fbpixel

Search icon
Search
Ένα glam & classy διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη όπου οι ουδέτεροι τόνοι παίρνουν άλλη διάσταση
INTERIORS

Ένα glam & classy διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη όπου οι ουδέτεροι τόνοι παίρνουν άλλη διάσταση

Είναι αρχιτεκτονικά επιμελημένο από τον Bradley Stephens


Παρόλο που μετρά λιγότερα από δέκα χρόνια στον χώρο του interior design, o Bradley Stephens δείχνει να αγαπά όσο τίποτα αυτό που κάνει, καθώς διαπρέπει μέσα από τις δουλειές του. Έδρα του αποτελεί η Νέα Υόρκη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει δουλέψει και στην υπόλοιπη Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο, εν γένει. Αν και σχετικά μικρός ηλικιακά, έχει καταφέρει να διαμορφώσει το προσωπικό του στιλ, να βρει τα «πατήματά» του και βρεθεί μπροστά, με τους περισσότερους να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τα έργα του. 

1-4GSI8.jpeg
The designer


Πολύ πρόσφατα, βρέθηκε και πάλι σε μια δουλειά στην πόλη όπου ζει και ξεχωρίζει, τη Νέα Υόρκη. Ένα νέο ζευγάρι που πριν λίγο ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου, θέλησε να αναδιαμορφώσει ένα παλιό διαμέρισμα που έκανε δικό του. Χρονολογείται από το τέλη της δεκαετίας του '50 και η αίγλη της παλιάς αρχιτεκτονικής του ήταν αυτή που κέρδισε και τους δύο από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Ο Bradley στη διαδικασία αυτή ήταν σίγουρος πως ο vintage χαρακτήρας θα έπρεπε να πάρει updated διάσταση, για ένα απόλυτα λειτουργικό living, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες αλλά και τα επικρατέστερα trends στον χώρο του design. Έπειτα από κουβέντα και κατάλληλη συνεννόηση, ο διακοσμητής μαζί με το ζευγάρι κατέλεξαν στο theme σύμφωνα με το οποίο γινόταν το extreme makeover.

mesa1.png


Ένα glam σκηνικό με vintage επιρροές και κλασική φινέτσα, θα ήταν το ιδανικό για όλο το team. Πάνω σε αυτό, λοιπόν, «πάτησαν» και ξεκίνησαν με ουδέτερα χρώματα στους τοίχους, σε πιο θερμούς τόνους, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί μια αίσθηση ζεστασιάς και απόλυτης οικειότητας. Οι πόρτες, μάλιστα, που τοποθετήθηκαν είναι σκούρες για πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.

Παρόλο που το διαμέρισμα χτίστηκε πριν από τόσα χρόνια, έπειτα από τη σχεδιαστική παρέμβαση του designer, το αποτέλεσμα έδωσε την αίσθηση πως χτίστηκε εξαιρετικά πρόσφατα. Πλέον, η λειτουργικότητα και ο μοντέρνος σχεδιασμός έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο από χώρο σε χώρο και από γωνία σε γωνία. Η προσοχή κάθε περιηγητή πέφτει στα statement pieces που κάνουν τη διαφορά σε όλη τη διακόσμηση, τη στιγμή που ο καθένας μπορεί να εντυπωσιαστεί με τον τρόπο που έχουν συνδυαστεί τα γήινα χρώματα με τους ψυχρούς τόνους, αλλά και τις pop πινελιές. Έχει δοθεί βάση στη λεπτομέρεια και αυτό είναι ολοκάθαρο όπου κι αν εστιάσει κανείς.

mesa2-SmSBF.png


Το μωσαϊκό και ο γρανίτης στο πάτωμα, στο μεταξύ, ενίσχυσαν την πολυτέλεια που αποπνέει το σπίτι, ενώ παράλληλα είναι μια σημαντική λεπτομέρεια που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητη. Φυσικά, οι χρυσές πινελιές κυριαρχούν, χαρίζοντας περισσότερες δόσεις από την glam αισθητική, χωρίς ωστόσο να δημιουργείται υπερβολή στο final result. Πρόκειται για μαξιμαλιστικά στοιχεία που, ωστόσο, έρχονται σε τρομερή ισορροπία με το σύγχρονη ματιά στο design.

Θέλοντας να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, οι ιδιοκτήτες δήλωσαν μεταξύ άλλων μετά το μοναδικό makeover: «Ο Bradley Stephens ήταν ο άνθρωπος που εμπιστευτήκαμε τυφλά και η επιλογή αυτή δικαίωσε τις προσδοκίες μας. Πλέον, το σπίτι μας είναι φωτεινό και μοντέρνο, με αριστοκρατικά στοιχεία και πολυτελείς γραμμές στη διακόσμηση. Ήδη το έχουμε λατρέψει!».

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του διαμερίσματος!