fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

alaia-sf24-look-front-20.jpg

Παρακολούθησα τις θεϊκές δημιουργίες του Maison Alaia στην Haute Couture SS24 συλλογή που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο Παρίσι με αποκορύφωμα τα spiral φορέματα που ντύνουν τις γυναικείες φιγούρες σαν ζωντανά γλυπτά. Απίθανα ευρηματικό!

xoris-titlo-x814X.jpg

Εντυπωσιάστηκα βλέποντας τα σκίτσα του Ronan Bouroullec που «έντυσαν» τη συλλογή Issey Miyake στην πρόσφατη ανδρική εβδομάδας μόδας. Ανέδειξαν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα σε μια συνεργασία που έχει και εικαστικό ενδιαφέρον εκτός από fashion. Πρόκειται για έναν από τους αγαπημένους μου designers και τα ζωγραφικά του έργα θεωρώ πως είναι κορυφαία. 

1-the-metropolitan-museum-of-art-photo-by-bruce-schwarz.jpg

Διάβασα για την έκθεση που εγκαινιάστηκε στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, παρουσιάζοντας 161 πρωτοκυκλαδικές αρχαιοτήτες της συλλογής Leonard Ν. Stern, στο πλαίσιο της συμφωνίας του ΜΕΤ με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Mια καταπληκτική ευκαιρία να γίνει ο ελληνικός πολιτισμός προσβάσιμος σε όλο τον πλανήτη!


Κωνσταντίνος Τανιάς

iris-van-herpen-mad-dm-017.jpg

Εντυπωσιάστηκα εδώ και λίγο καιρό με τις φωτογραφίες από την απίθανη έκθεση "Iris van Herpen. Sculpting the Senses" στο Παρίσι (στο Musée des Arts Décoratifs), και πιστεύω πως θα με εκπλήξει το ίδιο ευχάριστα και από κοντά. Το γεγονός ότι θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου με κάνει να σκέφτομαι πολύ σοβαρά ένα ταξίδι στη γαλλική πρωτεύουσα την ερχόμενη άνοιξη και ο λόγος είναι κυρίως αυτή η μοναδική έκθεση, που παρουσιάζει τις πιο εντυπωσιακές δημιουργίες της σπουδαίας fashion designer.

karystianoy-696x407.jpg

Άκουσα τα λόγια της Μαρίας Καρυστιανού και ομολογώ ότι συγκλονίστηκα. Η πρόεδρος του συλλόγου θυμάτων και πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη μέσα σε κάτι από παραπάνω από 14 λεπτά μίλησε τόσο αληθινά σχεδόν ένα χρόνο μετά για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, από την πλευρά μιας μητέρας που έχασε το παιδί της. Τα λόγια έγιναν οι φωνή όλων των Ελλήνων!

snapinstaapp-383680030-634069132145105-3581792644396231730-n-1080-GyEZK.jpg

Ανυπομονώ να γευτώ το brunch με αέρα Αμερικής του επόμενου Go Brunch στο Εστιατόριο Αμβροσία. Ο καταξιωμένος Chef Βασίλης Σπόρος, μαζί με τον Executive Chef του ξενοδοχείου μας Απόστολο Αλτάνη και το Estrella, ετοιμάζουν ένα μοναδικό American Brunch αυτήν την Κυριακή. Αφράτες τηγανίτες, ομελέτες, αλλά και το παραδοσιακό αμερικανικό BBQ με καπνιστά κρέατα από τα pits του Τέξας, τραγανό buttermilk, τηγανητό κοτόπουλο του Nashville και συνδυασμός θαλασσινών με πικάντικο χοιρινό από τα Bayou της Λουιζιάνα θα γεμίσουν το τραπέζι!


Χρύσα Σιμώνη

screenshot-2024-01-26-at-45959-pm.png

Εντυπωσιάστηκα με την επίδειξη υψηλής ραπτικής του Rahul Mishra. Κατά τη γνώμη μου ήταν ένα show υπερπαραγωγή, όπου ξεχώρισαν τα embroidered cocktail dresses και τα couture ογκώδη σχήματα. Αναμφισβήτητα κανένας designer εκτός Ιταλίας και Γαλλίας δεν έχει φτάσει ποτέ την ποιότητα υψηλής ραπτικής της συλλογής του Ινδού σχεδιαστή.

aaaaqvra79ro1zwg8qvumhiws-cjpeibzo42xypvlnmwy8oic1b1nzxrxcxxw-gepd4kywwxczrifer-ls-7fklyotbvhh4ddbkvovychotrfihzrhpdfw6l1qhlir-cqutpl9qxhuiqt6hjs6clxfpvdfwg.jpg

Παρακολούθησα τη σειρά του Netflix ‘Fool Me Once’. Μπορώ να πω ότι είχα καιρό να ενθουσιαστώ με θρίλερ! Η υπόθεση έχει να κάνει εξιχνίαση φόνου και ξεδιπλώνεται με φανταστικό τρόπο. Πρόκειται για ένα must-watch για τους λάτρεις των crime series!

shutterstock-2229944931.jpg

Γεύτηκα ένα φανταστικό healthy πιάτο που ανακάλυψα στο…TikTok. Πλέον εκτός από fashion & beauty inspiration, η πλατφόρμα μου δίνει απίστευτη έμπνευση και στις εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές. Σας συστήνω ανεπιφύλακτα, λοιπόν, να δοκιμάσετε και εσείς αυτή την crunchy, ζεστή σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών.


