fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

snapinstaapp-400150072-18163198447290237-6404395380433294137-n-1080.jpg

Άκουσα κάποια πολύ exciting νέα τα οποία αφορούν στον γαστρονομικό τομέα της Θεσσαλονίκης. Το αγαπημένο εστιατόριο Linaire θα μεταφερθεί στο πεζοδρόμιο για το καλοκαίρι με μια επιλογή κρασιών του Κυρ Γιάννη και θεωρώ πως θα γίνει το νέο στέκι.

01entrance.jpg

Εντυπωσιάστηκα με την είδηση ότι το καταπληκτικό ξενοδοχείο Numo της Ιεράπετρας απέκτησε αδελφάκι αυτήν τη φορά στη Μύκονο. To opening θα λάβει χώρα πριν το καλοκαίρι του 2024 στην ανατολική πλευρά του νησιού, στην παραλία του Καλαφάτη. 

screenshot-2024-03-15-at-52942-pm.png

Aνυπομονώ να παρακολουθήσω την έκθεση του εκλιπόντος δάσκαλού μου Γιώργου Λαζόγκα με το απίθανο έργο του που πάντα με συγκινεί στην γκαλερί της Λόλας Νικολάου στις 21 Μαρτίου. Σε συνδυασμό με τη φρέσκια ματιά του Θανάση Δάπη που παρά το μικρό της ηλικίας του ήδη έχει ξεχωρίσει.


Κωνσταντίνος Τανιάς

shutterstock-1897981780.jpg

Διάβασα ότι η Αλόννησος είναι ο κορυφαίος εναλλακτικός προορισμός για το 2024 σύμφωνα με τη Le Figaro, η οποία αποθέωσε τη χώρα μας, τονίζοντας πως «στην Ελλάδα κάθε νησί αποκαλύπτει τους θησαυρούς του μέσα από τον δικό του ρυθμό. Η πρόταση μας για φέτος είναι να ξεφύγετε από τις Κυκλάδες και τον συνωστισμό, ανακαλύπτοντας κάτι νέο πέρα από τα τετριμμένα».

snapinstaapp-431474742-1176433773325309-5691389343782683183-n-1080.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τη νέα συνεργασία του Rick Owens και της Dr. Martens, η οποία επαναπροσδιορίζει τα κλασικά αρβυλάκια, χρησιμοποιώντας τη νέα σόλα DMXL της Dr. Martens.


photo-3.jpg
Η ομάδα της GAIA WINES

Ενημερώθηκα ότι η GAIA Wines κλείνει φέτος τα 30 χρόνια της! Με αφετηρία τη Σαντορίνη το 1994, σήμερα η GAIA Wines αποτελεί μια ελληνική οινοποιητική εταιρεία που παρά το μέγεθός της διατηρεί τη δημιουργικότητα, τον πειραματισμό και τη σχεδόν εμμονική της προσπάθεια για εξέλιξη των ορίων των ελληνικών ποικιλιών.


Χρύσα Σιμώνη

screenshot-2024-03-14-at-52741-pm.png

Διάβασα, ή μάλλον ανυπομονώ να διαβάσω το νέο coffee table book του πρωτοποριακού designer Issey Miyake που θα εκδοθεί από την TASCHEN. Το βιβλίο 448 σελίδων θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα του έργου του Miyake από το 1960 μέχρι τον θάνατό του το 2022.

gucci-o6EEu.webp

Μία τάση που ξεχώρισα είναι αυτή του burgundy! Μετά το κόκκινο που ήταν στο προσκήνιο το περασμένο φθινόπωρο και χειμώνα, οι αγαπημένες μας ανοιξιάτικες συλλογές γίνονται λίγο πιο σκούρες. Το μπορντό, λοιπόν, εμφανίστηκε σε πάρα πολλές πασαρέλες, όπως στους Gucci, Valentino και Sergio Hudson που απέδειξαν ότι το μπορντό ταιριάζει πολύ σε ένα tonal, μονοχρωματικό ντύσιμο, ή ως λεπτομέρεια σε ουδέτερα outfits.

diagorthografias24-1.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τη μεγάλη επιτυχία του 11ου Πανελλήνιου Διαγωνισμός Ορθογραφίας του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «ΔΕΛΑΣΑΛ» με τίτλο: «Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα». Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη χρονιά συμμετείχαν 24 Δημόσια και Ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα και στις πρώτες δύο φάσεις πήραν μέρος πάνω από 1.000 μαθητές. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους διακριθέντες μαθητές του τελικού, αλλά και σε όλους τους μαθητές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν στις τάξεις τους και να φτάσουν μέχρι αυτόν!


