fbpixel

Search icon
Search
Emmys 2024: Οι νικητές των βραβείων και τα σημαντικότερα highlights της βραδιάς
PEOPLE & MOMENTS

Emmys 2024: Οι νικητές των βραβείων και τα σημαντικότερα highlights της βραδιάς

Όλα όσα ξεχώρισαν στην απονομή των βραβείων


Μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις και σημαντικές διακρίσεις! Το Hacks ήταν ο νικητής-έκπληξη για την κατηγορία Outstanding Comedy Series στα 76α ετήσια βραβεία Primetime Emmy χθες το βράδυ. Ο εκπληκτικός θρίαμβος της σειράς του HBO/Max ακολούθησε τα βραβεία για την πρωταγωνίστρια Jean Smart και τη συγγραφική ομάδα.

Η σειρά The Bear του FX κέρδισε τέσσερα βραβεία και, σε συνδυασμό με τις τελετές Creative Arts του περασμένου Σαββατοκύριακου, συγκέντρωσε φέτος 11 νίκες. Εν τω μεταξύ, το Shōgun του FX κέρδισε το βραβείο της καλύτερης δραματικής σειράς, καθώς και άλλα τρία βραβεία, για να ηγηθεί όλων των προγραμμάτων. Οι Hiroyuki Sanada και Anna Sawai της σειράς κέρδισαν τα πρώτα Emmy της καριέρας τους ως καλύτεροι πρωταγωνιστές και σε δραματική σειρά, κι έγιναν ο δεύτερος ηθοποιός και η πρώτη ηθοποιός ασιατικής καταγωγής που κερδίζουν στην κατηγορία τους. Μάλιστα, ο Frederick E.O. Toye κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για το Shōgun.

jeremy-allen-white-emmy-win-1.webp
Jeremy Allen White


O Jeremy Allen White του The Bear απέσπασε το δεύτερο συνεχόμενο Emmy του ως καλύτερος πρωταγωνιστής κωμικής σειράς για τη σειρά του FX, ενώ το πρώτο βραβείο της βραδιάς πήγε στον Ebon Moss-Bachrach, ο οποίος απέσπασε επίσης ένα back-to-back Emmy ως Supporting Actor. Λίγο αργότερα, η Liza Colón-Zayas της ίδιας σειράς κέρδισε το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου, ενώ ο Christopher Storer κέρδισε και πάλι για τη σκηνοθεσία του The Bear, σημειώνοντας ακόμα μια νίκη μετά τις περσινές του για το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή.

Το FX ηγήθηκε όλων των δικτύων και πλατφορμών με εννέα νίκες απόψε, δίνοντάς του το προσωπικό ρεκόρ των 36 τροπαίων στα Primetime και Creative Arts Emmy. Το Netflix και το HBO/Max ακολούθησαν με έξι, ενώ το Apple TV+ με δύο.

jodie-foster.webp
Jodie Foster


H Jodie Foster πήρε το πρώτο της Emmy, Α' γυναικείου ρόλου για το True Detective του HBO: Night Country, και ο Richard Gadd του Baby Reindeer πήρε το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου. Το Baby Reindeer κέρδισε συνολικά έξι Emmy φέτος. H Jean Smart κέρδισε το έκτο Emmy της καριέρας της και το τρίτο Emmy Α' Γυναικείου Ρόλου σε κωμωδία για τον ρόλο της στο Hacks ως Deborah Vance και την εκπομπή Last Week Tonight with John Oliver του HBO να παίρνει το βραβείο της σεναριακής σειράς Variety Series. 

Η Elizabeth Debicki πήρε το δεύτερο Emmy Β' Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα για τον ρόλο της πριγκίπισσας Diana στο "The Crown" του Netflix και ο Billy Crudup πήρε επίσης το δεύτερο Emmy Β' Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα για το "The Morning Show" του Apple TV+. Το The Daily Show του Comedy Central πρόσθεσε στη συλλογή του ένα αγαλματίδιο για την εξαιρετική σειρά ομιλίας, το οποίο παρέλαβε ο παρουσιαστής Jon Stewart, που παρουσιάζεται μια φορά την εβδομάδα. Ο Will Smith πήρε το τρίτο Emmy της καριέρας του, αυτό για το σενάριο της σειράς Slow Horses του Apple TV+. Αποδεχόμενος το βραβείο, είπε επί σκηνής: «Πρώτα απ' όλα, χαλαρώστε - παρά το όνομά μου, έρχομαι ειρηνικά».

afp-36ge4t6.webp
Elizabeth Debicki


H Jessica Gunning κέρδισε επίσης για το Baby Reindeer το βραβείο Supporting Actress, στην πρώτη υποψηφιότητα της καριέρας της, και ο Steven Zaillian πήρε το πρώτο του Emmy στην έβδομη υποψηφιότητα της καριέρας του, για τη σκηνοθεσία της σειράς Ripley του Netflix. Ο Alex Edelman ήταν επίσης νικητής για πρώτη φορά για τη σειρά Alex Edelman του HBO: Just for Us, το οποίο κέρδισε το βραβείο Writing for a Variety Special.

Η βραδιά είδε επίσης τον υπερ-παραγωγό Greg Berlanti να παραλαμβάνει το βραβείο Governors 2024 της Τηλεοπτικής Ακαδημίας. Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς καριέρας του, έχει διατελέσει δημιουργός, σεναριογράφος κι εκτελεστικός παραγωγός σε σχεδόν 50 τηλεοπτικές σειρές από τότε που ξεκίνησε ως σεναριογράφος στο Dawson's Creek.

arkhio-lipsis-3.jpg
Greg Berlanti


O υποψήφιος για Grammy αστέρας της country μουσικής, Jelly Roll, τραγούδησε την επιτυχία του "I Am Not Okay" κατά τη διάρκεια του τμήματος In Memoriam. Στη συνέχεια, ο Jimmy Kimmel ανέβηκε στη σκηνή για έναν ειδικό χαιρετισμό στον βραβευμένο με Emmy, Bob Newhart, ο οποίος πέθανε τον Ιούλιο σε ηλικία 94 ετών.