fbpixel

Search icon
Search
Είδα το σώμα μου ν' αλλάζει με το ασκησιολόγιο της μεθόδου Basi Pilates
WELLNESS

Είδα το σώμα μου ν' αλλάζει με το ασκησιολόγιο της μεθόδου Basi Pilates

Στο Frame Pilates Studio ξέρουν πολύ καλά να βάζουν υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνουν


Κάνοντας το πρώτο μάθημα Pilates, δεν περίμενα ποτέ πως θα μου αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και ζω. Διαφοροποιήθηκε το περπάτημα και η στάση του σώματός μου χωρίς καν να το καταλάβω. Εδώ και δυο συναπτά έτη είναι η γυμναστική που ακολουθώ καθημερινά, η οποία με γυμνάζει με σωστό και ασφαλή τρόπο, προσφέροντας παράλληλα πολύτιμη ευεξία. Μέσα από αυτή τη διαδικασία έμαθα να «ακούω» και να εμπιστεύομαι το σώμα μου και τις ανάγκες του, χωρίς να κάνω υπερβολές που μπορούν τελικά να έχουν τα αντίθετα από το επιθυμητά αποτελέσματα.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποια στιγμή άκουσα για την τεχνική εκγύμνασης Basi κι έψαξα επιπλέον πληροφορίες. Βρήκα, λοιπόν, ότι διδάσκεται μόνο από εξειδικευμένους γυμναστές σε μηχανήματα πρωτοποριακής τεχνολογίας. Με το ενδιαφέρον μου αναζωπυρωμένο είδα ότι το Frame Pilates Studio στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το προσφέρει ανάμεσα στις υπηρεσίες του. Την επόμενη στιγμή αποφάσισα να το επισκεφτώ.

dsc-7006.jpg

Μπαίνοντας νιώθεις αμέσως το πάθος των ανθρώπων που εργάζονται εκεί για τη γυμναστική και το ευ ζην. Μπορεί κανείς να καταλάβει ότι δίνεται η απαραίτητη προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια και ότι δε μιλάμε απλώς για «ένα ακόμα γυμναστήριο»! Επιπλέον, όλοι οι instructors του Frame, εκτός από τα χρόνια εμπειρίας και το υπόβαθρο σπουδών και κατάρτισης που διαθέτουν, πιστεύουν ακράδαντα ότι το πιο σημαντικό είναι να βοηθούν τους μαθητές να πιστέψουν στον εαυτό τους, ώστε να βάλουν υψηλούς στόχους και τελικά να φτάσουν σε ένα σημείο που ούτε οι ίδιοι πίστευαν ποτέ ότι θα φτάσουν. 

Παράλληλα, ενημερώνονται συνεχώς και εκπαιδεύονται με workshops και σεμινάρια που διοργανώνει η Basi, ενώ είναι ικανοί να αναλάβουν και τα πιο δύσκολα ή απαιτητικά περιστατικά. Ξέρουν να χειριστούν κατάλληλα όσους στοχεύουν στην απώλεια βάρους, στη διατήρηση μιας υγιούς φυσικής κατάστασης ή ακόμα και όσους χρειάζονται αποκατάσταση μετά από τραυματισμό, αθλητές και μη, αφού το ασκησιολόγιο είναι απεριόριστο. Ακόμη, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν εδώ να γυμναστούν με απόλυτη ασφάλεια, αποφεύγοντας πόνους στη μέση και την πλάτη.  Μάλιστα, το εν λόγω fitness spot καλεί τον καθένα που θέλει να αλλάξει τον τρόπο που γυμνάζεται και να θέσει μακροπρόθεσμους στόχους, να επισκεφτεί τον χώρο του, ανεξάρτητα από τη φυσική του κατάσταση.

Basi Pilates

dsc-6775-YrCYv.jpg

Με την μέθοδο Basi Pilates επιτυγχάνετε η συνολική ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος σας και όχι μόνο μερικών από τους μύες σας. Οι περισσότεροι από τους συμβατικούς τρόπους άσκησης δημιουργούν ογκώδεις μύες, βασιζόμενους στις πολλές επαναλήψεις και στα πολλά βάρη. Η συγκεκριμένη μέθοδος όμως επικεντρώνεται στις πολλές εναλλαγές ασκήσεων και όχι στις επαναλήψεις, με αποτέλεσμα να μπορείτε να δυναμώσετε το σώμα σας ομοιόμορφα και χωρίς υπερβολές στον όγκο.

Ο δημιουργός της, Real Isacowitz, ουσιαστικά πρότεινε νέες και διαφορετικές θέσεις, στις οποίες μπορούν να τοποθετηθούν οι ιμάντες στα reformers -τα γνωστά σε όλους «κρεβάτια»- έτσι ώστε να αυξάνεται η αντίσταση. Μέχρι τότε, ήταν πολύ συγκεκριμένες οι θέσεις και φυσικά μικρότερες οι αντιστάσεις.

