fbpixel

Search icon
Search
Do’s & don’ts: Τα κομμάτια που πρέπει να επιλέγετε ή όχι ανάλογα με το μέγεθος του στήθους σας
THE LOOK

Do’s & don’ts: Τα κομμάτια που πρέπει να επιλέγετε ή όχι ανάλογα με το μέγεθος του στήθους σας

Αναδείξτε τα δυνατά σας σημεία με τα σωστά σχέδια


Για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο και πετυχημένο σύνολο υπάρχουν πολλά και διαφορετικά πράγματα, στα οποία αξίζει να δώσουμε προσοχή. Φυσικά και το στιλ και η αισθητική παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι και η εφαρμογή. Πόσες φορές έχετε απορρίψει φαινομενικά stylish items, λόγω της μη σωστής εφαρμογής; Σίγουρα αρκετές.

Το στήθος μιας γυναίκας διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στη διαδικασία της εφαρμογής όσο και στην ψυχολογία της. Είτε έχετε μικρό στήθος είτε μεγάλο, θα έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες στα κομμάτια που θέλετε να φορέσετε. Γι’ αυτόν το λόγο σας έχουμε τη λύση.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε όλα τα do’s & don’ts που πρέπει να γνωρίζετε για να διαλέγετε τα designs που σας ταιριάζουν και σας κολακεύουν ανάλογα το μέγεθος του στήθους σας!

Μικρό στήθος

e1a5eb40-ba24-4767-a339-c692ced988b9.jpeg
Insta source: @elle

Do’s

Οριζόντιες γραμμές και μοτίβα: Όλες οι γυναίκες που δεν ανήκετε στην κατηγορία των curvy silhouettes μπορείτε να εντάξετε άφοβα στη γκαρνταρόμπα σας statements κομμάτια, όπως είναι οι ρίγες, τα έντονα και εκκεντρικά μοτίβα αλλά και τα βολάν. Ειδικά τα τελευταία χαρίζουν όγκο και δημιουργούν το αποτέλεσμα που αναζητάτε. Επενδύστε σε φορέματα, πουκάμισα η μπλούζες και θα εντυπωσιαστείτε από την τελική σας εικόνα.

Διαφάνειες: Ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων σεζόν είναι οι διαφάνειες. Τις συναντάμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου οπότε δεν είναι δύσκολο να βρείτε την κατάλληλη για εσάς. Έχοντας την ιδιότητα του μικρού στήθους μπορείτε να τις επιλέξετε χωρίς δεύτερη σκέψη, για το αν δείχνει προκλητικό το σύνολο σας. Αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα η φετινή άνοιξη είναι η κατάλληλη περίοδος.

27fd5bdc-3e1d-4ded-bae1-d45f883d4460.jpeg
Image source: @whowhatwear

Bralette και crop tops: Τα συναντάμε πάρα πολύ συχνά κι αυτό μας κάνει να μας αρέσουν ακόμα περισσότερο. Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών με μικρό στήθος τότε είστε πολύ τυχερές. Αυτά τα δύο σχέδια όχι μόνο ενδείκνυνται για τη σιλουέτα σας αλλά κολακεύουν και ιδιαίτερα. Μπορείτε να συνδυάσετε τα bras με oversized blazers ενώ τα crop tops με ψηλόμεσα παντελόνια που θα αναδείξουν υπέροχα το σώμα σας.

Layering: Έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες τάσεις των εποχών και μάλιστα αποτελεί πρόκληση για πολλές fashion lovers. Σε αντίθεση με τις γυναίκες με μεγάλο στήθος, εσάς σας ταιριάζει γάντι. Ταιριάξτε πολλά κομμάτια μεταξύ τους, πειραματιστείτε με τα μήκη και τις υφές και παρουσιάστε αξέχαστα stylish looks.

Don’ts

Oversized: Τα φαρδιά κομμάτια σίγουρα δεν είναι απαγορευτικά. Έτσι κι αλλιώς τα oversized outfits είναι must τη φετινή σεζόν. Αν όμως θέλετε να τονίσετε το στήθος σας, τότε σίγουρα δε θα λειτουργήσουν βοηθητικά. Αντιθέτως, θα το κάνουν να μοιάζει ακόμα πιο μικρό από ότι είναι στην πραγματικότητα.

d825d801-616a-455d-a590-a666aeb47332.jpeg

Σουτιέν: Πολλές γυναίκες με μικρό στήθος δε δίνουν μεγάλη προσοχή στην επιλογή του σουτιέν τους ή ακόμα χειρότερα δε φοράνε. Μεγάλο λάθος! Ο σωστός στηθόδεσμος θα κάνει τη διάφορα. Οι γυναίκες που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία πρέπει να προσέξουν τη στήριξη, η οποία θα σας βοηθήσει στη σωστή εφαρμογή των ενδυμάτων σας αλλά και στο να παραμείνει στητό.

