fbpixel

Search icon
Search
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ξανά ιστορία με χρυσά γράμματα
PEOPLE & MOMENTS

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ξανά ιστορία με χρυσά γράμματα

Πραγματικά πρότυπα που παίρνουν επιτέλους αυτό που αξίζουν!


Ο αθλητισμός ενώνει, φέρνει κοντά ανθρώπους και λαούς, μεταφέρει συναισθήματα, προκαλεί συγκινήσεις, δημιουργεί πρότυπα. Πραγματικά πρότυπα. Όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, που πάντα βρίσκει τον τρόπο να ξεπερνάει τα εμπόδια που παρουσιάζονται μπροστά του. Όπως η Ελίνα Τζένγκο, που σε μικρή ηλικία βίωσε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσις, αλλά τα κατάφερε. Όπως η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που αμφισβητήθηκε κι είδε πολλούς ανθρώπους να της γυρίζουν την πλάτη, όμως πάλεψε κι είδε τα όνειρά της να γίνονται πραγματικότητα.

Ο ελληνικός αθλητισμός ζει μοναδικές στιγμές. Μετά τον Μίλτο Τεντόγλου, την Κατερίνα Στεφανίδη και τον Απόστολο Χρήστου, έρχονται να προστεθούν κι άλλα σπουδαία μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιείται στο Μόναχο κι η Ευρώπη, κινείται στους ρυθμούς της χώρας μας ξανά!

Σπουδαίοι αθλητές που ξεπερνούν τον εαυτό τους!

Ζωντανός θρύλος

d675a559-80a4-4a5b-b487-05118283f78b.jpeg

Είναι ένας μοναδικός αθλητής, ένας πραγματικός θρύλος. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει δείξει πολλές φορές σε όλους ότι είναι ένας τεράστιος μαχητής. Ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν να είναι εναντίον του, αυτός βρίσκει τη λύση. Γνωρίζει τη συνταγή της επιτυχίας κι είναι αυτός που πανηγυρίζει πάντα. Αυτό έκανε και τώρα! Με μία εντυπωσιακή παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, που είναι συνολικά το έκτο του στη διοργάνωση και έτσι έγινε ο αθλητής με τα περισσότερα στην ιστορία του αθλήματος. Με ένα μοναδικό πρόγραμμα, με υψηλό βαθμό δυσκολίας, ο Έλληνας αθλητής συγκέντρωσε 15.133 βαθμούς, 100 περισσότερους από τον δεύτερο Τούρκο αθλητή, Adem Asil, προσθέτοντας ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στην -τεράστια- συλλογή του.

Ήταν μία ακόμη σπουδαία στιγμή στην -έτσι κι αλλιώς- τρομερή καριέρα του. Η δική του στιγμή. Λίγοι άνθρωποι στάθηκαν στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα. Λίγοι ήταν αυτοί που παρακολούθησαν από κοντά την σκληρή προετοιμασία του κι όσα βίωσε, προκειμένου να φτάσει ξανά στην κορυφή. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει κερδίσει αμέτρητα μετάλλια όλα αυτά τα χρόνια. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμια και σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά αυτή τη φορά έμοιαζε πιο συγκινημένος από ποτέ. Η σκέψη του, ήταν στην οικογένειά του, στις κόρες του και κάπου εκεί λύγισε. Έδειξε την άλλη του πλευρά, την πιο ανθρώπινη κι όπως εξήγησε, μάλλον αυτή είναι η... «αδυναμία» του. «Για πρώτη φορά με είδαν από κοντά οι κόρες μου. Είναι οι μόνες που μπορούν να με λυγίσουν. Ήταν στην εξέδρα με την Βασιλική. Είναι ένα ξεχωριστό μετάλλιο. Παράλληλα έκανα και μια αναδρομή στα όσα μου έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό. Ιατρικά, ψυχολογικά», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Πρόλαβα τους αγώνες στο… τσακ. Όλα έπρεπε να γίνουν βιαστικά. Δεν είμαι απόλυτα έτοιμος. Καθημερινά βρίσκω λάθη στο νέο πρόγραμμα. Το καλό είναι ότι το πρόγραμμα που παρουσίασα εδώ και θα παρουσιάσω, ελπίζω και στο Παρίσι, είναι ευέλικτο. Ο βαθμός δυσκολίας διαφοροποείται ανάλογα με τον αγώνα και τους αντιπάλους». Δεν το βάζει κάτω ποτέ, δεν εγκαταλείπει, συνεχίζει και κατακτά την κορυφή. Ένα ακόμη χρυσό είναι δικό του κι εμείς, ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε αυτόν τον σπουδαίο αθλητή για αρκετό καιρό ακόμη...

Ένα κορίτσι από ατσάλι!

