fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

tqvsndsf0uyx.jpg

Λατρεύω τα αρώματα και πρόσφατα ανακάλυψα το νέο Chloé L'Eau de Parfum Intense. Είναι εμπνευσμένο από το ελεύθερο πνεύμα και την ανάλαφρη ιδιοσυγκρασία του οίκου, σύμβολο της δυναμικής θηλυκότητας. Υιοθετώντας αυτή τη φιλοσοφία, το L’Eau de Parfum Intense συνδυάζει το αισθησιακό άρωμα του τριαντάφυλλου με άφθονα ξυλώδη στοιχεία, που ενισχύουν τον χαρακτήρα του και προσδίδουν μια gourmand πολυτέλεια που ενσαρκώνει την ελευθερία της γυναίκας Chloé.

apithanos-kyrios-fox-1000.jpeg

Ανυπομονώ να παρακολουθήσω την ταινία «Ο απίθανος κύριος Φοξ» (Fantastic Mr. Fox) του Wes Anderson. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με χαρά συμμετέχει στο φεστιβάλ Παρά θιν' αλός του Δήμου Καλαμαριάς παρουσιάζοντας σε αυτήν την ανοιχτή προβολή για μικρούς και μεγάλους την ταινία κινουμένων σχεδίων. Δεδομένου ότι αγαπώ αυτού του είδους τις ταινίες, δε θα μπορούσα να μην κλείσω τα εισιτήριά μου γι' αυτήν την προβολή.

unnamed.jpg

Μπορεί η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης να τελείωσε, αλλά αφού είδα το show της COS, ξεχώρισα την τάση του quiet luxury. Σύγχρονα items της γκαρνταρόμπας ανέδειξαν ένα παιχνίδι κίνησης και ρευστότητας, με χρώματα γήινα που οι περισσότεροι επιλέγουμε για τις φθινοπωρινές -και όχι μόνο- εμφανίσεις μας. Με εντυπωσίασαν, μάλιστα, και τα ιδιαίτερα παπούτσια και οι τσάντες που ολοκλήρωσαν με τον πιο stylish τρόπο τα looks στην πασαρέλα.


Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

prada20or20nada20f09fabb6.jpg
Image source: @emilisindlev

Ο Μήνας Μόδας συνεχίζεται, με το Μιλάνο να έχει την τιμητική του αυτήν την εβδομάδα. Εκτός από τις νέες συλλογές που μαγνητίζουν τα βλέμματα και κεντρίζουν το ενδιαφέρον, λατρεύω τα street looks που παρουσιάζουν και τις μοντέρνες και updated τάσεις που διαμορφώνουν. Τα κορίτσια της μόδας ξέρουν πολύ καλά πως να κάνουν τα φλας των φωτογράφων να αναβοσβήνουν, και η αλήθεια είναι πως δεν χορταίνω να τις κοιτάω. 

460633162-528666092990110-760578045861223439-n.jpg
Image source: @highsnobiety

Διάβασα ότι οι creative directors της Louis Vuitton, Pharell Williams και Nicolas Ghesquiere, έχουν ξαναδημιουργήσεις το LV Bed Trunk αναβιώνοντας την άποψη του οίκου για τη portable πολυτέλεια. Αν και για μερικούς το συγκεκριμένο έργο μπορεί να είναι καινούργιο για κάποιους, στην πραγματικότητα είναι ένα βασικό αντικείμενο LV από το 1885. Κατασκευάστηκε από τον γιο του Louis, George, για «εκλεπτυσμένους ταξιδιώτες του κόσμου». Αυτά τα υπέροχα και μοναδικά έργα θα εκτίθενται στο Hôtel Cheval και στο κατάστημα Louis Vuitton στο Saint-Germain-des-Prés. 

gq1024-cs-01ajpg.webp

Απ' ότι φαίνεται το ξανθό είναι το χρώμα του φθινοπώρου. Πριν από λίγες ημέρες, είδα το εξώφυλλο του GQ Οκτωβρίου. Cover star ήταν η Beyoncé, η οποία εμφανίστηκε με την πιο ξανθιά απόχρωση στα μαλλιά της. Η αλήθεια είναι πως λατρεύω τις αλλαγές και μ' αρέσει όταν τις δοκιμάζουμε. Ούτως ή άλλως η απόλυτη star είναι φανταστική σε όλη τη φωτογράφιση, αλλά το makeover της χαρίζει περισσότερους πόντους!


