fbpixel

Search icon
Search
Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός παρουσιαστής και θρύλος των talk shows, Larry King
LIFE & CAREER

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός παρουσιαστής και θρύλος των talk shows, Larry King

Σε ηλικία 87 ετών από κορωνοϊό


Σκορπίζοντας θλίψη στον χώρο του θεάματος, πέθανε σε ηλικία 87 ο εμβληματικός παρουσιαστής Larry King από κορωνοϊό, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και μέρες σε νοσοκομείου του Los Angeles. Τη θλιβερή είδηση έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένειά του πριν από λίγη ώρα, ενώ ο κόσμος το έμαθε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, όπου δημοσιεύτηκε το γεγονός από την εταιρία του.

Μερικές μέρες πριν, είχε γίνει γνωστό πως ο παρουσιαστής είχε νοσήσει από κορωνοϊό, ωστόσο η κατάστασή του ήταν σταθερή και η ζωή του δε βρισκόταν σε κίνδυνο, κάτι που αρχικά τον έκανε να μη χρειαστεί αναπνευστήρα. Παρά το γεγονός αυτό, μέρα με τη μέρα η κατάστασή του χειροτέρευε κι έτσι νοσηλεύτηκε στο Ιατρικό Κέντρο Cedars Sinai στο Los Angeles, ενώ τελικά δεν τα κατάφερε. 

Άλλωστε, εδώ και χρόνια αντιμετώπιζε αρκετά σοβαρά προβλήματα υγείας, παρά το ό,τι εργαζόταν μανιωδώς σχεδόν μέχρι το τέλος. Το 2017, πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα, τον Απρίλιο του 2019 έκανε αγγειοπλαστική, ενώ το ίδιο έτος υπέστη εγκεφαλικό. Όπως αναφέρουν και οι γιατροί που βρίσκονταν όλο αυτό το διάστημα υπό τη νοσηλεία του, ήταν σχεδόν απίθανο να καταφέρει να γλιτώσει τον θάνατο. 

12-S73gq.jpg


Λίγοι είναι αυτοί που δε θαύμαζαν το ατελείωτο ταλέντο του και την ικανότητά του να λάμπει μπροστά και πίσω από τις κάμαρες όλα αυτά τα χρόνια. Στα 63 χρόνια της καριέρας του τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση, είχε πραγματοποιήσει περίπου 30.000 συνεντεύξεις και ήταν ένας από τους θρύλους των media στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η πιο γνωστή και άκρως επιτυχημένη του δουλειά στην τηλεόραση, το "Larry King Live" στο CNN, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που αγαπήθηκε ακόμα περισσότερο και τον έκανε απίστευτα δημοφιλή σε κάθε γωνιά του κόσμου. Σε αυτό το talk show βρέθηκε για 25 ολόκληρα χρόνια, ενώ μέσα σε όλο αυτό το τεράστιο διάστημα βρέθηκε δίπλα σε εξίσου σπουδαίες προσωπικότητες, οι οποίες έχουν να δηλώσουν μόνο τα καλύτερα για εκείνον, τόσο σε σχέση με τη δουλειά του και τον αστείρευτο επαγγελματισμό που έδειχνε πάντοτε, όσο και σε ό,τι αφορούσε τον καλοσυνάτο και πάντα ευγενή χαρακτήρα του. 

https-cdncnncom-cnnnext-dam-assets-200822133022-larry-king-children-died-trnd.jpg


Μέσα από τις εκπομπές του πέρασαν όλα τα πρόσφατα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων o Richard Nixon και ο Donald Trump, καθώς όλοι όσοι απασχόλησαν την επικαιρότητα κατά καιρούς, τόσο από τον χώρο του θεάματος όσο και άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Ξεκινώντας με δειλά αλλά μεθοδικά βήματα την καριέρα του από το 1950 στη Φλόριντα, πέρασε από διάφορα πόστα, όπως αυτό του ραδιοφωνικού παραγωγού, του ερευνητή, αλλά και του οικοδεσπότη στα μεγαλύτερα talk shows όλων των εποχών.

Το 1978, η καριέρα του απογειώθηκε κι έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη βραδινή εκπομπή "The Larry King Show", ενός ραδιοφωνικού προγράμματος που μετέδιδε σε παναμερικανική εμβέλεια. Μερικές ακόμα από τις δουλειές του που ξεχωρίζουν, αποτελεί το show "Larry King Now" (2012-2020) στο Hulu και το RT America, καθώς και το "Politicking with Larry King" με θέμα αποκλειστικά την πολιτική, το οποίο παρουσίαζε παράλληλα με το προηγούμενο, από το 2013 έως και τον θάνατό του.

Μια σπουδαία προσωπικότητα που θα συνεχίσει να ζει μέσα από το έργο του που άφησε κληρονομιά!