fbpixel

Search icon
Search
Εξοικονόμηση χώρου: 7 τρόποι για να αποθηκεύετε τα παπούτσια σας
INTERIORS

Εξοικονόμηση χώρου: 7 τρόποι για να αποθηκεύετε τα παπούτσια σας

Κρατήστε το σπίτι σας καθαρό και φέρτε το zen στη ζωή σας


Έχετε κατεβάσει τα χειμερινά, έχετε τακτοποιήσει τις ντουλάπες, είδατε πως πρέπει να διακοσμήσετε το κομοδίνο σας και τώρα έφτασε η στιγμή να κάνετε κάτι για τα παπούτσια που έχετε στο σπίτι σας. Για τους περισσότερους αποτελεί συχνό φαινόμενο το να τα βλέπουν στοιβαγμένα στο πάτωμα ή χωρίς συνοχή μέσα σε μια ντουλάπα και έτσι αποφασίσαμε να ψάξουμε τους πιο εύκολους τρόπους αποθήκευσης που θα σας κάνουν τους απόλυτους design masters.

Αξιοποιήστε αυτό το χρόνο και κάντε απόλυτα παραγωγικές τις ώρες σας στο σπίτι!

Hanging Shoes Shelves

organosi-papoutsion.jpg

Κάτι που σίγουρα δεν είχατε σκεφτεί είναι να αξιοποιήσετε ένα μέρος της ντουλάπας σας για να κατασκευάσετε μια ιδιόμορφη παπουτσοθήκη-κρεμάστρα. Με αυτό τον τρόπο θα είναι απόλυτα εμφανή όλα τα ζευγάρια και φυσικά θα βλέπετε άμεσα με ποια ρούχα σας ταιριάζουν. Όπως βλέπετε και στην εικόνα, μπορείτε αυτή την επιλογή να τη δοκιμάσετε ακόμη και σε μια αυτοσχέδια εξωτερική ντουλάπα χωρίς φύλλα. Εάν φυσικά κάτι τέτοιο σας μοιάζει κάπως υπερβολικό τότε μπορείτε να αφιερώσετε μια ολόκληρη ντουλάπα αποκλειστικά για αυτή τη χρήση. 

Shoe and Hat Wall Organizer

organosi-papoytsion.jpg

Εάν έχετε μια μικρή ντουλάπα ή απλά είστε λάτρεις της οργάνωσης τότε αυτά τα ράφια στον τοίχο είναι η τέλεια λύση για εσάς. Θα πετύχουν να διατηρήσουν ακαταστασία μακριά από το πάτωμα και θα γίνουν ένα interior design trick που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Φροντίστε φυσικά, να τοποθετήσετε τα ζευγάρια που αγαπάτε περισσότερο ή ακόμη και τα πιο ιδιαίτερα που διαθέτετε. Κάντε τα αγαπημένα σας αντικείμενα μέρος του σπιτιού σας και θα δείτε τη διάθεση σας -και την αγάπη σας για αυτά- να ανεβαίνουν. 

Utility Shoe Rack

organosi-papoutsion-4.jpg

Ένα απλό ράφι αποθήκευσης μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για εσάς που θέλετε να κινηθείτε όσο πιο συντηρητικά μπορείτε. Είναι όμορφο, μπορείτε να το βρείτε σε πολλά διαφορετικά σχέδια και φυσικά χωράει σε ελάχιστο χώρο πολλά παπούτσια. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, είναι να το τοποθετήσετε στην είσοδο και να αφήσετε εκεί μόνο αυτά που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Φροντίστε ώστε να πάρετε κάποιο έπιπλο που θα διαθέτει χώρο και για κάποιο φυτό καθώς με αυτό τον τρόπο θα εντάξετε το συγκεκριμένο κομμάτι στο υπόλοιπο σπίτι και δε θα φαίνεται σαν ένας επιβεβλημένος χώρος που είναι απλώς για συγκεκριμένη χρήση, αλλά θα αλλάξει διάσταση. 

