fbpixel

Search icon
Search
Δυνατό ανοσοποιητικό για τα παιδιά: Όλοι οι τρόποι για να το πετύχετε
MAGAZINE

Δυνατό ανοσοποιητικό για τα παιδιά: Όλοι οι τρόποι για να το πετύχετε

Εφαρμόστε τους τώρα


Βασική μας προτεραιότητα αυτήν την περίοδο, με τον COVID-19 και την εποχική γρίπη να βρίσκονται σε έξαρση, είναι η προστασία της υγείας των παιδιών μας! Παρακάτω, σας παραθέτουμε τα πιο σημαντικά tips, καθώς η ισορροπημένη διατροφή βοηθά να έχετε γερά και προστατευμένα παιδιά!

1. Βεβαιωθείτε πως σε κάθε γεύμα τους λαμβάνουν βασικές βιταμίνες, όπως οι D, C και Ε, αλλά και ψευδάργυρο, που αποδεδειγμένα προστατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Για παράδειγμα, μπορείτε για πρωινό στο σχολείο να τους ετοιμάσετε μπάρες δημητριακών με όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά.

pasx2.jpg

Χειροποίητες μπάρες

Υλικά

  • 1 κούπα βρώμη
  • 1/2 κούπα φιστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 κούπας κακάο άγλυκο
  • 1/3 κούπας μέλι
  • 1/2 κούπα ινδοκάρυδο
  • 2 κουτ. σούπας chia seeds

    Εκτέλεση

    Βάζετε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και ζυμώνετε με τα χέρια - τέλεια ευκαιρία να μαγειρέψουν μαζί σας! Αφήνετε το μπολ με τη ζύμη στο ψυγείο για 30΄. Έπειτα, βγάζετε το μείγμα και πλάθετε μπάρες. Τις αποθηκεύετε στο ψυγείο σ’ ένα τάπερ και τις προσφέρετε καθημερινά για σνακ.

    2. Συνοδέψτε πάντα τα δύο βασικά τους γεύματα -μεσημεριανό και βραδινό- με λαχανικά. Για παράδειγμα, σαλάτα, λαδερό φαγητό, μαζί με την πίτα ή τη σπιτική πίτσα, καθώς και γευστικές, ζεστές σούπες λαχανικών.

    3. Καθημερινά, φροντίστε τα παιδιά σας να καταναλώνουν 2-3 φρέσκα φρούτα. Επειδή συνήθως τα αμελούν, είναι ίσως πιο εύκολο να τους τα προσφέρετε στο ποτήρι.

    Θρεπτικός φυσικός χυμός

    Υλικά για 2 άτομα: 

    • 1 μπανάνα
    • 1 μήλο
    • 1 χούφτα μύρτιλα φρέσκα
    • χυμός από 4 πορτοκάλια
    • 1 κουτ. γλ. τζίντζερ τριμμένο
    • λίγη κανέλα
    • 1 κουτ. σούπας chia seeds

    Εκτέλεση

    Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν. Σερβίρετε και καταναλώνετε αμέσως.

    4. Τα ωφέλιμα βακτήρια, ή αλλιώς προβιοτικά, είναι σημαντικό να ενταχθούν στην καθημερινή τους διατροφή. Αν δεν τους αρέσει το αριάνι ή το κεφίρ, ας δοκιμάσουν το γιαούρτι. Είτε στο πρωινό τους με δημητριακά ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη, είτε ως σνακ με ψιλοκομμένο φρέσκο φρούτο ή ακόμη και σε αλμυρή εκδοχή, με αγγουράκι τριμμένο ως συνοδευτικό στο γεύμα τους.

    pasx3.jpg

    5. Να επιλέγετε μόνο δημητριακά ολικής άλεσης. Ο φλοιός τους περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, απαραίτητες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Δημητριακά πρωινού, ζυμαρικά και ψωμί ολικής άλεσης, καθώς και καστανό ρύζι, καλό είναι να υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι σας.

    6. Καλή επιλογή για σνακ, αλλά και σαλάτες, είναι οι σπόροι και οι ξηροί καρποί. Είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη, ψευδάργυρο, σελήνιο και άλλες βιταμίνες, που στο σύνολό τους προστατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Δώστε στα παιδιά σας μία χούφτα mix ξηρών καρπών για σνακ, είτε στο σχολείο είτε το απόγευμα. Προσθέστε ξηρούς καρπούς στις σαλάτες τους. Χρησιμοποιήστε τα μαγικά σποράκια chia seeds σε γιαούρτι ή σε φρουτοχυμούς.

    Last but not least!

    Τα παιδιά χρειάζονται αρκετές ώρες ύπνου, οπότε όταν τα σχολεία λειτουργούν και πρέπει να ξυπνάνε το πρωί, καθιερώστε να πηγαίνουν για ύπνο νωρίς το βράδυ.




    magazine-3.jpg
    Ειρήνη Πασχαλέρη

    Μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό στο Natural Health Clinic, μαθαίνοντας περισσότερα στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr.

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2021