fbpixel

Search icon
Search
HAIR & NAILS

Έχετε μαλλιά που φριζάρουν; Τα μυστικά για να δείχνουν τέλεια το καλοκαίρι

Hot προϊόντα και τάσεις για κάθε στιγμή


Έχετε μαλλιά που φριζάρουν; Τα μυστικά για να δείχνουν τέλεια το καλοκαίρι

Τα φριζάρισμα των μαλλιών μπορεί να καταλήξει σε μια δύσκολη κατάσταση αλλά δεν είναι σίγουρα αδύνατον να αντιστραφεί. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με την υγρασία, τη θάλασσα ή ακόμη και με την ξηρότητα της φυσικής τρίχας να αποτελούν τους top παράγοντες, αυτό το αποτέλεσμα εμφανίζεται πιο συχνά από ποτέ. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ξηρά μαλλιά προσπαθούν να απορροφήσουν την υγρασία από τον αέρα, προκαλώντας τη διόγκωση του εξωτερικού στρώματος της τρίχας και έτσι αποκτούν μια fizzy όψη από την οποία θέλετε να απαλλαγείτε. 

miu-miu-thylane-blondeau-10-1409x940-date-night-hair-ideas-homepage-1-1280x720.jpg


Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλα τα tips που θα σας χρειαστούν!

1. Κουρευτείτε 

Ένας από τους εύκολους τρόπους για την πρόληψη της θραύσης και του φριζαρίσματος είναι να επισκέπτεστε τον κομμωτή σας τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μήνες. Οι σπασμένες άκρες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην ξηρότητα και επομένως το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει ακόμη πιο έντονο και φυσικά σιγά-σιγά να αρχίσει να ανεβαίνει και προς τα ανώτερα στρώματα.

2. Δοκιμάστε τη θεραπεία κερατίνης

Εάν αναζητάτε μια μακροπρόθεσμη λύση στα φριζαρισμένα μαλλιά, ρωτήστε τον κομμωτή σας για μια θεραπεία με κερατίνη. Υπάρχουν κάποιες  που βοηθούν στην απαλότητα και επιμήκυνση της υφής των μαλλιών σας χωρίς παράλληλα να δημιουργούν άλλα προβλήματα. Για παράδειγμα οι θεραπείες χωρίς φορμαλδεΰδη απαλύνουν το φριζάρισμα ενώ διατηρούν την τέλεια υφή στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά σας θα διατηρήσουν τη φυσική τους μπούκλα όταν τα στεγνώσετε με αέρα, αλλά θα εξακολουθούν να φαίνονται ομαλά και λεία.

blowdry-hair-how-to-22-627x940.jpg

3. Πείτε "ναι" στα επιπλέον αξεσουάρ

Εάν έχετε σγουρά ή λιπαρά μαλλιά, γνωρίζετε ότι το παραδοσιακό στέγνωμα μπορεί να σας αφήσει με ένα fizzy effect. Εάν αυτός δεν είναι ο στόχος σας, δοκιμάστε ένα εξάρτημα όπως η φυσούνα που μπορεί να σας βοηθήσει να "σκορπίσετε" ομοιόμορφα τη ροή του αέρα ώστε να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Επιλέξτε κάποιο που είναι εύκολο να κουμπώσει με το πιστολάκι σας και που διαθέτει φαρδιά επιφάνεια η οποία βοηθάει στο να πιάνετε περισσότερες τούφες τη φορά. 

4. Επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν

Βρείτε ένα σαμπουάν που θα φροντίζει τα μαλλιά σας με τέτοιο τρόπο που η λάμψη και η ζωντάνια θα αποτελούν δεδομένο. Βρείτε τις ανάγκες τους και ανακαλύψτε πως με τις πολλές εφαρμογές η απαλή υφή και το υπέροχο άρωμα θα είναι πλέον δεδομένα. Όσο για τη συνέχεια; Μια μάσκα που προσφέρει ελαστικότητα καθώς και μια θεραπεία που χαρίζει δύναμη μπορούν να γίνουν ο τέλειος συνδυασμός για ένα μαλλιά που ακτινοβολούν υγεία και που κατά συνέπεια κρατάνε το fizzy αποτέλεσμα, μακριά. Αν δεν έχετε το χρόνο κάθε φορά για αυτά τα επιπλέον steps, τότε μείνετε πιστές στο conditioner και τα υπόλοιπα εφαρμόστε τα εβδομαδιαίως. 

diy-blowout-18-1-3-day-hair-cycle-homepage-1280x720.jpg

5. Ψεκάστε πριν

Ακόμη και αν βιάζεστε, είναι σημαντικό να μην παραλείπετε ποτέ το spray κατά της θερμότητας. Όπως αναφέραμε, οι καμένες άκρες είναι πολύ επιρρεπείς στο φρεζάρισμα και έτσι χρειάζεστε ένα προϊόν που θα "κλειδώσει" όλα τα ενυδατικά στοιχεία. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, πως την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας εργαλείο θερμότητας, θα έχετε μαζί σας και την κατάλληλη προστασία. 

6. Ψεκάστε και μετά

Η υγρασία είναι ο βασικός λόγος πίσω από κάθε ανεπιθύμητο φρεζάρισμα. Επειδή, λοιπόν, δε μπορείτε να ελέγξετε τον καιρό αυτό που χρειάζεστε είναι ένα Anti-Humidity Spray που θα ελέγχει τα μαλλιά σας. Με απλούς ψεκασμούς κατά της υγρασίας θα έχετε αποτέλεσμα που διαρκεί και θα σταματήσετε να ανησυχείτε στη στιγμή. Αν μάλιστα επιλέξετε κάποιο που να λειαίνει και το περιτρίχιο, τότε η ενυδάτωση και η λάμψη θα γίνουν ο δικός σας σύμμαχος. 

7. Μειώστε τη θερμότητα

Σίγουρα, μπορεί να πιστεύετε ότι η ιδιωτική που χρησιμοποιείτε τα τελευταία χρόνια κάνει την καλύτερη δουλειά. Στην πραγματικότητα, όμως μπορεί να προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά και φριζάρισμα από όσο αντιλαμβάνεστε. Επενδύστε σε tools που δίνουν μεγιστοποίηση του αποτελέσματος με τη μικρότερη δυνατή θέρμανση και θα δείτε πως τα οφέλη θα είναι διπλά. 

1

Protect me

Stylista The Sleek Serum Hair Styling Heat Protector, L'Oreal Paris, Attica BUY ME

2

Top spray

The Shield - Anti-Humidity Spray, Amika, Sephora BUY ME

3

Light composition

Anti-Frizz Conditioner, Grown Alchemist, Hondos Center BUY ME

4

Amino-acids

Nurturing Shampoo With Cloudberry, Molton Brown BUY ME

5

Right treatment

Argan Oil, Tzimas Cosmetics BUY ME

6

Intensive reparation

Botanic Therapy Honey Treasures, Garnier BUY ME

7

Hair flexibility

Restorative Hair Mask, Moroccanoil, Sephora BUY ME

8

Diffuser attachment

My Pro Diffon Ceramic, Belissima Italia

9

Dream Long No Haircut Cream, L' Oreal Paris - Elvive BUY ME

10

No extreme temperatures

Ghd Max, Ghd BUY ME

11

Fast results

Express Beauty Hair Mask Hyaluronic Acid, Apivita, Hondos Center BUY ME

12

Locks humidity

Botanical Repair™ Strengthening Leave-in Treatment, Aveda, Attica BUY ME

13

Conditioner specialist

Don't Despair, Repair! Conditioner, Briogeo, Sephora BUY ME