fbpixel

Search icon
Search
Έχασε το Coachella Festival το hype του και την αισθητική του λάμψη;
PEOPLE & MOMENTS

Έχασε το Coachella Festival το hype του και την αισθητική του λάμψη;

Η Coachella season πέρασε και δεν ακούμπησε. Το πιο πολυσυζητημένο festival του χρόνου φαίνεται να μην εκπλήρωσε τις boho προσδοκίες μας


Η στιγμή του Coachella Festival που περιμέναμε όλο τον χρόνο δεν έφτασε ποτέ. Ή μάλλον έφτασε και δεν μας εντυπωσίασε. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρόγραμμά του πριν λίγους μήνες και δεν έγιναν απευθείας sold out τα εισιτήρια και τα exclusive access wristbands, η κατάσταση φάνηκε να μην πηγαίνει καλά για το απόλυτο boho festival.

Τα εισιτήρια του Coachella Festival το 2015 χρειάστηκαν μόνο 40 λεπτά για να εξαντληθούν, που αποτελεί χρόνο ρεκόρ. Τα φετινά εισιτήρια του πρώτου τριημέρου του Festival ήταν διαθέσιμα για έναν μήνα, με τις τιμές resale πολύ χαμηλότερες από ότι συνήθως, ενώ τα εισιτήρια για το δεύτερο τριήμερο που πλησιάζει υπάρχουν ακόμη σε διαθεσιμότητα.

img-4809.jpg
Image source: @coachella

Το Coachella Festival όμως, φαίνεται να γιγαντώνεται σε μία πολύ μεγαλύτερη υπόθεση από ένα απλό μουσικό φεστιβάλ. Τα περισσότερα από αυτά όπως και οι συναυλίες, φημίζονται για το απλοϊκό τους χαρακτήρα και το chillness που επικρατεί. Σε αυτή την περίπτωση όμως, μιλάμε για το απόλυτο gathering του fancy boho styling, των celebritities, του artwork, του content και φυσικά της μουσικής. Ωστόσο φέτος, οι παρουσίες, τα looks αλλά και μερικά από τα perfomancies δεν υπερέβησαν τις προσδοκίες μας, προσδίδοντας το feeling του μετρίου στο όλο concept του.

img-4808.jpg
Image source: @coachella


Σχετικά με τους καλλιτέχνες δεν μπορούμε να εκφράσουμε πολλά παράπονα, αφού τα μεγάλα ονόματα που παρουσίασε το φεστιβάλ μας εξέπληξαν. Συγκεκριμένα, οι headliners του τριημέρου Lana del Rey, Tyler the Creator, Doja Cat και το συγκρότημα No Doubt των 90s, δημιούργησαν το πιο λαμπερό κλίμα και όλο το κοινό τραγουδούσε μαζί τους. Η λίστα των καλλιτεχνών ήταν εμπλουτισμένη με νέες αλλά και παλιές φιγούρες της μουσικής βιομηχανίας, που έκαναν μεγάλη εντύπωση, όπως για παράδειγμα ο J Balvin, η Sabrina Carpenter, η BLOND:ISH, ο Lil Uzi Vert, η Peggy Goo, αλλά και οι guest εμφανίσεις από την Shakira, τον Justin Bieber και τον A$AP ROCKY. 

Πέρα από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όμως, τα stages παρουσίαζαν συχνά τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα τα μικρότερα stages να μην μαζεύουν αρκετό κοινό για να παρακολουθήσουν τους smaller artists. Αν ακόμη συγκρίνουμε τα φετινά stages και τους καλλιτέχνες με προηγούμενες χρονιές του Coachella, η διαφορά οργάνωσης και παρουσίασης είναι τεράστια. Ακόμη και το κοινό έτρεχε από το ένα stage στο άλλο, γιατί δεν μπορούσε να επιλέξει ανάμεσα σε δύο εξίσου καλούς καλλιτέχνες που εμφανίζονταν ταυτόχρονα.

img-4807.jpg
Image source: @alessandraambrosio


Εκτός από το μουσικό κομμάτι όμως, το Coachella κατέχει πλέον τη δική του θέση στην fashion σκηνή. Μέσα στα χρόνια celebrtities και influencers που παρευρίσκονται μας έχουν χαρίσει τις πιο over the top εμφανίσεις με απόλυτα boho χαρακτήρα, ενώ ακόμη και τα ίδια τα brands λανσάρουν Coachella συλλογές αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό. Το φεστιβάλ από μόνο του άλλωστε, έχει θέσει τις βάσεις για την συγκεκριμένη αισθητική, καθώς διοργανώνεται στο Coachella Valley, μία ερημική περιοχή της California. 

img-4813.jpg
Image source: @stxph.h

Φέτος τα πράγματα φάνηκαν να ακολουθούν πιο ήρεμους ρυθμούς, ενώ ακόμα και η βασίλισσα του Coachella, Vanessa Hudgens, δήλωσε πως δεν θα παρευρεθεί. Η απουσία της ίδιας αλλά και των εντυπωσιακών της look έγινε αισθητή, αφού οι παρευρισκόμενοι who got the memo ήταν ελάχιστοι. Το κλασσικό Coachella look δεν βίωσε την ετήσια αναγνώριση που του αξίζει, αφού τα αγαπημένα μας it-girls προτίμησαν μία διαφορετική προσέγγιση και μας παρουσίασαν οutfits που βασίζονται στα trends των ημερών και όχι στο αποκλειστικά Coachella boho styling. 

Πολύ πιθανό γεγονός, το υπερβολικό marketing και το hype που υπάρχουν γύρω από το Coachella Festival, να ώθησαν πολλούς από τους fan του να απέχουν την φετινή χρονιά και τον αυθεντικό χαρακτήρα του να αντιμετωπίζει την αλλοίωση. Αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το Weekend 2!

Feature image source: @coachella