Μεγάλο ντεκολτέ: Καλύτερα να επιλέγετε κομμάτια που αναδεικνύουν το λαιμό ή τα χέρια σας και όχι εκείνα που έχουν πολύ βαθύ ντεκολτέ. Υπάρχει ο κίνδυνος το item να μοιάζει ξένο επάνω σας αλλά και πολύ άδειο. Ένα one shoulder top θα είναι το ιδανικό.

Μεγάλο στήθος

862a4241-c82a-4d06-aacd-c1a9ad20888c.jpeg

Do’s

Ντεκολτέ: Σε αντίθεση με αυτό που αναφέραμε παραπάνω, οι γυναίκες με μεγάλο στήθος πρέπει να προτιμούν το έντονο ντεκολτέ ή τη μεγάλη λαιμόκοψη. Θα τονίσουν με υπέροχο τρόπο τα δυνατά σας σημεία, χωρίς να μοιάζει προκλητικό. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, προσθέστε κοντά κολιέ και αλυσίδες που θα τελειώνουν πριν από το σημείο που ξεκινάει το στήθος σας.

Μαύρο top: Αν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή μακριά από το στήθος σας, τότε ένα απλό και minimal τοπ-κατά προτίμηση μαύρο- θα σας χαρίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνδυάστε το μαζί με ανοιχτόχρωμα και πιο εντυπωσιακά designs στο κάτω μέρος αλλά και statement shoes, τα οποία θα κλέψουν την παράσταση.

4e9ee351-a377-47d4-bf96-a129b0ed6db8.jpeg

Wrap dresses: Τα κρουαζέ φορέματα είναι το σχέδιο που κάθε γυναίκα θέλει να έχει στη γκαρνταρόμπα της φετινή σεζόν. Εκτός από την τεράστια ποικιλία που θα συναντήσετε ένας ακόμα λόγος για να τα εντάξετε στα καθημερινά σας σύνολα είναι γιατί τονίζουν τη μέση, απογειώνουν τη θηλυκότητα και μαγνητίζουν τα βλέμματα. Μη χάνετε άλλο χρόνο και επενδύστε σε αυτά asap.

Στήριξη: Τα σουτιέν που χαρίζουν στήριξη είναι το κλειδί της επιτυχίας σ´αυτήν την κατηγορία. Αυτή σε συνδυασμό με το σωστό μέγεθος θα σας χαρίσουν και την πιο σωστή εφαρμογή των ενδυμάτων σας. Μην ξεχνάτε ποτέ τη σημαντικότητα του σουτιέν.

Don’ts

Στενά tops: Μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές για τις γυναίκες που έχουν μεγάλο στήθος είναι να μην επιλέγουν πολύ στενές γραμμές στο πάνω μέρος, καθώς θα το τονίσουν ακόμα περισσότερο. Αποφύγετε τα roll neck και τα second skin tops και προτιμήστε πιο άνετες επιλογές.

Όγκοι: Είτε είναι τάση είτε όχι τα κομμάτια με έντονα μανίκια, βολάν και δαντέλες πρέπει να μην αποτελούν μέρος της συλλογής σας. Το μόνο που θα κάνουν είναι να σας προσθέσουν όγκο, κάτι το οποίο δε θέλετε και δε χρειάζεστε. Διαλέξτε πιο ουδέτερα και minimal κομμάτια.

b282e80d-21d0-4eb3-ba88-f91a42a3a9f4.jpeg

Μικρότερο μέγεθος: Πολλές φορές μπορεί να νομίζετε ότι επιλέγοντας ένα μικρότερο μέγεθος πρόσθετε θηλυκότητα στην εικόνα σας αλλά το αποτέλεσμα είναι -όχι πάντα- το αντίθετο. Καλύτερα να κινηθείτε σε 1 ή 2 νούμερα μεγαλύτερα. Αν είναι σωστό στο στήθος αλλά όχι στα υπόλοιπα σημεία του σώματος σας τότε μπορείτε να επισκεφθείτε τη μοδίστρα σας.