fbpixel

Search icon
Search
Ένα εκπληκτικό διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη με ακαταμάχητο design & φίνες λεπτομέρειες
INTERIORS

Ένα εκπληκτικό διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη με ακαταμάχητο design & φίνες λεπτομέρειες

Με την υπογραφή του designer Samuel Amoia


Στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο Manhattan, η αίσθηση του μέλλοντος φαίνεται να λαμβάνει σάρκα και οστά. Οι επιβλητικές κατοικίας και τα breathtaking κτίρια που είναι τοποθετημένα, έχουν πραγματικά τον τρόπο να κόβουν την ανάσα και να φανερώνουν δείγματα για το πώς πρόκειται να είναι το αύριο στον χώρο της αρχιτεκτονικής. Κάπου εκεί βρίσκεται και το διαμέρισμα στο οποίο αξίζει να «εισέλθει» κανείς, έτσι ώστε να γνωρίσει την πολυτέλεια που εκφράζεται μέσα από το interior design.

Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Νέας Υόρκης, λοιπόν, ξεπροβάλει μια τεράστια πολυκατοικία, μέσα στην οποία υπάρχει ένα διαμέρισμα που ανέλαβε να διαμορφώσει πριν από μερικούς μήνες ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων, Samuel Amoia. Πρόκειται για ένα καινούριο κτίσμα, με απίστευτη θέα σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη κι ευήλιους χώρους, όπου απολαμβάνει την καθημερινότητά του με τον νεογέννητο γιο του.

Όλα ξεκίνησαν κυριολεκτικά από το μηδέν! Ήταν εντελώς άδειοι οι χώροι και μέσα σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα λίγων μηνών, πήρα απίστευτη μορφή, την οποίο δεν είχαν φανταστεί σε καμία περίπτωση οι ιδιοκτήτες. Αυτό που ζήτησαν μια φωτεινή κατοικία, με αναφορές στη σύγχρονη τέχνη, μινιμαλιστικές πινελιές κι ελάχιστα pop στοιχεία για περισσότερη διάσταση. Έτσι, λοιπόν, κι έγινε!

1-x4GEb.jpg


Η εξασφάλιση αρμονίας αποτέλεσε μονόδρομο για τη διαμόρφωση του σπιτιού. Δόθηκε βάση τόσο στα χρώματα που συνέθεσαν το σκηνικό όσο και στα υλικά κατασκευής, τα οποία διατηρούν ένα μινιμαλιστικό προφίλ -απόλυτα σύγχρονο και λειτουργικό. Με πρώτη εικόνα, οι γήινη τόνοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ το ξύλο, ο γρανίτης και το μάρμαρο χαρίζουν αίσθηση πολυτέλειας σε κάθε σημείο. Όλα μάς κάνουν να θέλουμε να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο στο design του...

Ο διακεκριμένος designer, χρησιμοποίησε σαν βάση το αγαπημένο του λευκό που αποτελεί συνώνυμο του minimal style κι έπειτα συνέχισε με γήινους τόνους, οι οποίοι εξασφάλισαν τρομερή διάσταση και cozy χαρακτήρα. Τα περισσότερα πατώματα και ταβάνια του σπιτιού, μάλιστα, είναι ξύλινα, γεγονός που κάνει την κατοικία ακόμα πιο «ζεστή» και μοντέρνα.

Το φανταστικό σκηνικό που έχει δημιουργηθεί, εναρμονίζεται απόλυτα με το to die for τοπίο της χαοτικής αλλά πανέμορφης αυτής πόλης. Η συγκλονιστική θέα από τα παράθυρα μοιάζει σαν ψεύτικη, αλλά πέρα για πέρα αληθινή και η οικογένεια, πλέον, λατρεύει να περνά τον χρόνο της αγναντεύοντας τα vibes της Νέας Υόρκης από ψηλά.

2-Nwq4V.jpg


Αξίζει να σημειωθεί, στο μεταξύ, πως το σύνολο του σπιτιού συμπληρώνεται από art πινελιές, οι οποίες χαρίζουν extra χρώμα και luxurious χαρακτήρα. Βλέπουμε το σκηνικό να «κλειδώνει» με επιβλητικούς πίνακες, γλυπτά, περίτεχνα βάζα με λουλούδια, λευκώματα και τόμους βιβλίων, αλλά και ό,τι άλλα σχετικό με την τέχνη που μπορεί κανείς να φέρει στη φαντασία του.

Θαυμάστε στην gallery περισσότερα σημεία του σπιτιού!