Αγάπη Γαβριηλίδου

20240124-sexandthecity-sj-1137-a94035.jpeg

Παρακολούθησα ξανά μερικά επεισόδια από τη Season 1 του Sex and the City και θυμήθηκα, το πόσο iconic είναι αυτή η σειρά. Δεν ξέρω τι είναι αυτό το διαφορετικό που έχει, τι είναι αυτό το ιδιαίτερο που μας προσφέρει. Είναι τα εντυπωσιακά fashion και beauty looks; Είναι οι ξεχωριστοί διάλογοι, το λαμπερό Μανχάταν, το σενάριο; Αν δεν την έχετε ήδη παρακολουθήσει, πραγματικά αξίζει να την προσθέσετε στην must-see list σας. Keep in mind: Πριν από μερικές ώρες έγινε γνωστό πως το Netflix υπέγραψε συμφωνία με τη "Warner Bros. Discovery" και παίρνει τα δικαιώματα για την προβολή του Sex and the City και κάπως έτσι, έξι νέες σεζόν της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς έρχονται στη γνωστή πλατφόρμα.

the-chimp-paradox-cover-at-8x.png

Διάβασα ένα βιβλίο που μου πρότειναν αρκετά πρόσωπα από το περιβάλλον μου πρόσφατα και παρά το γεγονός ότι δεν ανήκω στους book-lovers, κέρδισε αμέσως μία θέση στην καρδιά μου. Μετά από μία σειρά συζητήσεων για πώς αντιμετωπίζω ανθρώπους και καταστάσεις, ήρθε στα χέρια μου το Chimp Paradox κι αν δυσκολεύεστε κι εσείς να κατανοήσετε τον εαυτό σας κι αισθάνεστε πως τα συναισθήματά σας υπαγορεύουν μερικές φορές τη ζωή σας, τότε σας το συστήνω κι εγώ με τη σειρά μου ανεπιφύλακτα. Θα μπορέσετε να κατανοήσετε το πώς λειτουργεί το μυαλό σας και σε δεύτερη φάση, θα μάθετε πώς να διαχειρίζεστε συγκεκριμένες καταστάσεις με τον πιο απλό τρόπο.

629be37b6eee751aec32484419d27733a613462996a2376a113b769ebed691ad.jpeg

Εντυπωσιάστηκα από τη σειρά-ντοκιμαντέρ του Diego Simeone, που κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα Amazon Prime. Είδα ένα προς ένα όλα τα επεισόδια και ως μία γνήσια football-lover, μπορώ να πω πως το mentality, ο τρόπος σκέψης και η μεθοδικότητα αυτού του ανθρώπου με γέμισαν με πολλές σκέψεις. Μέσα στο γήπεδο δεν μπορεί να διαχειριστεί την ήττα και την απώλεια, αλλά έξω από αυτό είναι ο τέλειος σύζυγος, ο τέλειος πατέρας. Για μένα προσωπικά, ο άνθρωπος αυτός αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς, διαφορετικούς λόγους…


Μάρα Γρηγοριάδου

xoris-titlo-03lha.jpg

Διάβασα το Little Book of Schiaparelli, το οποίο παρουσιάζει την πορεία της σχεδιάστριας, την ζωή της, τις συνεργασίες της και πολλά άλλα ενδιαφέροντα facts για την ίδια και τον οίκο. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλες τις fashion lovers!

screenshot-2024-01-26-at-32423-pm.png

Εντυπωσιάστηκα από τον ρομαντισμό της Βιέννης την οποία επισκέφθηκα το Σαββατοκύριακο. Σε πολλά σημεία του κέντρου τα φανάρια αναπαριστούσαν ένα ρομαντικό ζευγάρι αντί των κλασικών φιγούρων που συναντάμε στην καθημερινότητά μας.

screenshot-2024-01-26-at-32433-pm.png

Γεύτηκα, φυσικά, το παραδοσιακό και αυθεντικό βιεννέζικο σνίτσελ. Ωστόσο, σε αυτή μου την επίσκεψη, αυτό που ξεχώρισε στις γεύσεις μου ήταν το pain au chocolat μαζί με τον ζεστό cappuccino που απόλαυσα σε ένα μίνιμαλ και μοντέρνο φούρνο της Βιέννης, το Öfferl.