fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

img-7690.jpg
Image source: @marianna.agio

Εντυπωσιάστηκα με τη νέα συλλογή Callista σε συνεργασία με το μουσείο Μπενάκη που παρουσιάστηκε μόλις χθες στο Benaki Museum shop. Με τίτλο Time traveller η limited edition συλλογή παρουσίασε τρεις νέες τσάντες που συνδυάζουν την άριστη ποιότητα της Callista με την παραδοσιακή τέχνη της χειροτεχνίας σε συνδυασμό με τις διαχρονικές δημιουργίες της Mέντης - Αντωνόπουλος Passematerie (ΝΗ.Μ.Α.). Απίθανες προτάσεις που αποπνέουν ελληνικό πνεύμα και αναδεινύουν μοναδικά την χειροτεχνία του τόπου μας. Ανυπομονώ να την δω από κοντά αφού διατίθεται και στο κατάστημα Callista της οδού Βουκουρεστίου εκτός από online.

ktima-kir-yianni-wine-tasting.jpg

Διάβασα πως τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, το Κτήμα Κυρ Γιάννη βάζει στην ατζέντα του γευσιγνωσίες και μουσικές στο ηλιοβασίλεμα, αλλά και δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην τέχνη του ντοκιμαντέρ και στο βιβλίο, πάντα με επίκεντρο το κρασί. Μαζί, το κτήμα γιορτάζει το πρώτο “Αστέρι” που απονεμήθηκε στην ομάδα της κουζίνας του Κτήματός μας στα FNL BEST RESTAURANT AWARDS 2024 με ειδικά food and wine μενού. Μια εξαιρετικά σημαντική γαστρονομική διάκριση για το εστιατόριο του κτήματος που συγκαταλέγεται σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά και γευστικά spots της περιοχής και όχι μόνο.

fot-2060.jpg

Παρακολούθησα την πρώτη ημερίδα με θέμα «Αρχιτεκτονική & Επιχειρηματικότητα» που διοργάνωσε η ΚΤΙΡΙΟ Εκδόσεις υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης & του TEE/TKM, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης λίγες μέρες πριν. Για πρώτη φορά αναγνωρισμένοι αρχιτέκτονες και καταξιωμένοι επιχειρηματίες της πόλης, όλοι με έδρα τη Θεσσαλονίκη, συζήτησαν ανοιχτά μεταξύ τους για τις νέες τάσεις της αρχιτεκτονικής και των κατασκευών, όπως και θέματα που αφορούν στην πόλη. Ταλαντούχοι άνθρωποι του χώρου αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με θέματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τον αρχιτεκτονικό κόσμο, ενώ πολλές φωνές του σήμερα έφεραν «αέρα» εκσυγχρονισμού σε κλασικά ζητήματα του επαγγέλματος. Μια σπουδαία πρωτοβουλία με μεγάλο ενδιαφέρον.


Κωνσταντίνος Τανιάς

snapinstaapp-414568567-18316166233198710-6354926483840459487-n-1080.jpg
Παρακολουθώ χρόνια τις συλλογές του Dior Maison και έχω λατρέψει την πιο πρόσφατη La Vague της Cordelia De Castellane, που αποτίνει φόρο τιμής στις καλοκαιρινές αποδράσεις και τα παραθαλάσσια όνειρα που ο ίδιος ο Monsieur Dior απολάμβανε. Η collection κοσμείται με με prints που παραπέμπουν στην ομορφιά και τη δύναμη του ωκεανού και αποτελούν αντανάκλαση της αιώνιας αγάπης για την τέχνη και τους παγκόσμιους πολιτισμούς.


ammoa-5.jpg

Διάβασα την ανακοίνωση του Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort, το οποίο για 3η συνεχόμενη χρονιά, εγκαινιάζει μια νέα καλοκαιρινή σεζόν, γεμάτη πολυτέλεια, χαλάρωση και ανανέωση, σε μία από τις ομορφότερες παραλίες, στον Άγιο Ιωάννη Χαλκιδικής. Με εκπληκτική θέα στον Τορωναίο Κόλπο και με μία παραλία με καταγάλανα νερά στα πόδια του, το Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διαμονής στους επισκέπτες του, με πολυτελή δωμάτια και bungalows με ιδιωτική πισίνα, που εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους και την άνεσή τους.

5900.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τη νέα καμπάνια των Hondos Center για το καλοκαίρι 2024, της οποίας τη δημιουργική επιμέλεια έχει ο Νίκος Υφαντής, απεικονίζει την ξεγνοιασιά του αυθεντικού ελληνικού καλοκαιριού και μας ταξιδεύει νοερά σε μαγευτικούς προορισμούς προδιαθέτοντάς μας για το ανέμελο καλοκαίρι που έρχεται. Κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο και με το υγρό στοιχείο να πρωταγωνιστεί στη νέα δημιουργική καμπάνια, τα ομώνυμα πολυκαταστήματα μας παρουσιάζουν όλες τις νέες τάσεις σε προϊόντα ομορφιάς και μόδας που ξυπνούν τις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις και μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι.