Κωνσταντίνος Τανιάς

unnamed-17.jpg

Ειδικά αυτήν την περίοδο που η θερμοκρασία πέφτει, λατρεύω τα αρωματικά κεριά. Η παρουσία τους στον χώρο δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα για τις πρώτες cozy ημέρες του φθινοπώρου. Το πιο αγαπημένο μου έχει γίνει το "Sapin" της Diptyque, με νότες κέδρου και ρητίνης που θυμίζουν την υπέροχη μυρωδιά του πεύκου, που εγώ προσωπικά έχω συνδέσει με τα vibes του φθινοπώρου. Μου προκαλεί μια αίσθηση ζεστασιάς, όπως άλλωστε και τα περισσότερα κεριά αυτού του οίκου που θα τολμήσω να πω πως είναι ο αγαπημένος μου.

242437790-3110735639212936-547329053887390810-n.jpg

Έχω εντυπωσιαστεί με τα πραγματικά ξεχωριστά έργα του Germans Ermičs, τον οποίο πρόσφατα ανακάλυψα στο Instagram. Ο ίδιος διατηρεί το studio του στο Άμστερνταμ από το 2014, ενώ αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι δημιουργεί αντικείμενα κι έπιπλα για το σπίτι αποκλειστικά από γυαλί, με μια όμπρε τεχνική που είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη. Αξίζει να τον αναζητήσετε!

fireshot-capture-377-https-hypebeastcom-image-2024-09-19-gant-75th-anniversary-collecti-image-cdnhypbst.png

Διάβασα ότι η GANT διοργάνωσε ένα εξαήμερο pop-up για τον εορτασμό της 75ης επετείου της, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο. Το pop-up της μάρκας στην Greek St στο Soho του κεντρικού Λονδίνου, είναι εμπνευσμένο από τη ρετρό αισθητική, εξερευνώντας τις επτά δεκαετίες του σύμπαντος της GANT, ενώ αποκάλυψε την 75η capsule συλλογή και την πιο πρόσφατη collection για τη σεζόν Fall/Winter 2024. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου brands, που διατηρεί μέχρι και σήμερα αυτήν τη vintage λονδρέζικη αισθητική στα ρούχα που προσωπικά λατρεύω.


Αγάπη Γαβριηλίδου

tyler-nix-pd5bbwoiuis-unsplash-1.jpg

Μετά το καλοκαίρι, λίγο-πολύ όλοι μας έχουμε μπει ξανά στους κανονικούς μας ρυθμούς, σε όλα τα επίπεδα. Προσωπικά, το γυμναστήριο αποτελεί σταθερά κομμάτι της ρουτίνας μου μέσα στην εβδομάδα και πρόσφατα, διάβασα μία νέα έρευνα για το πόσο σημαντικό είναι ένα mini γεύμα πριν από ένα workout. Η γλυκόζη είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση της ενέργειάς μας πριν από την άσκηση και συνεπώς, η κατανάλωση ενός light γεύματος ή snack πριν από την προπόνηση παρέχει στο σώμα γλυκόζη, η οποία είναι η κύρια πηγή καυσίμου για τους μύες κατά τη διάρκεια της άσκησης.

