fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

screenshot-2024-08-09-at-123625-pm.png

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Επίδαυρο, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζουν την εμβληματική τραγωδία του Αισχύλου «Ικέτιδες», με τη σκηνοθετική υπογραφή της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννας Κάλμπαρη. Μια παράσταση για τις βαθιές ρίζες της πατριαρχίας και τον τρόπο με τον οποίο καθόρισαν τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα, την οποία ανυπομονώ να παρακολουθήσω. Mε ένα αξιοθαύμαστο καστ λαμπρών ηθοποιών και την παρουσία της Μαρίνας Σάτι στον χορό πρόκειται για μια παράσταση που θα κάνει αληθινή αίσθηση. Η παράσταση θα λάβει χώρα στις 23 και 24 Αυγούστου.


ffa861dc-6071-599e-7ab0-5db5a73eb88b.jpg

Εντυπωσιάστηκα όταν έμαθα πως τo event Hotel Experience, το οποίο απευθύνεται σε Ξενοδόχους, Ανθρώπους του Τουρισμού και της Φιλοξενίας, Αρχιτέκτονες και Designers και τον κόσμο των Υλικών, θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών το Σάββατο και την Κυριακή 5 & 6 Οκτωβρίου 2024. Mε την απίθανη Paola Navone σαν ομιλήτρια ειμαι σίγουρη οτι θα είναι μια αληθινη εμπειρία. Ο Μr Design Ambassador Βασίλης Μπαρτζώκας έχει βαλθεί να μας εντυπωσιάσει όλους. 

7a6fb8ad-998d-e0d5-73e1-1d118e3e6218.jpg

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει δεν είναι άλλη από τα candy necklaces στα αγαπημένα μας χρώματα γίνονται ένα με το καλοκαιρινό ηλιοκαμένο look μας. Τα αγαπώ και τα θεωρω αναπόσπαστο κομμάτι της ανάλαφρης αίσθησης ξενοιασιάς που συμβαδίεζι με τα καλοκαίρια μας. Από τα πλέον αγαπημένα τα ivarene που απέκτησα από το κατάστημα Link. Το λατρεύω και ταιριάζει με τα πάντα!


Κωνσταντίνος Τανιάς

img-1904.jpg

Λάτρεψα και θέλω να αποκτήσω μια από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες της Assouline, με τίτλο “The Impossible Collection of Wine”. Σε αυτή την εκπληκτική προσθήκη στην Ultimate Collection της Assouline, ο Enrico Bernardo, ο καλύτερος σομελιέ του κόσμου, φαντάζεται το τέλειο κελάρι γεμάτο με τα πιο εξαιρετικά κρασιά του 20ού. Ένα ιδιαίτερο coffee table book με ξύλινη συσκευασία, που κάθε wine lover πρέπει να έχει στη συλλογή του.

img-1905.jpg

Ξεχώρισα τη νέα συνεργασία των brands BEAMS και Birkenstock, που ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους κυκλοφορώντας την ανανεωμένη εκδοχή του κλασικού Boston. Η βιωσιμότητα βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού του και το υλικό του είναι ακριβώς ίδιο με αυτό του Arizona Eva. Το χρώματά του, επίσης, είναι όλα earthy και προσωπικά λάτρεψα το χακί.

Παρακολούθησα το βίντεο που έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες, με τη Μαρίνα Σάττι να καλεί τους μικρούς fans της να μπουν στη συναυλία της, παρόλο που δεν είχαν τα χρήματα που χρειάζονταν για το εισιτήριο. Μια αυθόρμητη, τόσο ανθρώπινη κίνηση που έδωσε τεράστια χαρά στα παιδιά και ομολογώ ότι με συγκίνησε. Δείτε το βίντεο με όλη την κουβέντα τους και θα καταλάβετε!