Χρύσα Σιμώνη

c-39.jpg

Εντυπωσιάστηκα με την εκδήλωση που πραγματοποίησε το brand Calzedonia την προηγούμενη εβδομάδα, όπου παρουσιάστηκαν οι τάσεις για τη σεζόν SS24 του πιο εμβληματικού swimwear brand.  H συλλογή Beachwear 2024 είναι γεμάτη χρώματα και prints προσφέροντας το ιδανικό μαγιό για το φετινό καλοκαίρι. Οι καλεσμένοι παρευρέθηκαν στο Private House του Island, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα highlight trends της Summer Collection, σε ένα περιβάλλον με boho αισθητική και μοναδική θέα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

9781529146516.jpg

Διάβασα πρόσφατα το βιβλίο του no1 podcaster, Steven Bartlett με τον ωμόνυμο τίτλο με το podcast του, 'The Diary of a CEO' και μπορώ να πω πως εντυπωσιάστηκα. Ο Bartlett εξηγεί σε βάθος τις επιτυχίες και αποτυχίες στις οποίες έχει εκτεθεί - τόσο στο δικό του επιχειρηματικό ταξίδι όσο και μέσω των χιλιάδων συνεντεύξεων που έχει πραγματοποιήσει στο podcast του. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν κάποιοι standard νόμοι για την επιχειρηματικότητα και τη ζωή που θα λειτουργήσουν τώρα ή σε 100 χρόνια από τώρα - και μέσω αυτού του βιβλίου μπορείτε να τους μάθετε και εσείς.

8nborbxugxgvctkxuthebg-1280-80jpg.webp

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει είναι αυτή των capri παντελονιών που επέστρεψαν straight from the 90's. Είδα την Bella Hadid στις Cannes με αυτό το συγκεκριμένο Ferragamo look με capri και mules και πιστεύω πως αυτός ο συνδυασμός θα είναι παντού κατά τη διάρκεια της SS'24 σεζόν - και ίσως και αργότερα.


Αγάπη Γαβριηλίδου

3000-2.jpeg

Εντυπωσιάστηκα πραγματικά από το γεγονός ότι επιλέχθηκε Ελληνίδα διαιτητής για να διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Ο Άρης και ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν το τρόπαιο και για πρώτη φορά, θα δούμε μία γυναίκα σε κεντρικό ρόλο, με την Stephannie Frappart να είναι η... εκλεκτή της Ομοσπονδίας. πρόκειται για μία ιδιαίτερη κίνηση, με σημαντικό συμβολισμό και σε μία εποχή που το θέμα της ισότητας βρίσκεται ψηλά, θεωρώ πως είναι κι αυτό ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση...

bridgerton-302-unit-05870r.webp

Παρακολούθησα την new season του Bridgerton και μπορώ να πω πως οι πρώτες εντυπώσεις δεν είναι ιδιαίτερα θετικές για τα νέα επεισόδια. Οι δύο προηγούμενες σεζόν με είχαν συναρπάσει και περίμενα με αγωνία τη συνέχεια, αλλά η αίσθηση που μου άφησε το νέο, κεντρικό ζευγάρι είναι πως δεν υπάρχει η ίδια χημεία, με τα προηγούμενα. Κάτι λείπει, κάτι μοιάζει να μην είναι ταιριαστό και γενικά, δεν μπορώ να πω ότι έμεινα πολύ-πολύ ευχαριστημένη από το story της Penelope και του Colin, παρά το γεγονός ότι περίμενα με αγωνία την πρεμιέρα. Εσείς τι λέτε;

overnight-oats-18-1.webp

Το τελευταίο διάστημα είμαι διαρκώς σε αναζήτηση νέων συνταγών και θέλω να δοκιμάσω νέες γεύσεις, ειδικά για το πρωινό μου. Δοκίμασα -λοιπόν- μία πεντανόστιμη συνταγή για overnight oats σε βαζάκι και πραγματικά τη λάτρεψα! Το μόνο που χρειάζεται για να την φτιάξετε κι εσείς, είναι 3 κ.σ. βρώμη, 2 κ.σ. γιαούρτι, 1 κ.σ. σπόροι chia, 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι και τα φρούτα της αρεσκείας σας. Τοποθετήστε τα στέρεα υλικά σε ένα βάζο κι αφήστε το όλο το βράδυ στο ψυγείο. Το επόμενο πρωί, προσθέστε το φυστικοβούτυρο και τα toppings και απολαύστε ένα πλούσιο και -κυρίως- λαχταριστό γεύμα.


Μάρα Γρηγοριάδου

img-5757.jpg

Διάβασα για μια ακόμη συνεργασία της Sporty & Rich με την Adidas - που έχω, φυσικά, ήδη λατρέψει. Στην τελευταία συλλογή adidas Originals x Sporty & Rich, η ιδρύτρια της μάρκας, Emily Oberg, στρέφει τη δημιουργική της ματιά σε ένα κλασσικό παπούτσι, επαναπροσδιορίζοντας το Handball Spezial σε τρεις παστέλ αποχρώσεις. Κάθε ζευγάρι διαθέτει σουέτ πάνω μέρος, με δερμάτινες ρίγες, δερμάτινο "mustache" στη φτέρνα και έρχεται συσκευασμένο σε ένα custom κουτί.

img-5759.jpg

Την τελευταία εβδομάδα προσπαθώ να εντάξω καθημερινά τη χρήση μεταξωτής μάσκας στον ύπνο μου και έχω εντυπωσιαστεί με τα αποτελέσματα. Προηγουμένως έχουμε μιλήσει σχετικά με τα οφέλη του μεταξιού και την μεταξωτή μου μαξιλαροθήκη, όμως η μάσκα πραγματικά με εξέπληξε. Διατηρεί την περιοχή των ματιών μου είναι πιο λαμπερή από ποτέ και οι βλεφαρίδες μου προστατεύονται από την τριβή.

img-5758.jpg

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει πάνω στο wellness είναι τα slow mornings. Κάθε πρωί απολαμβάνω όσο το δυνατόν περισσότερο με τα σκυλάκια μου. Πράγματι, τα κατοικίδιά μας αφυπνίζουν την οξυτοκίνη μας, δηλαδή την ορμόνη της αγάπης, και ποιος δεν θα ήθελε να ξυπνάει κάθε πρωί γεμάτος από αυτή την αίσθηση.