Αγάπη Γαβριηλίδου

716529308c56760fa728cf612c1ad59f.jpeg

Μία τάση που ξεχώρισα, με φόντο την άνοιξη είναι οι pastel αποχρώσεις, που έρχονται να κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο ενδιαφέρουσα, πιο χρωματιστή και πιο όμορφη. Προσωπικά, το χρώμα που ξεχώρισα από τις πασαρέλες είναι το λιλά και η αλήθεια είναι πως σκοπεύω να το εντάξω σε αρκετά outfits μου. Μπορεί να συνδυαστεί με bold παπούτσια και μεταλλικά -ιδανικά ασημένια- statement pieces και κάπως έτσι, τα looks μας θα αποκτήσουν έναν πιο ρομαντικό και θηλυκό χαρακτήρα, που μας αρέσει πολύ!

3516939.jpeg

Εντυπωσιάστηκα για μία ακόμη φορά, από το πόσο μεγάλη είναι η δύναμη του κόσμου. Για την ακρίβεια, από το πόσο μεγάλη είναι δύναμη των ανθρώπων που ενώνουν τις φωνές τους, που παλεύουν με έναν κοινό στόχο, που δεν αφήνουν τις ζωές τους στα χέρια άλλων, αλλά αναλαμβάνουν δράση. Πριν από μερικές ημέρες, η Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστησε στην επικαιρότητα, εξαιτίας μίας ΤΡΑΓΙΚΗΣ επίθεσης, σε δύο ψυχές που έχουν επιλέξει να ζήσουν τη ζωή τους με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ο κόσμος -ωστόσο- δε σιώπησε κι αμέσως, ενώθηκε απέναντι από το σκοτάδι και φώναξε για το αυτονόητο. Εντυπωσιακό!

stighmiotipo-2024-03-14-15627-mm.png
Παρακολούθησα ένα νέο video της αγαπημένης μου influencer του εξωτερικού, Tamara Kalinic. Πρόκειται για ένα πολύ λαμπερό πρόσωπο, για μία γυναίκα με απίστευτη ομορφιά εσωτερική και εξωτερική κι εντός από τα fashion ή τα beauty tips που δίνει συχνά μέσα από τα social media της, μπορώ να πω ότι την εκτιμώ και για τη γενικότερη φιλοσοφία της. Στο συγκεκριμένο βίντεο εξήγησε όσα βίωσε η ίδια πριν ακόμη να αποκτήσει τη δύναμη και τη φήμη που έχει σήμερα, κάνοντας τα πρώτα της steps στον fashion-world κι αυτό που κρατάω, είναι ότι και στη δική της περίπτωση τίποτα δεν ήταν εύκολο, τίποτα δεν ήταν απλό, αλλά με υπομονή κι επιμονή, έφτασε στη δική της κορυφή. Σημαντικό…

Μάρα Γρηγοριάδου

img-3156.jpg

Γεύτηκα ενα snack το οποίο με εξέπληξε, φράουλες à la Korean style. Πρόσφατα έτυχε κατα τη διάρκεια του daily Tik Tok scrolling μου να δω ένα βίντεο μιας νέας κοπέλας από την Κορέα η οποία παρουσίαζε ένα γλυκό σνακ. Το σνακ αποτελείται από οποιοδήποτε φρούτο προτιμάτε. Απλώς λιώνετε 2-3 κουταλιές ζάχαρη με πολύ λιγο νερό, βουτάτε μέσα το φρούτο σας και το αφήνετε να στεγνώσει. Εγώ το δοκίμασα με φράουλες, στις οποίες συνηθίζουν πολύ έτσι και αλλιώς να βάζουν λίγη ζάχαρη, και ήταν ένα υπέροχο mid-day snack!

img-3158.jpg

Ενθουσιάστηκα σε ένα απερίγραπτο level με το launch της λατρεμένης μου Matilda Djerf στον hairstyle products world. Η αγαπημένη μου influencer και επιχειρηματίας που θαυμάζω βαθύτατα, έχει θέσει την τάση του 90s blowout εδώ και 2 χρόνια. Τώρα μας δίνει την ευκαιρία να πετύχουμε ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα με το δικό της με το styling cream & spray της!

img-3157.jpg

Μια τάση που ξεχώρισα στον κόσμο του skincare είναι το steaming το οποίο σας συστήνω σε πρόσφατο άρθρο μου. Πρόκειται για την τεχνική κατα την οποία ο καθαρισμός του προσώπου εντείνεται ακόμη παραπάνω από ατμό. Εγώ δοκίμασα τη διαδικασία με το ζεστό νερό, το μπολ και την πετσέτα και το δέρμα μου ακόμα με ευχαριστεί. Εσείς ακόμη δεν το δοκιμάσατε;