Χρύσα Σιμώνη

screenshot-2024-08-09-at-125546-pm.png

Εντυπωσιάστηκα με το inclusivity της σχεδιάστριας Sinead O'Dwyer στην Εβδομάδα Μόδας στην Κοπεγχάγη. Συνεργαζόμενη με ένα ίδρυμα που υποστηρίζει τα άτομα με προβλήματα όρασης, η επίδειξη της σχεδιάστριας είδε τη συνηθισμένη πληθώρα πραγματικών μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Jade O'Belle και Skye Standley με έδρα το Λονδίνο, μαζί με ένα τυφλό μοντέλο και τον σκύλο-οδηγό της. Αυτό μπορεί να ήταν το πρώτο σκυλί-οδηγός που εμφανίστηκε ποτέ σε πασαρέλα σε εβδομάδα μόδας, κάτι που - τώρα που το είπαμε - μοιάζει με τεράστια παράλειψη από την πλευρά της βιομηχανίας, και όμως, η O'Dwyer μας δείχνει σε όλους πόσο εύκολο είναι να είσαι χωρίς αποκλεισμούς.

screenshot-2024-08-09-at-10405-pm.png

Διάβασα το βιβλίο 'Happy Hour' της Marlowe Granados και το συστήνω ανεπιφύλακτα ως summer read. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που βασίζεται στη νεότητα με κεντρικό χαρακτήρα την Isa Epley, που είναι μόλις είκοσι ενός ετών και ήδη αρκετά σοφή για να καταλάβει ότι ο σκοπός της ζωής είναι το κυνήγι της απόλαυσης. Φτάνει στη Νέα Υόρκη για ένα καλοκαίρι γεμάτο περιπέτειες. 

2035941194.webp
Image source: Bottega Veneta

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει και θεωρώ πως θα βρίσκεται στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της σεζόν Fall'24 είναι τα minimal flats. Ενώ οι πιο "busy" μπαλαρίνες εξακολουθούν να είναι πολύ δημοφιλείς, οι σχεδιαστές και οι στιλίστες έχουν επηρεαστεί από την πιο απλή ίσως σιλουέτα απ' όλες: το minimal flat. Χωρίς ιμάντες, φιόγκους και άλλα διακοσμητικά στοιχεία, αυτά τα παπούτσια δεν έχουν σκοπό να σοκάρουν - αλλά αναβαθμίζουν άμεσα ένα quiet luxury outfit.


Αγάπη Γαβριηλίδου

4348599-1.jpg

Η Εθνική ομάδα πόλο έδωσε μία συγκλονιστική μάχη με τη Σερβία, στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων και γνώρισε την ήττα με τον πιο σοκαριστικό -είναι η αλήθεια- τρόπο. Διάβασα λίγο μετά τον αγώνα όσα είπε ο Δημήτρης Σκουμπάκης, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και για μία ακόμη φορά, μπόρεσα να αντιληφθώ το πόσο σημαντικό είναι γι΄αυτούς τους ανθρώπους όλο αυτό. Δεν πρόκειται απλά για ένα τουρνουά, για μία διάκριση. Είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός και η κάθε στιγμή, μπορεί να παίξει πολύ-πολύ σημαντικό ρόλο. Ακολουθούν τα λόγια αυτού του σπουδαίου αθλητή: «Συγγνώμη, είμαι χαμένος αυτή τη στιγμή, δεν έχω τι να πω. Είναι πάρα πολύ δύσκολη αυτή η στιγμή για όλους. Δουλέψαμε όλοι πάρα πολύ για να είμαστε εδώ. Ελπίζω να είναι εφιάλτης, να ξυπνήσω και να ξαναπαίξω αυτό το παιχνίδι, γιατί έχω προσπαθήσει πάρα πολύ, όπως και κάθε παιδί εδώ πέρα. Λυπάμαι πραγματικά, για τους κόπους μας. Αυτός είναι ο αθλητισμός, έχει τις μέρες του, κακές και καλές. Δεν έχω τι άλλο να πω».

body-scrub-32n6w.jpg

Μπορώ να πω πως δεν ανήκω στους fans των DIY products, ωστόσο, υπάρχουν μερικές συνταγές που πραγματικά θεωρώ πως κάνουν θαύματα, είτε για το σώμα, είτε για τα μαλλιά μας. Έτσι, πρόσφατα δοκίμασα ένα super αποτελεσματικό body scrub με πολύ απλά υλικά και η διαφορά στο δέρμα μου ήταν ορατή από την πρώτη κιόλας εφαρμογή! Τι χρησιμοποίησα; Ανέμειξα 3/4 φλ. καστανή ζάχαρη, 3 κ. σ. κανέλα, 2 κ. σ. coconut oil, 2 κ. σ. αμυγδαλέλαιο και 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας. Κάνοντας ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις, έδωσα έμφαση στην περιοχή των ποδιών, που με ενδιέφερε περισσότερο εμένα προσωπικά και ολοκλήρωσα τη διαδικασία με χλιαρό νερό και μία πλούσια ενυδατική κρέμα. Τρομερή διαφορά!