shutterstock-2189135563.jpg

Μερικές φορές είναι σημαντικό να «ακούμε» το σώμα μας και να αφιερώνουμε λίγο περισσότερο χρόνο σε αυτό, όταν αισθανόμαστε την ανάγκη. Το τελευταίο διάστημα μπορώ να πω πως ήταν κάτι παραπάνω από έντονο για μένα και κάπως έτσι, πήρα την απόφαση να δοκιμάσω μερικές συνεδρίες μασάζ, κάνοντας focus στις περιοχές που με προβληματίζουν περισσότερο. Μπορώ να πω, πως εντυπωσιάστηκα από το πόσο πολύ βοήθησε αυτή η διαδικασία το σώμα μου και κυρίως το πίσω μέρος του κορμού, που είχαν αρκετά καταπονημένο. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα παρατηρήσετε σημαντική αλλαγή.

emily-in-paris-s4-part-2-first-look-7-082424-b7638044bc9d45ce94844e5be5db6fad-1-qrl4v.jpg

Παρακολούθησα κι εγώ, όπως και πολλοί άλλοι προφανώς, τα νέα επεισόδια του Emily in Paris και μπορώ να πω πως τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα πλέον - όχι για την πλοκή, καθώς είναι γνωστή σε όλους μας πλέον, αλλά για κάτι άλλο. Θέλω να σταθώ στο ζευγάρι Emily-Gabriel, το οποίο θεωρώ πως πλέον δεν έχει να μας προσφέρει κάτι περισσότερο και η αλήθεια είναι πως στα δικά μου μάτια, εκπέμπει μία τοξικότητα που δε μου αρέσει καθόλου. Δεν ξέρω αν υπάρχει έρωτας ή πραγματική αγάπη για τους δύο πρωταγωνιστές και πραγματικά, ελπίζω ότι η Emily θα πει οριστικά ένα μεγάλο «ναι» στην Ιταλία, που της ταιριάζει και απόλυτα!


Μάρα Γρηγοριάδου

dc80f236ba34424e7a9e628a06eee133.jpg

Μια τάση που ξεχώρισα είναι τα chocolate brown nails, τα οποία είναι κατά τη γνώμη μου η επιτομή του elegance. Πρόκειται για μια σκούρα, ιδανική για το φθινόπωρο απόχρωση που προσδίδει την κομψότητα που επιζητούμε σε συνδυασμό με μια υπέροχη σοκολατένια ζεστασιά.

snapinstaapp-460624180-18464266117057337-91990367437999250-n-1080.jpg

Από τότε που το 1906 loafer της New Balance εμφανίστηκε στην πασαρέλα νωρίτερα φέτος, έχει αφήσει την κοινότητα των αθλητικών παπουτσιών -και τους υποστηρικτές των μετα-αθλητικών παπουτσιών- μπερδεμένους και γοητευμένους από τη συγχώνευση τεχνολογίας και εκλέπτυνσης. Και προσωπικά, έχω ενθουσιαστεί! Το New Balance 1906L -το L σημαίνει loafer, σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε- είναι κυριολεκτικά το φιλικό προς το Y2K 1906 sneaker που έγινε παπούτσι ντυσίματος. Η έκδοση με το loafer διατηρεί ακόμη και το πλέγμα του 1906, τις συνθετικές επικαλύψεις και, φυσικά, αυτή την ογκώδη σόλα dadcore.

d8adb0f112abe11bcb43d4c4f5500827.jpg

Μετά από πολλή σκέψη, δοκίμασα το TikTok trend, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να τοποθετούμε αλάτι στον καφέ μας. Σκεφτείτε το: Ο καφές είναι πικρός. Και το αλάτι είναι γνωστό ότι αντισταθμίζει την πικράδα. Γιατί να μην πάνε αυτά τα δύο μαζί; Μέσα σε λίγα λεπτά, είχα πείσει τον εαυτό μου: Πήγα κατευθείαν στην κουζίνα μου, έφτιαξα καφέ και τον αλάτισα ανάλογα. Αφού ήπια μια γουλιά και μου άρεσε πολύ - και μετά αρκετές ακόμα - ήξερα ότι ο πρωινός μου καφές δε θα ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος.