fbpixel

Search icon
Search
Έφη Γούση: Η πολυτάλαντη Θεσσαλονικιά φωτογράφος που βρίσκεται πίσω από τη νέα καμπάνια του οίκου Dior στη Μήλο
LIFE & CAREER

Έφη Γούση: Η πολυτάλαντη Θεσσαλονικιά φωτογράφος που βρίσκεται πίσω από τη νέα καμπάνια του οίκου Dior στη Μήλο

Μία εντυπωσιακή φωτογράφηση με άρωμα Ελλάδας


Ο oίκος Dior έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα και δεν είναι τυχαίο, το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά επιλέγει τη χώρα μας για τη νέα του καμπάνια κι εμπνέεται από αυτήν. Η φωτογράφηση για την παρουσίαση της collection του 2022, πραγματοποιήθηκε στο νησί της Μήλου, με την επικεφαλής του οίκου και σχεδιάστρια, Maria Grazia Chiuri να αντλεί έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα και το τελικό αποτέλεσμα να είναι μαγικό. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή συλλογή, που υμνεί τη γυναικεία φιγούρα κι ομορφιά, με την Έφη Γούση να βάζει την «υπογραφή» της στη συγκεκριμένη φωτογράφιση, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ομορφιά του τόπου και της συλλογής κι εμείς, αξίζει να τη γνωρίσουμε καλύτερα...

Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο!

Who is who

efi-gousi-960x640.jpg
Photo credit: Ανδρέας Σιμόπουλος | FOSPHOTOS

Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη κι εκεί πραγματοποίησε τα πρώτα της βήματα, είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης κι αγαπάει τη φωτογραφία. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος το 2008 κι από το 2009 μέχρι και σήμερα, έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις. Πήρε την απόφαση να αφήσει την πόλη της και να μετακομίσει στην Αθήνα, θέλοντας να κυνηγήσει τα όνειρά της και τα κατάφερε! Η Έφη Γούση είναι ένα ανήσυχο πνεύμα. Μία γυναίκα γεμάτη ταλέντα, φαντασία, όρεξη κι αποφασιστικότητα. «Τελείωσα διακόσμηση εσωτερικού χώρου αλλά αυτό ήταν κάτι που ο πατέρας μου ήθελε κι όχι εγώ. Μετά, αποφάσισα να πάρω όλο το ρίσκο και να κάνω αυτό που μου έλεγε το ένστικτό μου, να δώσω εξετάσεις για την δραματική σχολή του ΚΘΒΕ όπου και τελικά πέρασα. Η σκηνοθεσία ήταν κάτι που δούλευα μέσα στη σχολή, αλλά όταν αντιλήφθηκα ότι όλες αυτές τις εικόνες που βλέπω για να τις εκτονώσω σκηνοθετικά χρειάζομαι αρκετά χρήματα, έπιασα την φωτογραφική μηχανή κι άρχισα να τα στήνω εκεί», έχει πει σε συνέντευξή της, περιγράφοντας με λίγα λόγια τη ζωή της.

Το 2013,  έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη της ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «La Nuance bleue du profond Rouge» κι απέσπασε ένα σημαντικό βραβείο, στο 7th Τhessaloniki International Short Film Festival. Το ταλέντο της στη σκηνοθεσία είναι αδιαμφισβήτητο. Άλλωστε, από μικρή την αγαπούσε πολύ, γι' αυτό κι οι φωτογραφίες της θυμίζουν πάντα ζωντανή εικόνα. Κοιτάζοντάς τες, είναι σαν να ζωντανεύει ένας ολόκληρος κόσμος γεμάτος γυναικείες φιγούρες, συναισθήματα, χρώματα και τα κάδρα της, μαγνητίζουν τα βλέμματα. 

Ο οίκος Dior κι η Μήλος

unnamed-1-ehHOM.jpg

Ο οίκος Dior έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και για μία ακόμη φορά, υμνεί τον ελληνικό πολιτισμό και τον διαφημίζει σε ολόκληρο τον κόσμο. Η παρουσίαση της νέας Cruise Collection 2022, πραγματοποιήθηκε στη Μήλο κι αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ομορφιές του νησιού, με την Έφη Γούση να επιλέγει το ιδανικό location για την πιο φαντασμαγορική φωτογράφιση. Η επιλογή ήταν δική της και το τελικό αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, καθώς οι πανέμορφες δημιουργίες της συλλογής, σε συνδυασμό με το απέραντο μπλε και τα μαγευτικά τοπία, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. 

image-BqqtI.jpg


Η φωτογράφιση αυτή, έρχεται λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της collection στο Καλλιμάρμαρο. Τον Ιούνιο, πραγματοποιήθηκε μία σπουδαία επίδειξη προς τιμήν των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, με τη χώρα μας να αποτελεί πόλο έλξης, καθώς έδωσαν το «παρών» σε αυτήν σπουδαία ονόματα και προσωπικότητες από το χώρο της μόδας κι όχι μόνο. Η Μήλος ήταν το ιδανικό νησί για τον οίκο Dior, που τους τελευταίους μήνες, ένωσε τις δυνάμεις του με μερικές από τις πιο σπουδαίες Ελληνίδες φωτογράφους, αναγνωρίζοντας το ταλέντο τους. Πρόκειται άλλωστε για ένα τεράστιο project με μεγάλη σημασία, στο οποίο συμμετείχαν δέκα συνολικά γυναίκες -μαζί με την Έφη Γούση- δίνοντας η καθεμία από αυτές, τη δική της καλλιτεχνική οπτική. 

unnamed-LzWRq.jpg

Η Μάρα Δεσίπρη, η Χριστίνα Δημητριάδη, η Μαρίλια Φωτοπούλου, η Μαρία Κουτρούμπη, η Δήμητρα Λαζαρίδου, η Λία Ναλμπαντίδου, η Ιωάννα Σακελλαράκη, η Ria Mort κι η Όλγα Στεφάτου συνέθεσαν το μεγάλο cast των φωτογράφων, που συνεργάστηκαν με τον γαλλικό οίκο, υμνώντας τον ελληνικό πολιτισμό και την παράδοση του τόπου. Οι μαγευτικές εικόνες της Μήλου ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και φυσικά, πρόκειται για μία συνεργασία με τεράστια σημασία για τη χώρα μας. Ένας από τους μεγαλύτερους οίκους του κόσμου επέλεξε την Ελλάδα για την παρουσίαση της νέας του collection κι έδωσε βήμα σε γυναίκες φωτογράφους, που πρωταγωνίστησαν σε αυτήν κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό!