fbpixel

Search icon
Search
Ένα νέο boutique hotel στην Πάτρα που απογειώνει το κλασικό design χάρη σε ένα modern twist
DESIGN

Ένα νέο boutique hotel στην Πάτρα που απογειώνει το κλασικό design χάρη σε ένα modern twist

Το The Bold Type είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα που έχουμε θαυμάσει τελευταία


Στην πόλη της Πάτρας, ένα ξεχασμένο νεοκλασικό κτίριο έχει δώσει τη θέση του σε ένα νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων. Στο εσωτερικό του, οι παραδοσιακοί χώροι έχουν αντικατασταθεί από μια νότα minimal αισθητικής προβάλλοντας τη δύναμη της φαντασίας κατά τον αρχιτεκτονικό μετασχηματισμό. Το άκρως εντυπωσιακό The Bold Type Hotel, μέλος των Design Hotels, φιγουράρει στη λίστα με τα ωραιότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα που έχουμε τελευταία από τον χώρο του design.

Οι χώροι του «ισορροπούν» μεταξύ κλασικού και μοντέρνου, ενώ το κάθε δωμάτιο εξυμνεί την έννοια του high-end living!

In a historical location

pavo-rabanne-2-2.jpg

Το ξενοδοχείο είναι χτισμένο στην ιστορική συνοικία της Άνω Πόλης. Εκεί που βρίσκονται και τα δύο διασημότερα αξιοθέατά της, το Κάστρο και το Ρωμαϊκό Ωδείο, ιστορικά μνημεία της Ελλάδος. Ποτέ άλλοτε η Πάτρα δε φάνταζε μια τόσο ενδιαφέρουσα επιλογή για ταξίδι και μια ιδανική ευκαιρία για να εντρυφήσει κανείς στην ιστορία της. Στεγασμένο σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτήριο άψογα ανακαινισμένο, το νέο αυτό boutique hotel συνδέει με τον πιο high-end τρόπο το χθες με το σήμερα.

Classic modern

pavo-rabanne-2-3.jpg

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο έχει συνδυαστεί η κλασική αισθητική με τις μοντέρνες πινελιές. Οι επιβλητικές κολόνες, οι καμάρες που διαχωρίζουν τους χώρους, οι περίτεχνοι τοίχοι, αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία που μας ταξιδεύουν στο παρελθόν, λειτούργησαν ως «καμβάς» βάσει του οποίου δημιουργήθηκε ένα απίστευτα φιλόξενο περιβάλλον, που εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του design. 

Οι μαρμάρινες επιφάνειες δημιουργούν την αίσθηση της πολυτέλειας, τη στιγμή που ξεπροβάλει το ξύλο ως ένα ακόμα πρωταγωνιστικό υλικό, το οποίο χαρίζει διαχρονικό χαρακτήρα, έχοντας τον τρόπο να εκμοντερνίζει το τελικό αποτέλεσμα. Σε ό,τι αφορά στα υφάσματα, βλέπουμε πως το βελούδο διεκδικεί την πρωτιά, ενώ οι λεπτομέρειες από δέρμα ενισχύουν το όλο vibe, που μοιάζει να είναι βγαλμένα από μια άλλη εποχή.

Perfect functionality

pavo-rabanne-2-4.jpg

Ποντάροντας στην άψογη λειτουργικότητα, το καθένα από τα δωμάτια μετατρέπεται στο απόλυτο dreamy place to be, με όλα τα στοιχεία να εξασφαλίζουν «ζεστασιά» κι εκλεπτυσμένη πολυτέλεια. Τα σκούρα χρώματα φαντάζουν ως την ιδανική επιλογή, ενώ όλες οι λεπτομέρειες -όπως τα mini ψυγεία SMEG- είναι ιδανικά προσαρμοσμένες στο concept. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως τα δωμάτια ξεκινούν από 28 τ.μ. και καταλήγουν στις σουίτες των 55. Τίποτα δε θα ήταν το ίδιο χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό που παρατηρείται από χώρο σε χώρο. Οι πηγές τεχνητού θερμού φωτός έχουν κάνει κάθε σημείο απίστευτα ατμοσφαιρικό, τη στιγμή που oversized indoor plants δίνουν «ζωντάνια» κι extra χρώμα με τον πιο φυσικό τρόπο.

What an amazing outdoor

pavo-rabanne-2-5.jpg

Πέρα από το απίθανο indoor σκηνικό, η προσοχή μας πέφτει και στην υπέροχη εξωτερική διαρρύθμιση του ξενοδοχείου. Ο κήπος δίνει την αίσθηση πως βγήκε απευθείας από κάποια ταινία των '30s, διατηρώντας παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία και αποτυπώνοντας με updated τρόπο το κλασικό design. Από την iconic πρόσοψη έως την καταπράσινη πίσω αυλή, δημιουργείται ένα περιβάλλον βγαλμένο από παραμύθι. Εκεί, οι guests μπορούν να γευτούν ξεχωριστές γεύσεις -ένας plus λόγος για να επισκεφθείτε το ξενοδοχείο-, και να απολαύσουν το ποτό τους στη μοναδική ατμόσφαιρα. Το καλοκαίρι, μάλιστα, η ιστορική αυλή του Bold Type Hotel μεταμορφώθηκε σε θερινό σινεμά. 

Μια all the way experience με όλα τα σύγχρονα facilities που απογειώνει τις αισθήσεις και προσφέρει απλόχερα την αυθεντική ελληνική φιλοξενία. Σε ένα σκηνικό που υμνεί την αρχιτεκτονική του παρελθόντος, ξεσηκώνοντας μνήμες και αποδεικνύοντας πως η πολυτέλεια μπορεί να εκφραστεί ακόμα και με λιτό, αλλά εξίσου εντυπωσιακό τρόπο.

Info: The Bold Type Hotel, Παλαιών Πατρών Γερμανού 10, Πάτρα.