fbpixel

Search icon
Search
Ένα industrial loft στη Νέα Υόρκη που συνδυάζει την τέχνη με τον σύγχρονο μινιμαλισμό
INTERIORS

Ένα industrial loft στη Νέα Υόρκη που συνδυάζει την τέχνη με τον σύγχρονο μινιμαλισμό

Υπογράφεται αρχιτεκτονικά από την Ghislaine Viñas


Το όνομα της Ghislaine Viñas είναι άρρηκτα συνδεμένο με την υψηλή αισθητική και τη σπουδαία συμβολή της στον χώρο του interior design. Έχει δώσει την υπογραφή της σε μερικά από τα πιο αξιοθαύμαστα σπίτια, τόσο στην Αμερική όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τίποτα δεν την έχει σταματήσει από το να εκφράζεται και να δημιουργεί εντυπωσιακές εικόνες, πάντα με γνώμονα την καλαισθησία και με επίκεντρο το προσωπικό, ξεχωριστό της στιλ.

Οι δουλειές της ξεχωρίζουν -αυτό που λέμε- από μακριά, χάρη στην ιδιαιτερότητα που έχουν οι γραμμές, τα χρώματα και τα υλικά κατασκευής που επιλέγει να χρησιμοποιεί σχεδόν πάντα. Έχει τον τέλειο τρόπο να συνδυάζει τη μοντέρνα αισθητική με μερικές vintage αναφορές, δημιουργώντας το τέλειο combo classy & modern design.

2-4QZRf.jpeg
The designer


Κάπως έτσι μοιάζει και η κατοικία του σημερινού house tour: Εντυπωσιακή, κλασικά γοητευτική, με δόσεις μοντερνισμού και μινιμαλιστική προσέγγιση ως προς τη σχεδίαση. Βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Υόρκης και ανήκει σε μια νεαρή οικογένεια που πρόσφατα έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Με μια γρήγορη ματιά στους χώρους, η σχεδιαστική φιλοσοφία της interior designer αποτυπώνεται στο έπακρο από χώρο σε χώρο και σε κάθε λεπτομέρεια. Αυτό που κλήθηκε από την πλευρά της να κάνει ήταν βγάλει εκ νέου το σχέδιο του διαμερίσματος, το οποίο χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ενώ ανακαινίστηκε τελευταία φορά το 2002. Τα σημάδια του χρόνου ήταν ιδιαίτερα εμφανή.

1-x0kg3.jpg

Η Ghislaine μελέτησε διεξοδικά τους χώρους και κατέληξε πως ο μοντέρνος μινιμαλισμός έπρεπε να πάρει τη θέση του σε αυτούς, με σκοπό να εξασφαλίσει το απόλυτο living στην οικογένεια, καλύπτοντας στο έπακρο όλες τις ανάγκες. Μπορεί το ολοκληρωτικό makeover να κράτησε για μήνες, αλλά το αποτέλεσμα δικαίωσε τους ιδιοκτήτες απολύτως.

Βλέπουμε πως οι γήινη τόνοι έρχονται σε τρομερή αντίθεση -και παράλληλα σε αρμονία- με τους pop χρωματισμούς, οι οποία χαρίζουν funky χαρακτήρα στα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί. Το ξύλο, στο μεταξύ, αποτελεί το βασικό υλικό κατασκευής και, όπως έχουμε καταλάβει, η διακοσμήτρια τα επιλέγει για τα περισσότερα σπίτια τα οποία αναλαμβάνει.

3-nRehv.jpg


Φουτουριστικά έπιπλα, art pieces που δε χορταίνουμε να θαυμάζουμε, αισιόδοξα χρώματα, ευήλια δωμάτια, καθώς και φωτεινοί χώροι, είναι μερικά από τα βασικά συστατικά που συνθέτουν το διαμέρισμα και το κάνουν να ξεχωρίζει και να αποτελεί ζωντανή απόδειξη για το πόσο μοναδικά μπορεί να συνδυαστεί η αίγλη του χθες με τη γοητεία του σύγχρονου design.

Όλα όσα έχουν επιλεχθεί από την designer έχουν ξεχωριστή σημασία για τους ιδιοκτήτες. Η τέχνη γι’ αυτούς σημαίνει πολλά και τους έχει βοηθήσει να διαμορφώσουν τα υψηλά επίπεδα αισθητικής που τους διακρίνουν. Τα oversized έργα τέχνης στους τοίχους, άλλωστε, το αποδεικνύουν περίτρανα και ο τρόπος με τον οποίο «δένουν» με την υπόλοιπη διακόσμηση είναι πραγματικά υπέροχος, αποτελώντας την ιδανική έμπνευσης για κάθε αθεράπευτο interior design lover.

Περιηγηθείτε στην gallery & take a tour στους εντυπωσιακούς χώρους της πανέμορφης αυτής κατοικίας!

Πηγή: Elle Decor