fbpixel

Search icon
Search
Ένα aesthetic coffee shop στο Vietnam αποτελεί υπόδειγμα μοντερνισμού
ESCAPE

Ένα aesthetic coffee shop στο Vietnam αποτελεί υπόδειγμα μοντερνισμού

Ο λόγος για το ξεχωριστό "Anh Coffee Roastery"


Το αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα το Vietnam, Red5 studio, έχει χαρίσει τη σχεδιαστική υπογραφή του σε μερικά από τα πιο καλαίσθητα indoor σκηνικά που έχουμε θαυμάσει τα τελευταία χρόνια. Οι designers του προσεγγίζουν τον σχεδιασμό με τρόπο που δε θυμίζει σε τίποτα όλα τα στιλ που έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια στον χώρο της αρχιτεκτονικής.

Πρόσφατα, βρέθηκαν στη διάσημη πόλη Ho Chi Minh, εκεί όπου κλήθηκαν να βγάλουν και να υλοποιήσουν το σχέδιο ενός νέου café, ονόματι "Anh Coffee Roastery". Ένα υπερσύγχρονο coffee spot, που μαγνητίζει τα βλέμματα και δεν περνά σε καμία περίπτωση απαρατήρητο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτηρίζουν αυτόν τον χώρο εστίασης ως "fluffy sanctuary", ενώ ο επικεφαλής αρχιτέκτονας Lai Chinh Truc ήθελε μέσα από αυτό το έργο να αποτυπώσει όλο το πάθος που τρέφει για τη μοντέρνα αισθητική.

Step inside!
32.jpg


Ο βασικός λόγος για τον οποίο ξεχωρίζει αυτό το αρχιτεκτονικό δημιούργημα είναι η πρωταγωνιστική παρουσία των επιφανειών από τούβλα σε μια απόχρωση του κοραλί που κάνει τη διαφορά. Επίσης, ο φουτουριστικός σχεδιασμός του κτίσματος, που μοιάζει σαν ένας λαβύρινθος γεμάτος εκπλήξεις, δίνει στο café τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα.

Κοιτάζοντας το διώροφο κτίριο από μπροστά, φαίνεται να αιωρείται στον επάνω όροφο ένα ρευστό συγκρότημα που αποτελείται από λευκό μεταλλικό πλέγμα. Η μπροστινή οπισθοδρόμηση έχει τη μορφή ενός ανοιχτού καθίσματος που απλώνεται σε γραμμική διάταξη. Σύμφωνα με το studio Red5: «Η ιδέα ήταν να φέρουμε στο μυαλό των επισκεπτών το άρωμα της κόκκινης γης του βασάλτη που καλλιεργεί τον καφέ τις συννεφιασμένες μέρες. Η μετάδοση αυτής της αισθητηριακής εικόνας ήταν η κύρια έμπνευση, τόσο όσον αφορά στην υλικότητα όσο και τον χωροταξικό σχεδιασμό».

Το δάπεδο από τερακότα συνεχίζεται στο εσωτερικό του spot και το ίδιο συμβαίνει και με το συρματόπλεγμα, που φαίνεται αναρτημένο από την οροφή. Στα αριστερά υπάρχει ένα bar με φόντο με ποικίλες σειρές καφέ που είναι τοποθετημένες στα ράφια και τις επιφάνειες. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό μέσα στον χώρο είναι ένα εντυπωσιακό τραπέζι με καμπύλες που ελίσσεται μέσα στο indoor περιβάλλον. Συνδεδεμένο με μερικές δομικές κολώνες του εσωτερικού, το κάθισμα αυτού του τραπεζιού ορίζεται κατά μήκος της καμπύλης του και σποραδικά ενισχύεται από μικρά φυλλώδη φυτά.

15-3m12w.jpg


Σε όλο τον χώρο, οι σκιές του navy blue σε έπιπλα, φωτιστικά και αξεσουάρ, προσθέτουν μια drama αίσθηση στην κατά τα άλλα ομοιογενή παλέτα, και δένουν τον χώρο με το χαρακτηριστικό χρώμα από τους αρχιτέκτονες του designer studio. Η κύρια κυκλοφορία μεταξύ των δύο ορόφων γίνεται μέσω μιας εξωτερικής σπειροειδούς σκάλας που συνδέεται με την πρόσοψη του κτιρίου και είναι ορατή από μπροστά.

Οι εξωτερικοί τοίχοι του πρώτου ορόφου καταλαμβάνονται εν μέρει από το καμπυλωτό λευκό μεταλλικό πλέγμα που ρέει περαιτέρω προς τα έξω για να καθορίσει το κιγκλίδωμα της σκάλας. Στο εσωτερικό, προβάλλεται μια άνετη, βιοφιλική σχεδίαση που αποκαλύπτει χωνευτές τσέπες καθισμάτων.

Η κλίμακα του χαρακτηριστικού μεταλλικού πλέγματος που αναρτάται από την οροφή ενισχύεται σε αυτό το επίπεδο. Ένα μικρό αίθριο σχηματίζεται σε αυτόν τον όροφο. Η σύνθεσή του επιτρέπει τη φύτευση δέντρων μεταξύ των ορόφων και την παροχή φωτισμού, αλλά και υπέροχη θέα στον κάτω χώρο.

11-VtFUv.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του πανέμορφου coffee spot!

Φωτογραφίες: ArchDaily