fbpixel

Search icon
Search
Ειρήνη Αναστασίου και Ελευθερία Ναθαναήλ: Ένα νέο ντουέτο με ιδιαίτερο ήχο που αξίζει να γνωρίσετε
MAGAZINE

Ειρήνη Αναστασίου και Ελευθερία Ναθαναήλ: Ένα νέο ντουέτο με ιδιαίτερο ήχο που αξίζει να γνωρίσετε

Οι “Fleur” ερμηνεύουν κλασικά έργα με προσωπικό τρόπο


Δύο ταλαντούχες κλασικές μουσικοί, η τσελίστα Ειρήνη Αναστασίου και η πιανίστα Ελευθερία Ναθαναήλ, είναι οι “Fleur”, ένα νέο ντουέτο με ιδιαίτερο ήχο, που ερμηνεύει κλασικά και σύγχρονα έργα -από Beatles έως Rachmaninoff - με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο. Αξίζει να τις γνωρίσουμε καλύτερα!

Πώς δημιουργήθηκε το ντουέτο σας; Γνωριζόσασταν από παλιά;

Ειρήνη Αναστασίου: Με την Ελευθερία μάς ένωσαν οι καραντίνες. Η ανάγκη να κάνουμε δημιουργικά πράγματα μέσα σ’ αυτήν την τόσο δύσκολη συνθήκη που προέκυψε. Ευτυχώς, είχαμε τη μουσική και μπορέσαμε να κρατήσουμε το μυαλό στη θέση του.

Ελευθερία Ναθαναήλ: Γνωριστήκαμε μέσα στην καραντίνα και συνέβη ακριβώς αυτό που είπε η Ειρήνη! Έχουμε κοινή γλώσσα στη μουσική μας έκφραση, κι αυτό στάθηκε η κύρια αφορμή για το δυαδικό μας σχήμα.

Ο τίτλος “Fleur”, που στα γαλλικά σημαίνει «λουλούδι», πώς προέκυψε;

Ειρ. Αν.: Αν και το όνομα ήταν έμπνευση της Ελευθερίας, για εμένα το “Fleur” συνδέεται απόλυτα με αυτό που κάνουμε. Όπως από έναν σπόρο που φυτεύεις, ποτίζεις και φροντίζεις, γεννιέται ένα λουλούδι, έτσι κι η μουσική μας γεννιέται από μια μικρή ιδέα, που με φροντίδα και αγάπη παίρνει μορφή και γίνεται τραγούδι.

img-7963-copy.jpg

Μιλήστε μας λίγο για τη μουσική σας. Πώς θα χαρακτηρίζατε τον ήχο σας και γιατί έχετε επιλέξει το συγκεκριμένο στιλ;

Ειρ. Αν.: Η κλασική μουσική ως αφετηρία αλλά κι οι επιρροές μας από διάφορα άλλα είδη, καθώς κι ο ενεργός μας ρόλος ως μουσικών του σήμερα, δημιούργησαν τον χαρακτήρα μας. Αυτό το «πάντρεμα» το ακούει κάποιος ξεκάθαρα στο “Eleanor Rigby” των Beatles και το “Vocalise” του Rachmaninoff, δύο κομμάτια που έχουν κυκλοφορήσει από την EMI.

Ελ. Ν.: Μας προέκυψε αυτό το στιλ μέσα από την απέραντη αγάπη που έχουμε για τη μουσική, ιδιαίτερα την κλασική και τη ροκ. Θελήσαμε να τις συνδυάσουμε κάπως και μας βγήκε στις διασκευές που σιγά σιγά θα δημοσιοποιούνται, με αρχή το “Eleanor Rigby” των Beatles.

Όπως είπατε, το πρώτο δείγμα της δουλειάς σας είναι μία διασκευή σε τραγούδι των Beatles. Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο κομμάτι;

Ειρ. Αν.: Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από συγκροτήματα και καλλιτέχνες που αγαπάμε πολύ. Ήταν κι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς το πώς θα μπορέσουμε να φέρουμε στα μέτρα μας αυτά τα «διαμάντια» της μουσικής, με απόλυτο σεβασμό στους δημιουργούς τους. Θέλω να πιστεύω πως αυτό το πετύχαμε.

