fbpixel

Search icon
Search
Είναι πραγματικά καλύτερο να στεγνώνετε τα μαλλιά σας στον αέρα;
HAIR & NAILS

Είναι πραγματικά καλύτερο να στεγνώνετε τα μαλλιά σας στον αέρα;

Air drying vs blow drying: Τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε τεχνικής


Τα μαλλιά είναι ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία αυτοέκφρασης. Αλλά με τόσους πολλούς τρόπους για να τα χτενίσουμε, να τα βάφουμε και να τα αλλάζουμε, συχνά υφίστανται τη ζημιά που τους αναλογεί. Προσωπικά νιώθω ασταμάτητη με ένα φουσκωτό 90s blow-out: Μου δίνει αυτή την ενέργεια «έτοιμη να τα βάλω με τον κόσμο». Αλλά τα μαλλιά μου μπορεί να αισθάνονται διαφορετικά μετά από μια ώρα που τα τραβάω και τα σπρώχνω με το πιστολάκι και τη βούρτσα. Έτσι, προσπαθώ να παρατείνω το χτένισμα για όσο το δυνατόν περισσότερο και αναζητώ ισορροπία με στέγνωμα στον αέρα και ελάχιστο styling τις ημέρες πριν και μετά.

Αλλά το ερώτημα παρέμενε πάντα ανοιχτό: Είναι το στέγνωμα στον αέρα τόσο πολύ καλύτερο για τα μαλλιά σας; Υπάρχουν φορές που το θερμικό styling μπορεί να είναι ακόμα και... ωφέλιμο; Διαβάστε παρακάτω την άποψη των ειδικών!

Είναι το στέγνωμα στον αέρα πιο υγιεινό για τα μαλλιά;

Ναι, το στέγνωμα των μαλλιών σας στον αέρα είναι απολύτως πιο υγιεινό, σύμφωνα με τους experts. Δεν εμπλέκεται θερμότητα, οπότε δεν υπάρχει ζημιά. Αυτό πιθανότατα δεν θα σας εκπλήξει, δεδομένης της εκπαίδευσης για την υγεία των μαλλιών που είναι προσβάσιμη στα χέρια μας και των πολύ πιθανών προσωπικών μας εμπειριών με τηγανισμένα και κατεστραμμένα από τη θερμότητα μαλλιά. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει ζημιά και στην επιδερμίδα των μαλλιών.

snapinstaapp-452688591-1283012556009168-5007235050317919210-n-1080.jpg
Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τόσο στο στέγνωμα των μαλλιών με αέρα όσο και στο στέγνωμα με φυσητήρα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του καθενός

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του στεγνώματος με αέρα

Το στέγνωμα στον αέρα προσφέρει λιγότερη έκθεση στη θερμότητα, οπότε τα μαλλιά είναι συνήθως πιο υγιή. Επιπλέον, είναι χαμηλής συντήρησης και χαμηλής προσπάθειας, οπότε δεν απαιτεί πολύ χρόνο, κάτι που είναι υπέροχο αν είστε πολυάσχολη.

Τα μειονεκτήματα του στεγνώματος
στον αέρα είναι ότι, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητα, μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει. Και τα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα, οπότε είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο μέχρι να στεγνώσουν. Μάλιστα, ανάλογα με τους εξωτερικούς παράγοντες, τα μαλλιά μπορεί φυσικά να στεγνώνουν με ασυνεπή εμφάνιση και το στέγνωμα στον αέρα μπορεί να οδηγήσει σε φριζάρισμα.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του στεγνώματος με πιστολάκι

Τα πλεονεκτήματα του στεγνώματος με το πιστολάκι είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές εμφανίσεις με διαφορετικές τεχνικές. Το στέγνωμα με το πιστολάκι μπορεί να δώσει λάμψη και απαλότητα. Έχετε περισσότερο έλεγχο του αποτελέσματος και του αποτελέσματος. 

snapinstaapp-443277106-365999243139211-4224820905863598686-n-1080.jpg

Τα μειονεκτήματα του είναι η ζημιά που μπορεί να υποστούν τα μαλλιά όταν το παρακάνετε και δεν τα προστατεύετε με τα σωστά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του προστατευτικού θερμότητας. Οι ειδικοί σημειώνουν επίσης ότι το πιστολάκι μπορεί να προκαλέσει φριζάρισμα αν η ποιότητα του εργαλείου δεν είναι η κατάλληλη.

Ποιους ωφελεί το στέγνωμα στον αέρα;

Ενώ ο καθένας μπορεί να επιλέξει το δρόμο του όταν πρόκειται για στέγνωμα, οι ειδικοί σημειώνουν ότι όσοι έχουν κατεστραμμένα μαλλιά είναι συνήθως καλύτερα να στεγνώνουν στον αέρα για να αποφύγουν περαιτέρω ζημιές. Το στέγνωμα στον αέρα είναι ιδανικό για όσους θέλουν να αγκαλιάσουν τη φυσική τους υφή, επειδή μπορείτε να ρυθμίσετε τα μαλλιά σας με ένα προϊόν, όπως το βάλσαμο μαλλιών, και στη συνέχεια να τα αφήσετε να στεγνώσουν. Είναι επίσης καλό για ανθρώπους με έντονα χημικά επεξεργασμένα μαλλιά για να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιές και σπάσιμο.

Ποιοι πρέπει να χρησιμοποιούν πιστολάκι;

Οι στυλίστες συμφωνούν ότι αν είστε σε δύσκολη θέση και προτιμάτε να στεγνώσετε με το πιστολάκι, το πρώτο βήμα είναι και πρέπει να είναι πάντα η προστασία από τη θερμότητα. Εάν κάποιος έχει περάσει από πολλές βαφές και τα μαλλιά του είναι στην εύθραυστη πλευρά, θα πρέπει σίγουρα να είναι πολύ προσεκτικός αν στεγνώσει τα μαλλιά του με το πιστολάκι. Η χρήση ενός προϊόντος που επιδιορθώνει, ενυδατώνει και κυρίως προστατεύει από τη θερμότητα είναι ζωτικής σημασίας. Και το να έχετε το πιστολάκι σας σε χαμηλότερη ρύθμιση είναι επίσης χρήσιμο.

snapinstaapp-410586017-154718097733892-8186700311830069978-n-1080.jpg

Όσο για το πότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο του στεγνώματος με φυσούνα, οι ειδικοί μοιράζονται ότι είναι συνήθως σε περιπτώσεις όπου σκοπεύετε να χειριστείτε τα μαλλιά για να σχηματίσουν έναν συγκεκριμένο τρόπο. Συνιστούν σίγουρα τη χρήση προϊόντων που ενεργοποιούνται με θερμότητα για να βοηθήσουν στο styling.

Το τελικό συμπέρασμα

Το στέγνωμα στον αέρα θα είναι γενικά η πιο υγιεινή λύση για τα μαλλιά σας λόγω της παράλειψης θερμότητας, αλλά το στέγνωμα με πιστολάκι μπορεί να είναι χρήσιμο όταν επιδιώκετε ένα συγκεκριμένο στιλ ή φινίρισμα. Και φυσικά, χρησιμοποιείτε πάντα προστασία από τη θερμότητα όταν στεγνώνετε με θερμικά εργαλεία.