fbpixel

Search icon
Search
E. Jean Carroll vs Donald Trump: Η δικαίωση, η καταδίκη και μία συγκλονιστική εξομολόγηση
PEOPLE & MOMENTS

E. Jean Carroll vs Donald Trump: Η δικαίωση, η καταδίκη και μία συγκλονιστική εξομολόγηση

Όταν η δημοσιογράφος περιέγραφε όσα της έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ


Xρειάστηκαν λιγότερες από τρεις ώρες, για να αποφασίσουν οι ένορκοι- τρεις γυναίκες και έξι άνδρες- πως ο Donald Trump είναι ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση της αρθρογράφου, E. Jean Carroll πριν 27 χρόνια. Η δίκη, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη μονοπώλησε το ενδιαφέρον και η προσοχή όλων ήταν στραμμένη σε αυτήν, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να βρίσκεται αντιμέτωπος με τις πράξεις του και φυσικά, με τη δικαιοσύνη. Πέρασαν πολλά χρόνια, ειπώθηκαν ακόμη περισσότερα, ωστόσο, η δημοσιογράφος δικαιώθηκε. Χρειάστηκε να υποστεί πολλά, είδε τον Trump να εκμεταλλεύεται τη φήμη και τη δύναμή του, επιχειρώντας να αλλάξει την πραγματικότητα με κάθε τρόπο και μέσο, όμως, η αλήθεια ήρθε στο φως και πλέον, μπορεί να αναπνέει πιο καθαρά. Είναι «ελεύθερη»!

Μία γυναίκα που πέρασε πολλά, αλλά δικαιώθηκε!

Η σεξουαλική κακοποίηση και η καταδίκη

Σε λιγότερο από τρεις ώρες, οι ένορκοι ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους για τον Donald Trump. Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση και καλείται να καταβάλλει αποζημίωση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων στην E. Jean Carroll. Η δημοσιογράφος, έχει περάσει πολλές δύσκολες στιγμές στη ζωή της. Το πρώτο σοκ, ήρθε τη στιγμή της επίθεσης, ωστόσο, όσα ακολούθησαν την πόνεσαν -ενδεχομένως- ακόμη περισσότερο. Επί σειρά ετών, έβλεπε τον Trump να αλλάζει την πραγματικότητα, να αρνείται όσα της έκανε, να αποδομεί τον χαρακτήρα της. Είδε πολλούς ανθρώπους, να της γυρίζουν την πλάτη και να μιλούν με τα χειρότερα λόγια γι' αυτήν. Έπρεπε να φανεί δυνατή -όμως- και να συνεχίσει τον αγώνα της. Έπρεπε να επιμείνει, γνωρίζοντας -η ίδια- πολύ καλά την αλήθεια και το τι πραγματικά συνέβη και να που έφτασε η στιγμή να το μάθει και όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι κι επίσημα ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση. Το ποινικό αδίκημα έχει παραγραφεί, όμως η E. Jean Carroll μπορούσε να κινηθεί εναντίον του Trump βάσει των αστικών διατάξεων, όπως και έκανε, ζητώντας απόζημίωση για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση. Οι ένορκοι απέρριψαν τον ισχυρισμό περί βιασμού, αλλά έκριναν ότι ο Trump ήταν ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση, με την ίδια από τη μεριά της, να σημειώνει -στην πρώτη της τοποθέτηση- πως η ετυμηγορία αυτή, συνιστά μία νίκη για όλες τις γυναίκες που έχουν βιώσει κάτι παρόμοιο, ξεκαθαρίζοντας πως από την αρχή της συγκεκριμένης υπόθεσης δεν την ενδιέφεραν τα χρήματα, αλλά το να λάμψει η αλήθεια, όπως κι έγινε! «Αυτή η ετυμηγορία είναι ντροπή, μια συνέχεια στο μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών όλων των εποχών. Δεν έχω καμία απολύτως ιδέα για το ποια είναι αυτή η γυναίκα», ανέφερε ο Trump στον αντίποδα, που επιμένει στις θέσεις του, ωστόσο, ο κόσμος πλέον γνωρίζει πολύ-πολύ καλά το τι συνέβη μερικά χρόνια πριν...

Το flashback και τα λόγια που σοκάρουν

H στιγμή της δικαίωσης έφτασε για την E. Jean Carroll! Ο Donald Trump είναι επίσημα ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση και πλέον, η γνωστή δημοσιογράφος παίρνει μία βαθιά ανάσα και βλέπει την αλήθεια να λάμπει. Τα πράγματα, ήταν πολύ διαφορετικά γι' αυτήν, όταν τέσσερα περίπου χρόνια πριν φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του New York Magazine, μιλώντας για ό,τι συνέβη. Τότε, η Caroll εμφανίστηκε, φορώντας ακριβώς τα ίδια ρούχα με την ημέρα που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ της επιτέθηκε και μοιράστηκε τη δική της αλήθεια. Η εικόνα, ήταν από μόνη της πολύ δυνατή, ωστόσο, είδε αρκετούς να την αμφισβητούν, πέφτοντας στην παγίδα του Trump, που έπαιξε από την αρχή το δικό του, επικοινωνιακό παιχνίδι, θέλοντας να «τσακαλώσει» την εικόνα της.