Note: Όσοι ειδικεύονται στη συγκεκριμένη μέθοδο, θεωρούνται top στον τομέα τους, αφού χρειάζονται παραπάνω από τις διπλές ώρες εκπαίδευσης από τα υπόλοιπα προγράμματα Pilates, για να ολοκληρώσουν το πτυχίο τους και να τους χορηγηθεί το δίπλωμα. Από την προσωπική μου εμπειρία, επιτρέψτε μου να σας πω ότι, η διαφορά είναι εμφανέστατη, ενώ ακόμα και η ποιότητα των μηχανημάτων διαφέρει σημαντικά από τις υπόλοιπες εταιρείες.

Ξεκινάτε από το κρεβάτι, στο εξειδικευμένο για προβλήματα μέσης spine corrector, που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη σωστή στάση σώματος. Στη συνέχεια, θα περάσετε στο Wunda Chair που συμβάλλει στην προσπάθειά σας να κάνετε κοιλιακούς αξιοζήλευτους αυτό το καλοκαίρι. Τέλος, το θαυματουργό Arm Chair ενδείκνυται για τέλειο stretching και ενδυνάμωση χεριών και ποδιών,

Something extra

dsc-6725.jpg

Φυσικά έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε και άλλες τάξεις, όπως το "mat" δηλαδή το Pilates σε στρώμα με τις μπάλες, τα rings, τα foam rollers και τα βάρη που απαιτούνται για τη σωστή εκγύμναση όλων των μυικών ομάδων του σώματος και χαρίζουν τέλεια γράμμωση. Ακόμη, οι λάτρεις της Yoga θα βρουν ακριβώς αυτό που ψάχνουν και ίσως βιώσουν μία διαφορετική εμπειρία όσες έχουν ζήσει μέχρι στιγμής, καθώς τα τμήματα χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με τη δυσκολία που θέλει και μπορεί να ανταπεξέλθει ο κάθε ασκούμενος. 

Ένα μοναδικό class είναι κι αυτό που συνδυάζει Pilates & Yoga, κάνοντας έτσι το επίπεδο πιο απαιτητικό, αλλά και τα αποτελέσματα πιο εμφανή. Να μην ξεχάσουμε τέλος το ολοκαίνουργιο Dance Barre Pilates που συνδυάζει με ευρηματικό τρόπο τον μοντέρνο χώρο με το ασκησιολόγιο του Pilates. Το πρόγραμμα που ακολουθεί ο κάθε μαθητής είναι φτιαγμένο σύμφωνα τις δικές του ανάγκες, δυνατότητες και απαιτήσεις και ο εκπαιδευτής δε λείπει λεπτό από δίπλα του. Μία δοκιμή θα σας πείσει!

Extra Info: Σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας του studio είναι ότι ανανεώνεται διαρκώς. Απόδειξη αποτελούν οι νέες τάξεις που απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικίες και ανάγκες. Από την επόμενη εβδομάδα καινούργια πρωινά τμήματα ξεκινούν στο Frame Pilates studio, ιδανικά για εκείνους που θέλουν πιο δυναμικό τρόπο εκγύμνασης. Το πρόγραμμα κυκλικής γυμναστικής σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ασκήσεων Basi στοχεύει σε αερόβια εκγύμναση με απόλυτη ασφάλεια.

Pilates is for all
dsc-6636.jpg

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως το Pilates δεν αποτελεί δυναμική γυμναστική, σίγουρα κάνουν λάθος! Στο Frame θα βρείτε ένα απίθανο ασκησιολόγιο, το οποίο μελετούν και εξελίσσουν καθημερινά οι γυμναστές που απαρτίζουν την ομάδα του, μέσα από τα οποία συνειδητοποιείτε ότι η τεχνική του Pilates μπορεί να ενσωματωθεί σε κάθε είδους γυμναστική, ακόμη και στην πιο δύσκολη, καθώς οι ασκήσεις έχουν πολλές εναλλακτικές και η δυσκολία αυξάνεται σε σημείο που... τρέμεις ολόκληρος.

Το Frame Pilates Studio, βάζει πάντα υψηλούς στόχους και επιδιώκει τα καλύτερα αποτελέσματα. Μη χάσετε την ευκαιρία και κλείσετε το δοκιμαστικό σας. Σίγουρα η Αφροδίτη Υψηλάντη και ο Μιχάλης Κοντογιαννίδης θα είναι εκεί για να βρουν το καταλληλότερο πρόγραμμα για εσάς! Θα σας αρέσει τόσο πολύ, που θα γίνετε πιστοί θαυμαστές! So it’s time to put Pilates... in your "Frame"!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Instagram και στο Facebook του Frame Pilates Studio, αλλιώς μπορείτε να καλέσετε στο 2310 220058.

dsc-7975.JPG