82e323f1-b265-40d4-914d-a9479f3d97c0.webp
Υπάρχουν αθλητές που καλούνται να αντιμετωπίσουν σημαντικές δυσκολίες στη ζωή τους, προκειμένου να φτάσουν εκεί που θέλουν. Άλλοι τα καταφέρνουν κι άλλοι όχι. Η Ελίνα Τζένγκο ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ να πάρει την ελληνική υπηκοότητα κι απέκτησε το δικαίωμα να αγωνίζεται με τα χρώματα της χώρας πριν από τέσσερα χρόνια περίπου. Ο πατέρας της ήταν αστυνομικός στην Αλβανία κι η μητέρα της δασκάλα. Αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Ελλάδα για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον στην οικογένειά τους και τώρα, βλέπουν την Ελίνα να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα στα 19 της χρόνια. Έκανε περήφανους τους ανθρώπους που την αγαπούν, που την στηρίζουν, που την πιστεύουν, που ήταν, είναι και θα είναι δίπλα της ακόμη κι όταν σβήσουν τα φώτα, όταν τελειώσει η λάμψη.

Κάνοντας ατομικό ρεκόρ, καθώς έφτασε τα 65,81 μέτρα στη «χρυσή» βολή της, έδωσε το δικό της ρυθμό στον τελικό του ακοντισμού στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Μόναχο. Η πρώτη της βολή ήταν 60,82 μ. κι ακολούθησε το ατομικό ρεκόρ. Με μία τρομερή εμφάνιση «κλείδωσε» το χρυσό μετάλλιο και το πανηγύρισε έξαλλα. «Βαριά η κληρονομιά και τα κατάφερα. Χαίρομαι που συνεχίζεται η παράδοση. Πίστεψα πολύ σε εμένα. Το περίμενα. Όλα τα παιδιά μου έδωσαν θετική ενέργεια. Μου έλεγαν στο ξενοδοχείο σε περιμένουμε με κρασιά και σαμπάνιες να το γιορτάσουμε», ανέφερε στις πρώτες της δηλώσεις. Δεν ήταν εύκολο το έργο της, αλλά πήγε αποφασισμένη στο Μόναχο. Κατέρριψε το ατομικό της ρεκόρ, ενώ η επίδοσή της αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών Ελληνίδας αθλήτριας, καθώς την πρωτιά κρατάει ακόμα η Μιρέλα Μανιάνη με το ιστορικό ρεκόρ που είχε πετύχει στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ. Η Ελίνα Τζένγκο έχει όλο το μέλλον μπροστά της και μοιάζει σίγουρο, πως έχει να μας δείξει ακόμη περισσότερα στη συνέχεια!

Το απόλυτο role model

375ac7b8-00d2-4ffc-8008-17f20b98a3b0.webp

Ταξίδεψε στο Μόναχο, έχοντας έναν στόχο και μία σκέψη στο μυαλό της. Ήταν αποφασισμένη, ήταν έτοιμη να παλέψει και τελικά, δικαιώθηκε. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε -δικαίως- μία θέση στη λίστα με τα πρόσωπα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Έγραψε τη δική της ιστορία, είδε το όνομά της να ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, γνώρισε την αποθέωση. Μετά το χρυσό στα 35χλμ. βάδην, η σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 20χλμ. Στα 38 της χρόνια, όταν όλα έμοιαζαν να είναι εναντίον της, όταν είδε πολλές πόρτες να κλείνουν, αυτή τα κατάφερε κι απέδειξε ότι είναι η απόλυτη κυρίαρχος του βάδην γυναικών στην Ευρώπη. Μέσα σε 93 ώρες κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια κι αυτό από μόνο του, λέει πολλά.

Η πρωταθλήτρια από την Καρδίτσα, τερμάτισε σε 1:29.03 και πανηγύρισε έτσι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, ξεσπώντας στο φινάλε. Ήταν συγκινημένη, ήταν περήφανη, ήταν ευτυχισμένη. Οι κόποι κι οι θυσίες της ανταμείφθηκαν. Τίποτα δεν ήταν εύκολο, καθώς μεταξύ άλλων έπρεπε να παλέψει και με τις καιρικές συνθήκες, αλλά και πάλι είχε τις απαντήσεις. Έκανε ένα ιστορικό double στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου και πλέον, απολαμβάνει την τεράστια επιτυχία της. «Ο κόσμος με έχει βάλει στην καρδιά του, τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν έτρεχα μόνη μου. Έτρεξα για όλους αυτούς που ήρθαν δίπλα μου, πίστεψαν σε εμένα, άρχισαν να πιστεύουν στον εαυτό τους και ίσως τώρα, πήραν ένα ακόμη κίνητρο για να μην το βάζουν ποτέ κάτω», ανέφερε λίγο μετά την απονομή. Πέτυχε κάτι σπουδαίο, κάτι μοναδικό. Είναι η πρώτη φορά που Ελληνίδα αθλήτρια κατακτά δύο χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά κι η πρώτη φορά που αθλήτρια του βάδην κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία κι όπως λέει... υπάρχει και συνέχεια!