Στο άρθρο της, μεταξύ άλλων τον είχε συμπεριλάβει στη λίστα με τους πιο απαίσιους άνδρες της ζωής της, θέλοντας να μοιραστεί την σκληρή εμπειρία της. «Πριν γράψω για αυτόν, πρέπει να αναφέρω δύο βασικά πράγματα για το τι μου συνέβη στο Bergdorf’s. Πρώτον, ο άνδρας που θα αναφέρω, το αρνείται, όπως έχει αρνηθεί κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης από τουλάχιστον 15 αξιόπιστες γυναίκες, επώνυμα, τις Jessica Leeds, Kristin Anderson, Jill Harth, Cathy Heller, Temple Taggart McDowell, Karena Virginia, Melinda McGillivray, Rachel Crooks, Natasha Stoynoff, Jessica Drake, Ninni Laaksonen, Summer Zervos, Juliet Huddy, Alva Johnson, και Cassandra Searles. Και δεύτερον, ρισκάρω να τον κάνω διασημότερο, αποκαλύπτοντας τι μου έκανε», σημείωσε αρχικά. Όλα συνέβησαν σε ένα δοκιμαστήριο του καταστήματος Bergdorf’s. Οι δυο τους, συναντήθηκαν στην είσοδο, με την E. Jean Carroll να είναι τότε παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, ενώ ο Trump ήταν ένας από τους διασημότερους άνδρες της Νέας Υόρκης. Με την πρόφαση ότι ήθελε να αγοράει ένα δώρο για την αγαπημένη του, την οδήγησε στο τμήμα των εσωρούχων και κάπου εκεί, ξεκίνησε ο εφιάλτης.

24d64f7-5107958-01-06.jpg

Πηγαίνοντας προς το δοκιμαστήριο, η Carroll, ξεκαρδισμένη στα γέλια, πίστευε ότι θα έβαζε έναν μεσήλικα να δοκιμάσει σέξι εσώρουχα πάνω από το παντελόνι του. «Γράφοντάς το τώρα, απορώ με την ηλιθιότητά μου. Τη στιγμή που κλείνει η πόρτα, γέρνει πάνω μου και με σπρώχνει στον τοίχο χτυπώντας το κεφάλι μου αρκετά, και βάζει το στόμα του στα χείλη μου. Είμαι σε τέτοιο σοκ που τον σπρώχνω κι αρχίζω να γελάω πάλι. Αρπάζει τα χέρια μου και με σπρώχνει στον τοίχο για δεύτερη φορά και, καθώς καταλαβαίνω πόσο μεγαλόσωμος είναι, με πιέζει με τον ώμο του και βάζει το χέρι του κάτω από το φόρεμά μου και κατεβάζει το καλσόν. Δεν πιστεύω αυτό που θα γράψω: Εξακολουθούσα να γελάω. Γίνεται μάχη. Προσπαθώ να τον σπρώξω με το ελεύθερο χέρι μου και επιτέλους σηκώνω αρκετά το γόνατό μου αρκετά για να τον απωθήσω και να στρίψω, να ανοίξω την πόρτα και να φύγω τρέχοντας. Δεν θυμάμαι αν ήταν κανείς στο τμήμα εσωρούχων. Δεν θυμάμαι αν έτρεξα για το ασανσέρ ή αν πήρα τον αργό δρόμο των κυλιόμενων. Με το που φτάνω στον κυρίως όροφο, διασχίζω το κατάστημα τρέχοντας και βγαίνω από την πόρτα –δεν θυμάμαι ποια– και βρίσκομαι έξω, στην 5η Λεωφόρο. Αυτός ήταν ο τελευταίος απαίσιος άνδρας», συνέχισε, περιγράφοντας ό,τι έγινε εκείνη την ημέρα. Ήταν μία σκοτεινή στιγμή, μία επίθεση που σημάδεψε όλη τη ζωή της. 

Πλέον -ωστόσο- η E. Jean Carroll μπορεί να πάρει μία βαθιά ανάσα. Πλέον όλοι ξέρουν, όλοι γνωρίζουν, κανείς δεν έχει αμφιβολία για ό,τι συνέβη. Είναι ένα θύμα που δικαιώθηκε, επειδή μίλησε και διεκδίκησε το δίκιο της κι αυτό θα πρέπει να θυμάται κάθε γυναίκα, που θα βρεθεί ή έχει βρεθεί -δυστυχώς- σε αυτή τη θέση. Δεν έχει σημασία ποιος βρίσκεται απέναντι. Η αλήθεια πάντα έρχεται στην επιφάνεια...