fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Έχετε λεπτά χείλη; Τα tips για να τα κάνετε να δείχνουν πιο σαρκώδη & ζουμερά

Με τη δύναμη της περιποίησης και του μακιγιάζ


Έχετε λεπτά χείλη; Τα tips για να τα κάνετε να δείχνουν πιο σαρκώδη & ζουμερά

Τα σαρκώδη χείλη είναι το Α και το Ω ενός daily makeup look, αφού σε συνδυασμό με το ιδανικό κραγιόν μπορούν να απογειώσουν το μακιγιάζ σας. Ωστόσο, πριν αναζητήσετε τη λύση στις αισθητικές επεμβάσεις ή στα διάφορα tricks που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ειδικά, εάν έχετε λεπτά χείλη, φροντίστε να μάθετε πρώτα για όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα κάνετε να δείχνουν πιο juicy και γεμάτα -έτοιμα για φίλημα- με τη βοήθεια των καλλυντικών σας αλλά και μέσα από την καθημερινή σας περιποίηση. Με σωστή προετοιμασία και με κάποια έξυπνα makeup tips θα τα μεταμορφώσετε... Let's start!

lips-cpver.jpg

Πριν το μακιγιάζ

Ενυδάτωση τώρα: Τα αφυδατωμένα χείλη δείχνουν πάντα πιο λεπτά, από την πραγματικότητα και αυτό γιατί ζαρώνουν και το σχήμα τους χάνεται. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να τα ενυδατώνετε κάθε μέρα και κυρίως πριν το μακιγιάζ σας, ώστε να τα προετοιμάσετε για τα προϊόντα που θα εφαρμόσετε. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, το lip balm σας, ενώ δώστε περισσότερη προσοχή σε όσα περιέχουν βούτυρο καριτέ ή βανίλια.

Κάντε φυσική απολέπιση: Αυτό το tip είναι πανεύκολο και χρειάζεστε μόνο δύο υλικά. Μια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγη βαζελίνη. Βάλτε την πάνω στην οδοντόβουρτσα και τρίψτε με προσοχή τα χείλη σας. Μόλις τελειώσετε με αυτή τη διαδικασία, μην αφαιρέσετε τη βαζελίνη που έχει μείνει πάνω τους, απλώς ταμπονάρετε τα χείλη σας με ένα χαρτομάντιλο. Αμέσως θα έχουν γίνει πιο σαρκώδη, απαλά και κατακόκκινα, αφού θα έχει αυξηθεί έτσι και η κυκλοφορία του αίματος! Εναλλακτικά, τρίψτε τα με λίγη ζάχαρη και θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Κάντε μια μάσκα χειλιών: Εκτός από τις lip masks που θα βρείτε σε αφθονία εκεί έξω, μπορείτε να φτιάξετε και τη δική σας. Πως; Θα χρειαστείτε 1 κουταλιά του γλυκού μέλι, 1 ζάχαρη, 1 βαζελίνη, 1 κανέλα και 2 σταγόνες λεμονιού. Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εφαρμόστε τη μάσκα στα χείλη σας και αφαιρέστε τη μετά από ένα τέταρτο με χλιαρό νερό.

Χρησιμοποιήστε ένα παγάκι: Αν τρίψετε για δύο λεπτά ένα παγάκι στα χείλια σας, τα αιμοφόρα αγγεία συμπιέζονται και έτσι δείχνουν αμέσως πιο κόκκινα και φουσκωτά.

Προμηθευτείτε αιθέριο έλαιο κανέλας: Η κανέλα προκαλεί υπεραιμία άρα και όγκο, οπότε είναι ο σύμμαχός σας εάν θέλετε να αποκτήσετε juicy χείλη. Το έλαιο κανέλας, λοιπόν, αποτελεί ένα φυσικό ενυδατικό συστατικό που τα διογκώνει. Μπορείτε είτε να το αγοράσετε είτε να το φτιάξετε κι εσείς μόνες στο σπίτι. Γεμίστε ένα βαζάκι με ξύλα κανένας και ελαιόλαδο και αφήστε το μείγμα για 2 εβδομάδες. Απλώστε το σκέτο ή ρίξτε 5-6 σταγόνες μέσα στο lip gloss σας. Plus, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έλαιο μέντας που έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

lips.jpg

Κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ

Χρησιμοποιήστε concealer: Μπορεί να αποτελεί βασικό προϊόν για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους, ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί κι εξαιρετικά χρήσιμο για να γίνουν τα χείλη σας πιο ζουμερά. Μπορείτε, λοιπόν, να το εφαρμόσετε ακριβώς πάνω στη γραμμή των χειλιών σας. Ταμπονάρετέ το καλά και στη συνέχεια προχωρήστε κανονικά στη διαδικασία του μακιγιάζ. Το concealer θα κάνει το σχήμα τους θα αναδειχθεί και να τονιστεί περισσότερο.

Μην ξεχνάτε το lip gloss: Μπορεί οι matte υφές να είναι πλέον οι must, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να παραμελείτε τις glossy. Αφού τοποθετήσετε το κραγιόν, μπορείτε να βάλετε από πάνω -και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο του κάτω χείλους- λίγο διάφανο lip gloss και αμέσως θα μεταμορφωθούν και θα γίνουν ακαταμάχητα!

Editor's Tip: Έχετε πάντα μαζί σας το lip gloss στην τσάντα σας, για να το ανανεώνετε!

Πείτε «ναι» στις nude αποχρώσεις...: Μπορεί το κόκκινο κραγιόν να αποτελεί μια διαχρονικά σέξι επιλογή για το μακιγιάζ κάθε γυναίκας, σε αυτή την περίπτωση όμως εάν θέλετε να τονίσετε τα χείλη σας, επιλέξτε nude αποχρώσεις. Είναι πιο φωτεινές και ταιριάζουν σε όλες τις επιδερμίδες.

1

Must-try

Collagen lipgloss, Pixi, Sephora Buy me

2

Best seller

Instant Age Rewind Concealer, Maybelline New York, Sephora Buy me

3

Sparkling lips

Glossed, Sephora Collection, Sephora Buy me

4

Hot nude lips

Vernis A Levres Vinyl Cream, YSL, Hondos Center Buy me

5

Love it

L'Absolu Rouge Intimatte, Lancome, Hondos Center Buy me