fbpixel

Search icon
Search
HAIR & NAILS

Έχετε ψαλίδα; Έτσι θα την αντιμετωπίσετε & θα αποκτήσετε υγιή, μακριά μαλλιά

5 hair tricks που θα σας φανούν χρήσιμα


Έχετε ψαλίδα; Έτσι θα την αντιμετωπίσετε & θα αποκτήσετε υγιή, μακριά μαλλιά

Το καθημερινό styling, οι συχνές επισκέψεις στην παραλία και η έκθεση των μαλλιών στον ήλιο το καλοκαίρι, οι βαφές και η χρήση της ισιωτικής ή του σεσουάρ, μπορούν να προκαλέσουν ψαλίδα. Πρόκειται για αυτούς τους λεπτούς λευκούς κόκκους στις άκρες των μαλλιών που εμποδίζουν την τρίχα να μεγαλώσει, ενώ ταυτόχρονα αλλοιώνουν την υγιή εικόνα που θέλετε να έχουν τα μακριά μαλλιά σας. Μην πανικοβάλλεστε, όμως, γιατί τώρα υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση ακολουθώντας μερικά hair tips που θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας βοηθήσουν να πείτε «αντίο« στην ενοχλητική ψαλίδα που όλες μας έχουμε ή έστω θα εμφανίσουμε κάποια στιγμή στις άκρες μας. 

1. Να κουρεύεστε συχνά

Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι πολύ εύκολο να επισκέπτεστε τον hair stylist σας συχνά εξαιτίας των καθημερινών υποχρεώσεων και των γρήγορων ρυθμών εργασίας σας, αλλά οι experts τονίζουν ότι εάν θέλετε να αποχαιρετίσετε την ψαλίδα καλό είναι να τριμάρετε τις άκρες σας κάθε 2μιση μήνες περίπου. Το τριμάρισμα δε θα αλλοιώσει την εικόνα του μήκους και του στιλ των μαλλιών σας και ταυτόχρονα θα τα προστατεύσει από την ψαλίδα. Δύο σε ένα!

0551d237f8262174188749b33326dc6d.jpg

2. Περιορίστε το styling

Το καθημερινό styling, είτε αυτό περιλαμβάνει ισιωτική είτε πιστολάκι, μπορούν να κάψουν την τρίχα των μαλλιών σας και να δημιουργήσουν ψαλίδα. Η υψηλή θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα μαλλιά σας, οπότε θα χρειαστεί να την περιορίσετε. Εάν χρησιμοποιείτε ισιωτική, μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμότητα στο μεσαίο επίπεδο και όχι στο υψηλό που είναι πιο επώδυνο και να εφαρμόσετε σε όλο το μήκος τους ένα προϊόν κατά της θερμότητας. Όσον αφορά το πιστολάκι, καλό είναι να επισκέπτεστε τον hair stylist σας για αυτήν τη διαδικασία, καθώς ξέρει ποια προϊόντα να χρησιμοποιεί, ενώ παράλληλα είναι πιο γρήγορες οι κινήσεις του και άρα δε θα «κάψει» τις τρίχες σας.

3. Μην αγγίζετε τα μαλλιά σας

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά μπορεί όντως να ενισχύσει την εμφάνιση της ψαλίδας στα μαλλιά σας. Κάθε φορά που «παίζετε» με τα μαλλιά σας, τα αγγίζετε ή τα στριφογυρίζετε, μπλέκετε τις τρίχες μεταξύ τους, με αποτέλεσμα οι άκρες να σπάνε και να δημιουργείται η ανεπιθύμητη ψαλίδα. Plus, μεταφέρετε και μικρόβια στο τριχωτό της κεφαλής σας. Προσπαθήστε λοιπόν να χτενίζετε τα μαλλιά σας καλά και συχνά με μια βούρτσα ώστε να ξεμπερδεύονται οι τούφες και να φαίνονται πάντα όμορφα. 

4. Ακολουθήστε την DIY μέθοδο

Οι DIY συνταγές για τα μαλλιά μπορούν να αποδειχθούν αρκετά αποτελεσματικές ως προς την αντιμετώπιση της ψαλίδας. Plus, μπορείτε να τις φτιάχνετε ανά πάσα στιγμή, αφού είναι πανεύκολες ως προς την παρασκευή τους. Όπως αυτή η θαυματουργή hair mask με αυγό που θα συναντήσετε παρακάτω:

Υλικά:

  • 1 κρόκος αυγού
  • 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. μέλι

Εκτέλεση: Χτυπήστε τον κρόκο αυγού σε ένα μπολ. Ρίξτε μέσα το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλώστε τη μάσκα σας σε νωπά μαλλιά και ιδιαίτερα στις άκρες και αφήστε την για μισή ώρα μέχρι να δράσει. Στη συνέχεια, ξεπλύνετέ την πολύ καλά και λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν σας. 

kristina-bazan-29-728x385.jpg


5. Πείτε «ναι» στην υγρασία

Άλλο ένα tip που μπορεί να σας φαίνεται άσχετο με την αντιμετώπιση της ψαλίδας, ωστόσο είναι αρκετά αποτελεσματικό. Δεδομένου ότι η ξηρότητα στα μαλλιά μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ψαλίδας, είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε τα μαλλιά σας και να τα περιποιείστε σε καθημερινή βάση και ειδικά όταν τα λούζετε. Για παράδειγμα, να χρησιμοποιείτε σαμπουάν ενυδάτωσης και να εφαρμόζετε conditioner σε κάθε λούσιμο, για να διατηρούνται πάντα απαλά και λαμπερά. Plus, μπορείτε να απλώνετε καθημερινά ένα leave-in προϊόν που θα τα κρατάει λεία κι ενυδατωμένα. 

1

Must-try

Damage Remedy Restructuring Shampoo, Aveda Buy me

2

Για ξηρά μαλλιά

Hydre Conditioner, Sebastian Professional Buy me

3

Μάσκα ενυδάτωσης & ενδυνάμωσης

Don't Despair, Repair! Strength+Moisture Leave-in mask, Briogeo Buy me

4

Love it

Βούρτσα Ξεμπερδέματος, FOXY Buy me

5

Με κοκτέιλ συστατικών

Elvive Dream Long No Haircut Dream, L' Oreal Paris Buy me