Ελ. Ν.: Εντάξει, γιατί είναι «θεοί», και γιατί αυτό το κομμάτι είναι κλασική μουσική. Ξεκάθαρα!

Πότε θα κυκλοφορήσει το πρώτο σας άλμπουμ και τι να περιμένουμε;

Ειρ. Αν.: Αυτήν τη στιγμή είναι έτοιμα άλλα δύο τραγούδια-διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών, τα οποία θα κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα. Ωστόσο, δουλεύουμε ταυτόχρονα και τις δικές μας συνθέσεις. Μόλις τα συγκεντρώσουμε όλα αυτά, θα βγει και το πρώτο μας άλμπουμ.

Έχετε χόμπι; Σε τι σας αρέσει να μοιράζετε τον χρόνο σας;

Ειρ. Αν.: Αγαπώ οτιδήποτε με κρατάει σε εγρήγορση, σε κίνηση: τον χορό, τη γυμναστική, μια ωραία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, τη μουσική με τους φίλους μου. Η μουσική είναι το βασικό μου χόμπι, αλλά είναι κι η δουλειά μου, γιατί παίζω, διδάσκω, ηχογραφώ.

Πόσο εύκολο είναι για μία σύγχρονη γυναίκα να συνδυάσει καριέρα και προσωπική ζωή;

Ελ. Ν.: Για όλους τους ανθρώπους είναι δύσκολο να συνδυάσουν τη δουλειά, τη δημιουργία, την προσωπική ζωή. Όλοι σαν τρελοί δεν τρέχουμε; Αλλά πόσο γεμάτη και όμορφη είναι η ζωή με όλα αυτά!

About

img-7783-copy.jpg

Η τσελίστα Ειρήνη Αναστασίου που ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου σε ηλικία 6 ετών, και συμμετέχει σε επαγγελματικές ορχήστρες με εμφανίσεις στους σπουδαιότερους χώρους της Ελλάδας όπως Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.α., έχει συνεργασίες με τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργούς της ροκ σκηνής.

Η πιανίστα Ελευθερία Ναθαναήλ, διπλωματούχος πιάνου με καθηγητή τον σολίστα Valery Ismagilov και σπουδές στο Mozarteum, στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας με καθηγητή τον σολίστα Vasily Lobanov, έχει επίσης συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες της ροκ σκηνής.

Σήμερα η Ειρήνη & η Ελευθερία, δημιουργούν με το ντουέτο τους έναν ήχο με εντελώς προσωπικό τρόπο ερμηνείας κλασικών και σύγχρονων έργων. Έναν ήχο που απορροφώντας τους κραδασμούς του σήμερα βρίσκει τρόπο και διαχέεται σε μεγάλα έργα κλασσικών και σύγχρονων συνθετών με όχημα τον μοναδικά δεμένο διάλογο αυτών των δύο εξαιρετικών μουσικών. Το πρώτο δείγμα αυτής της δουλειάς είναι μία διασκευή στο «μεγάλο» τραγούδι των Beatles, «Eleanor Rigby (Lonely People)» στο οποίο οι Fleur παρουσιάζουν ξεκάθαρα τον μαγικό κόσμο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την μουσική.

    Info: Βρείτε τα singles “Eleanor Rigby” και “Vocalise” των “Fleur” στο YouTube και το Spotify. Από τη Minos EMI.

    Credits

    Φωτογράφος: Erika Anatoli (@anatolierika)

    Clothes: @AngrySally

    Shoes: @mardi_shoes

    Stylist: @alexandra_kaoustou

    Jewels: @yeiasu.jewels_silver_925 | @studio_boros_design

    Lighting Designers: Katerina Koutrouli, Vaggelis Lampropoulos, couleurlocaleathens

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ 2022