fbpixel

Search icon
Search
Editors' choice: Oι top επιλογές των editors για φέτος το Πάσχα
WHAT'S GLOW

Editors' choice: Oι top επιλογές των editors για φέτος το Πάσχα

Δημιουργικές προτάσεις από τους συντάκτες του GLOW.GR


Σταυρούλα Κλειδαριά 

img-2601.jpeg


Μαζί με τη γιορτή της Ανάστασης αυτήν τη φορά έχουμε έναν ακόμη λόγο να χαιρόμαστε μιας και η εποχή της αναγέννησης μοιάζει να συμπίπτει με την απαλλαγή μας από τον ιό, που τόσο πολύ μας ταλαιπώρησε. Έτσι λοιπόν και παρά τους περιορισμούς που εξακολουθούν και υπάρχουν -και καλώς βέβαια- η οικογενειακή συνάθροιση έστω και με περιοσρισμένα άτομα και με τις απαραίτητες προφυλάξεις θα μοιάζει ειδυλλιακή. Και μιας και ο καιρός βοηθάει το τραπέζι στην ύπαιθρο ήδη είναι αφορμή για μεγάλη γιορτή. Με γέλια, χαρές, λουλούδια κι όμορφες στιγμές. Σαν αυτές που θυμίζουν τη φυσιολογική ζωή που μοιάζει πλέον μακρινή. Εύχομαι να είναι αυτή η αρχή της λύτρωσης αλλά προς το παρόν ας αρκεστούμε σ’ αυτό. Καλή Ανάσταση!

Κωνσταντίνος Τανιάς 

img-6017.jpg


Άλλο ένα Πάσχα τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Αυτήν τη φορά, όμως, θα το γιορτάσουμε με μια παραπάνω αισιοδοξία κι ελπίδα για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Ας μείνουμε κοντά στους ανθρώπους της ζωής μας, συζητώντας από κοινού για όσα μας απασχολούν και κάνοντας σχέδια για το μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας. Ας βγάλουμε από μέσα μας όσα μας «βαραίνουν» κι ας θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια -τότε που τα οικογενειακά τραπέζια μας γέμιζαν χαρά και μας έκαναν να ανυπομονούμε για κάθε επόμενη φορά που θα ήμασταν ξανά όλοι μαζί. Προσωπικά, με χαλαρώνει το μένω στο γνώριμο για εμένα περιβάλλον, να είμαι δίπλα σε όσους με κάνουν να χαμογελώ με όλη μου την καρδιά και να ξεχνάω όσα με αγχώνουν. Αυτή είναι η μαγεία και το ζητούμενο των ημερών: η προσωπική ηρεμία που ο καθένας μας ορίζει με διαφορετικό τρόπο, καθώς και η εσωτερική γαλήνη που όλοι μας έχουμε ανάγκη. Καλό Πάσχα!

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου 

fragma-thermis-02-1.jpg

Γι' αυτό το Πάσχα επιλέγω να βρεθώ κοντά στη φύση και στις ομορφιές που έχει η πόλη μας και υπό άλλες συνθήκες δε θα μπαίναμε καν στη διαδικασία να τις αναζητήσουμε και να τις ανακαλύψουμε. Σίγουρα το οικογενειακό τραπέζι με τις υπέροχες λιχουδιές δε μπορεί να λείπει από το πρόγραμμα. Αργότερα όμως ή ακόμα και το πρωί, σας προτείνω να κάνετε ένα περίπατο σε όποιο μέρος σας αρέσει με στόχο να εξερευνήσετε καινούριες ομορφιές. Άλλωστε η φύση επηρεάζει πολύ θετικά την ψυχολογία και τη διάθεση μας, γεγονός που το έχουμε πολύ ανάγκη. Σας εύχομαι να βρίσκετε πάντοτε το θετικό, όποια δυσκολία κι αν αντιμετωπίζετε. Να έχετε ένα όμορφο Πάσχα, γεμάτο αγάπη!

Αγάπη Γαβριηλίδου

cover-to-dwro-stefanos-ksenakis-book-art-altitudegr-710x503.jpeg


Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος το Πάσχα θα είναι λίγο διαφορετικό για μένα. Παραδοσιακά, κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες “μετακομίζουμε” όλοι μαζί στο χωριό, για να περάσουμε οικογενειακά τις γιορτές. Ωστόσο, αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά. Θα παραμείνουμε στη Θεσσαλονίκη και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αρκετή ξεκούραση κι αποφόρτιση. Προσωπικά, σκοπεύω να γεμίσω μπαταρίες και να αφιερώσω λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό μου, διαβάζοντας ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Σε μία εποχή όπου η αλήθεια είναι ότι η ψυχολογία μου δεν είναι στα καλύτερά της, “Το Δώρο” είναι το κατάλληλο βιβλίο για μένα. Έχω ήδη διαβάσει το πρώτο και πλέον, σειρά έχει το δεύτερο και το περιμένω πως και πως. Αν ψάχνετε ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης, που θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε ορισμένα πράγματα, τότε πρέπει να το διαβάσετε κι εσείς άμεσα!

Αναστασία Πολίτογλου 

shutterstock-321956129.jpg

Φέτος, παρότι η κατάσταση μοιάζει απόλυτα με την περσινή εγώ θα επιλέξω να περάσω τις μέρες μου διαφορετικά. Μπορεί να μην επιτρέπεται να βγω έξω ή να αλλάξω νομό αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσω να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τις ημέρες που όλα θα μοιάζουν να κυλούν -ξανά- κανονικά. Για εμένα είναι απόλυτα συμβολικό το οτι ανοίγει οι εστίαση στις 3 Μαΐου, μια μέρα μετά το Πάσχα και μια μέρα μετά την Ανάσταση. Θα μείνω, λοιπόν, προσηλωμένη σε όλα αυτά που έμαθα και ασπάστηκα στη διάρκεια αυτού του έτους. Θα ξεκινήσω τη μέρα μου με manifestation, θα περπατήσω, θα δοκιμάσω από το γιορτινό τραπέζι αλλά πάντα με σύνεση και θα πάρω μερικές ακόμη αναπνοές που θα μου θυμίζουν πως όλα είναι εδώ, όλα αλλάζουν και όλα μπορούν να μεταμορφωθούν σε αυτό που θέλουμε εμείς. Άλλωστε, μετά την Κυριακή, η ανάσταση θα είναι πιο κοντά από ποτέ.