thess.jpg

Πολλές φορές, έχουμε την τάση να ξεχνάμε ή να υποτιμούμε την πραγματική ομορφιά του τόπου μας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνουμε λίγο περισσότερο focus στα απλά πράγματα και να παρατηρούμε όλες τις λεπτομέρειες, όλα εκείνα τα όμορφα σημεία που κάνουν πραγματικά τη διαφορά. Έχοντας παραμείνει στην πόλη, τις τελευταίες ημέρες έχω κάνει αρκετές βόλτες σε διαφορετικά σημεία της Θεσσαλονίκης και εντυπωσιάστηκα από την ανατολική της πλευρά κυρίως. Ενώ μένω εκεί, δεν είχα την ευκαιρία να ανακαλύψω διάφορα σημεία της και ειδικά πλησιάζοντας προς τη θάλασσα, οι εικόνες είναι πραγματικά πανέμορφες. Δώστε μία ευκαιρία στην πόλη και εξετάστε την με μία διαφορετική ματιά…


Μάρα Γρηγοριάδου

snapinstaapp-454560176-18456123007057337-8709343253200204947-n-1080.jpg

Ένα trend που ξεχώρισα είναι οι πρόσφατες συνεργασίες διαφόρων celebrities με το luxury grocery store, Erewhon. Ακολουθώντας τα βήματα της Matilda Djerf, της Bella Hadid και της Winnie Harlow, η Sabrina Carpenter επιλέχθηκε από το υπερπολυτελές παντοπωλείο για να δημιουργήσει το δικό της smoothie περιορισμένης έκδοσης. Το signature bev έχει πάρει το όνομά του από το επερχόμενο άλμπουμ της τραγουδίστριας, το Short n' Sweet smoothie περιγράφεται ως "βάση τροπικών φρούτων με βιολογική καρύδα και μέλι" και θα κοστίζει 23 δολάρια στη λιανική. Δεν θα ήταν ένα smoothie Erewhon χωρίς μερικά μοναδικά συστατικά που προορίζονται να "δικαιολογήσουν" την υψηλή τιμή. Φυσικά, το ρόφημα είναι επίσης φτιαγμένο με σκόνη κολλαγόνου & μαργαριταριών αξίας 100 δολαρίων μαζί με σκόνη σπιρουλίνας αξίας 40 δολαρίων

vt017yvt000-9v000-0.webp

Εντυπωσιάστηκα από το λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος της Dolce & Gabbana. Αν το αξίωμα ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου έχει κάποια αξιοπιστία, η Dolce & Gabbana το αναβαθμίζει τώρα με την παρουσίαση του τελευταίου της αρώματος: ένα perfume για σκύλους. Με αυτό το ξεχωριστό άρωμα, οι ιδιοκτήτες μπορούν να έχουν τα κατοικίδιά τους να μυρίζουν τις "ζεστές νότες" του ylang ylang, του μόσχου και του σανταλόξυλου. Το νέο πολυτελές άρωμα για σκύλους έχει μια επίχρυση πατούσα 24 καρατίων στο γυάλινο μπουκάλι και στους πελάτες προσφέρεται ένα αποκλειστικό κολάρο σκύλου Dolce & Gabbana με ετικέτα

img-2546.jpg

Απόλαυσα μια διαμονή γεμάτη εμπειρίες στο αγαπημένο μου μέρος, το Παρίσι. Ωστόσο αυτή τη φορά είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ μια εμβληματική κατοικία στο κέντρο του Παρισιού, με κλασική διακόσμηση και μια αίσθηση ήσυχης πολυτέλειας. Εκτός από την εξαιρετική ευκαιρία να βιώσω την ρουτίνα των ντόπιων, αυθεντικών Παριζιάνων, η διαμονή μου σε αυτή την ξεχωριστή κατοικία απογείωσε την ήδη μοναδική μου εμπειρία.