Container Store Clear Stackable Shoe Drawer

organosi-papoutsion-3.jpg


Εάν έχετε χώρο που περισσεύει στα ράφια των ντουλαπιών σας για αποθήκευση παπουτσιών, αλλά δεν ξέρετε πως θα το κάνετε για να διατηρήσετε παράλληλα καθαρό το χώρο, τότε αυτά τα κουτιά είναι η λύση που ψάχνετε. Θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα παπούτσια σας σε άριστη κατάσταση, θα είναι χωρισμένα από τα υπόλοιπα και φυσικά θα μπορείτε να τα βλέπετε ανά πάσα στιγμή για να διαλέξετε το ζευγάρι που θέλετε. Φυσικά, αυτή η πρόταση δε σταματάει εδώ καθώς όπως βλέπετε μπορείτε να το εφαρμόσετε και για τα υπόλοιπα αντικείμενά που αγαπάτε. 

Round Ottoman With Shoe Holder Insert

organosi-papoutsion-5.jpg

Παίξτε το πιο έξυπνο χαρτί σας και επενδύστε σε ένα έπιπλο που είναι δυο σε ένα. Μπορεί να σας κάνει έκπληξη αλλά online υπάρχουν πολλές επιλογές σε καρέκλες που διαθέτουν εσωτερικό χώρο ειδικά διαμορφωμένο για να δέχονται παπούτσια. Θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χώρο, θα κάνουν το χώρο σας να δείχνει απόλυτα chic και φυσικά θα περιορίσουν τα παπούτσια σας από τους εξωτερικούς χώρους. Ίσως αυτό να αποτελεί την πιο smart επιλογή. 

Under the Bed Storage

organosi-papoutsion-6.jpg

Μην αφήσετε τη συνεχώς αναπτυσσόμενη συλλογή  παπουτιών σας να μετατρέπεται σε ακαταστασία. Εάν η ντουλάπα σας είναι γεμάτη από εποχιακά υποδήματα, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε τα υπόλοιπα σε κατάλληλες θήκες κάτω από το κρεβάτι. Φυσικά, αν έχετε έλλειψη χώρου και στο υπόλοιπο σπίτι, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο ακόμη και για αυτά που είναι εντός της σεζόν και απλώς να ανατρέχετε εκεί κάθε φορά που τα χρειάζεστε. 

Entryway Coat Rack Shoe Bench

organosi-papoutsion-zgSOV.jpg

Καθαρές γραμμές, υλικά που ταιριάζουν στο υπόλοιπο σπίτι και ένα έπιπλο που συνδυάζει όλα αυτά που ζητάτε για μια άνετη καθημερινότητα είναι τα συστατικά για ένα απόλυτα συμμαζεμένο χώρο. Κάντε την είσοδο του σπιτιού σας να μοιάζει με αυτή κάποιου ενημερωμένου περιοδικού διακόσμησης και θα δείτε πως το flow του χώρου σας θα σας φαίνεται απόλυτα εναρμονισμένο με τη διάθεση σας. 

3 tips για να κάνετε declutter στα παπούτσια σας

  • Συγκεντρώστε τα όλα σε ένα μέρος πριν τα τακτοποιήσετε: Το πρώτο βήμα είναι να μαζέψετε όλα μαζί για να μπορέσετε να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα για τον όγκο των παπουτσιών που διαθέτετε. 
  • Ξεκινήστε επιλέγοντας τα αγαπημένα σας: Ένας εύκολος τρόπος για να προχωρήσετε στην προσπάθειά σας είναι να προσδιορίσετε ποια παπούτσια είναι τα αγαπημένα σας. Αυτή η διαδικασία θα σας κάνει εξ αρχής να μειώσετε αυτά τα οποία τελικά θα κρατήσετε. Μόλις ολοκληρώσετε αυτό το task, μπορείτε να εστιάσετε την προσοχή σας στα υπόλοιπα.
  • Τέλος αξιολογήστε: Σε αυτό το σημείο, θα εξετάσετε προσεκτικά την πρακτική αξία κάθε ζευγαριού παπουτσιών. Βάλτε στην άκρη τα πολύ μεγάλα ή μικρά, αυτά που σας πονάνε τα πόδια, αυτά που έχουν βρωμιές οι οποίες δεν αφαιρούνται και φυσικά τα πολύ φθαρμένα.