fbpixel

Search icon
Search
Ένα ξεχωριστό beach house στη Βόρεια Καρολίνα που ξυπνά αναμνήσεις από παλιά καλοκαίρια
INTERIORS

Ένα ξεχωριστό beach house στη Βόρεια Καρολίνα που ξυπνά αναμνήσεις από παλιά καλοκαίρια

Με την υπογραφή του Winsome Interior Design


Όταν οι ιδιοκτήτες αυτού του γοητευτικού σπιτιού στην παραθαλάσσια πόλη Nags Head της Βόρειας Καρολίνας αποφάσισαν να γκρεμίσουν το παλιό εξοχικό τους και να ξεκινήσουν από την αρχή το χτίσιμό του, είχαν μια κατευθυντήρια οδηγία: κανένα σημάδι νέας κατασκευής. «Ήθελαν το σπίτι να μοιάζει σαν να ήταν πάντα εδώ», λέει η Arianna Pannoni από την εταιρεία Winsome Interior Design με έδρα τη Βαλτιμόρη για το ζευγάρι, το οποίο κάνει διακοπές στη συγκεκριμένη περιοχή εδώ και δεκαετίας. 

Take a tour!
hbx070124winsomeinterior-003-6682d9012f34c.jpg


Για να ανταποκριθούν σε αυτήν τη σύντομη περιγραφή, οι σχεδιαστές βασίστηκαν σε υλικά εμπνευσμένα από το παρελθόν, υφάσματα άριστης ποιότητας και φινιρίσματα που επιλέχθηκαν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο ώστε να θεωρούνται διαχρονικά, ενώ παράλληλα τροποποίησαν τη διάταξη ώστε να αντικατοπτρίζει τις πραγματικές ανάγκες των ιδιοκτητών του σπιτιού. 

Μια ανεκμετάλλευτη ντουλάπα έξω από την κουζίνα μετατράπηκε σε ένα coffee bar, σχεδιασμένο σαν να ήταν ήδη ενσωματωμένο στην κατοικία. Η κατακλυσμένη από τον ήλιο γωνιά της τραπεζαρίας -που δημιουργήθηκε από τετραγωνικό υλικό που δανείστηκε από το περιτυλιγμένο κατάστρωμα- περιλαμβάνει άνετα καθίσματα για 12 άτομα, αριθμός που δεν είναι ανήκουστος στην κορύφωση του καλοκαιριού, δεδομένου ότι η οικογένεια έχει πολλούς φίλους.

winsome-nagshead2023-00010-5-6682d90210768.jpg


Στην κουζίνα -μια συνεργασία μεταξύ της Winsome και της Tanya Smith-Shiflett της Unique Kitchens & Baths-, τα δίχρωμα ντουλάπια αλά Julia Child προσδίδουν μια διακριτική vintage ατμόσφαιρα. Υπάρχει ένα μείγμα από ανοιχτά ράφια εύκολης πρόσβασης και ανοιχτά ντουλάπια. Το υλικό και τα εξαρτήματα από μη λουστραρισμένο ορείχαλκο επιλέχθηκαν για να βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Παρατηρούμε, επίσης, πως περισσότερη πατίνα βγαίνει μέσα από το ξύλο. Ο Bedford παραδέχεται ότι τα μπλε πατώματα χρειάστηκαν κάποια πειθώ από την πλευρά του πελάτη. «Ιστορικά, τα βαμμένα ξύλινα πατώματα ήταν δημοφιλή σε παραθαλάσσια σπίτια επειδή φθείρονται ιδιαίτερα με την άμμο και το νερό και μπορούν να διορθωθούν εύκολα», λέει. Ο πελάτης δέχτηκε, και το χρώμα ρέει κάτω από τα πόδια στο μεγαλύτερο μέρος του χώρου των 2.030 τετραγωνικών μέτρων. Η επένδυση με αυλάκια V που χρησιμοποιείται παντού, συμπεριλαμβανομένου του πρωτεύοντος μπάνιου και της τουαλέτας, απογειώνει την αίσθηση του παρελθόντος.

hbx070124winsomeinterior-005-6682d8fe2ca08.jpg


Οι σχεδιαστές απέρριψαν, ακόμα, τις ντουλάπες στα τέσσερα υπνοδωμάτια, αντικαθιστώντας τες με έξυπνα αποθηκευτικά μέσα και κομψά έπιπλα. «Όταν βρίσκεστε εδώ, φοράτε μαγιό και shorts», λέει η Pannoni και συνεχίζει: «Πραγματικά χρειάζεσαι μόνο ένα μέρος για να στοιβάξεις τη βαλίτσα σου».

Με ένα γρήγορα house tour, εντύπωση μας προκαλεί ο μοναδικός τρόπος που έχουν συνδυαστεί όλα τα αντικείμενα μεταξύ τους, παρουσιάζοντας την τέλεια εικόνα για το πώς μπορεί κανείς να πετύχει το απόλυτο combo ενός timeless design με up to date κατασκευές κι επιβλητικά έργα τέχνης. Όσον αφορά στα χρώματα, οι αποχρώσεις του καλοκαιριού έχουν την τιμητική τους, με τους earthy τόνους να κυριαρχούν. Level up έγινε με μερικές έντονες και funky αποχρώσεις, μεταξύ των οποίων ξεχωρίσουν το βαθύ μπλε και το κίτρινο.

hbx070124winsomeinterior-002-6682d8fe2c9c3.jpg

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερους χώρους του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Stacy Zarin Goldberg, με πληροφορίες από House Beautiful