fbpixel

Search icon
Search
Δυο υπέροχες & ελαφριές συνταγές με φέτα που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι
TASTE

Δυο υπέροχες & ελαφριές συνταγές με φέτα που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι

Αναβαθμίστε το summer menu σας με γεύσεις που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας


To καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις ελληνικές γεύσεις και μία από αυτές ακούει φυσικά στο όνομα της αγαπημένης φέτας. Εάν και πολλές φορές ξεχνάμε πως το δικό μας μοναδικό ελληνικό τυρί αποτελεί ίσως την καλύτερη και πιο νόστιμη επιλογή τυροκομικού προϊόντος, εμείς αναζητούμε προτάσεις, που θα μας θυμίσουν τις μυρωδιές των παιδικών μας χρόνων, ενώ παράλληλα θα ανταποκρίνονται στις γευστικές απαιτήσεις του σήμερα. 

Παρακάτω θα βρείτε λαχταριστές & συνάμα ελαφριές συνταγές με φέτα που θα αναβαθμίσουν το καλοκαιρινό μενού σας!

Μπουγιουρντί με φέτα

5-16KB0.jpg
Φωτογραφία- Συνταγή: Δημήτρης Κοπαράνης & Food styling: Ελεονώρα Κανάκη

Ετοιμάστε έναν νόστιμο μεζέ, που δε θα του αντισταθεί κανείς!

Υλικά για μία μερίδα:

  • 200 γρ. φέτα Roussas, σ’ ένα κομμάτι
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 2 ντομάτες σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε λεπτές φέτες
  • Μπούκοβο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρέσκα μυρωδικά
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά. Βάζουμε το μισό από το μείγμα αυτό στο σκεύος, από πάνω τη φέτα, το υπόλοιπο μείγμα, το τριμμένο κασέρι και τη μικρή, καυτερή πιπεριά. Ψήνουμε για περίπου 10' μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Ταλιατέλες με σπαράγγια, αρακά και φέτα 

roussas-taliatelas-C7BAk.jpg

Υλικά για 4 άτομα:

  • 450 γρ. ταλιατέλες
  • 200 γρ. αρακάς
  • 150 γρ. σπαράγγια (τις κορφές κομμένες στα δυο)
  • 200 γρ. φέτα Roussas
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο βασιλικού

Εκτέλεση:

Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στα τελευταία 3 λεπτά ρίχνετε τον αρακά και τα σπαράγγια. Σουρώνετε τις ταλιατέλες με τα λαχανικά και τις ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τη μισή θρυμματισμένη φέτα, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο βασιλικού, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και μισό φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ανακατεύετε προσεκτικά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και σερβίρετε σε βαθιά μπολ. Μοιράζετε την υπόλοιπη φέτα στα μπολ και πασπαλίζετε με άφθονο πιπέρι.

Enjoy!