλίδη (γνωστό ως Μέγαρον Παυλίδη). Εδώ στεγάζονταν η εταιρία και το περίφημο «Γλυκισματοποιείο Παυλίδη», όπου το 1852 δημιουργήθηκε και προσφέρθηκε η πρώτη ζεστή σοκολάτα στους Αθηναίους. 

084-2454-blend-20190220.jpg
Εξωτερική όψη του Blend

Η αρχιτεκτονική ομάδα, μια συνεργασία του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Αθανασιάδη και της Aeter Architects, διατήρησε ανέπαφη την πρόσοψη του κτιρίου, επεμβαίνοντας μόνο χρωματικά, επιλέγοντας έναν ανατρεπτικό συνδυασμό ροζ-μπλε, που υπογραμμίζει τον feelgood χαρακτήρα του ξενοδοχείου και αναβιώνει με σύγχρονη οπτική τον εμβληματικό αθηναϊκό μοντερνισμό. 

Το εσωτερικό ανακατασκευάστηκε σε κάθε του λεπτομέρεια, με κύρια γραμμή το νέο-ρετρό ύφος και πολλά σκανδιναβικά στοιχεία design: ένα blend νέου-παλιού, διάχυτο σε κάθε λεπτομέρεια.

025-2325-luxe-togetherblend-20190219-pe.jpg
Δωμάτιο Luxe Together

Βlend χαλαρής διάθεσης και υψηλής αισθητικής, τα 24 Βlendrooms του ξενοδοχείου (design δωμάτια και σουίτες, με επιμέρους ονόματα όπως Happy Me, Oh So Cosy, Lovey Dovey, Luxe Together και Mr. President, προσφέρουν μια διαμονή-εμπειρία, με μίνιμαλ ύφος, έξυπνες στιλιστικές ανατροπές και πρακτικές λεπτομέρειες μοναδικά σχεδιασμένες για το ξενοδοχείο. Όλα τα δωμάτια έχουν θέα το αστικό τοπίο, ενώ οι σουίτες, ανάλογα με τον τύπο τους, προσφέρουν μοναδική θέα σε Λυκαβηττό, Φιλοπάππου, Ακρόπολη και Παρθενώνα. 

Τα δωμάτια είναι pet-friendly, non-smoking, διαθέτουν ηχομόνωση, κλιματισμό, ελεύθερο WiFi και smart TV, υπάρχει πρόβλεψη για παιδική κούνια και δυνατότητα χρήσης AMEA, ενώ στον ημιόροφο υπάρχουν και 2 διαθέσιμα laptops για business χρήση.

068-2519-blend-20190220-pe.jpg
Εστιατόριο Folk

To Folk, το εστιατόριο του Blend, μοιράζεται ακριβώς την ίδια ανεπιτήδευτη φιλοσοφία, διαφέροντας παράλληλα ξεκάθαρα από ένα τυπικό εστιατόριο ξενοδοχείου. Από την ομάδα του αγαπημένου Different Beast, το Folk έχει ανοιχτό παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, λιτή urban αισθητική και cozy αίσθηση, χάρη στην καθαρότητα του design, τα μεγάλα παράθυρα και την προσθήκη πολλών φυτών λογικής urban jungle. Γεωγραφικά άτακτο, γευστικά διερευνητικό και «ενωτικό», το Folk δημιουργεί "West Coast" γεύσεις με βάση τα φρέσκα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα–προτείνοντας ένα απροσδόκητο blend από υγιεινές και εθιστικά νόστιμες επιλογές, από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ, προορισμένο να γίνει το νέο to-do σημείο συνάντησης της πόλης. 

www.blendhotel.gr