fbpixel

Search icon
Search
Dos & Don'ts: Τα κομμάτια για να δημιουργήσετε την απόλυτη φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα
STYLING TIPS

Dos & Don'ts: Τα κομμάτια για να δημιουργήσετε την απόλυτη φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα

Αυτά που μπορείτε να κρατήσετε από το καλοκαίρι, εκείνα που θα αφήσετε στην άκρη και οι πιο hot νέες προσθήκες


Όσο κι αν μπορεί να μη θέλετε αποδεχθείτε, το καλοκαίρι έχει φύγει για τα καλά. Οι ηλιόλουστες μέρες με την υψηλή θερμοκρασία, έχουν αντικατασταθεί από δροσερά πρωινά και βράδια με ελαφριά αεράκια. Μαζί με τη νέα εποχή έχει κάνει την εμφάνιση της και η καινούρια σεζόν στον χώρο της μόδας. Αυτό σημαίνει καινούριες τάσεις, ανανεωμένες γκαρνταρόμπες και μια μεγάλη ευκαιρία για πειραματισμό και πολύ στιλ.

Οι γυναίκες που αγαπούν τη μόδα νιώθουν συνεχώς την ανάγκη να δημιουργήσουν την τέλεια ντουλάπα, η οποία θα είναι πλήρως ενημερωμένη και θα αποτελείται από τα πιο stylish items για όλες τις ώρες της ημέρας και τις περιστάσεις. Γι' αυτό ακριβώς θα μιλήσουμε σήμερα.

Άλλωστε, το φθινόπωρο αποτελεί μία μεταβατική εποχή. Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν θα προσθέσουμε καινούρια κομμάτια στη συλλογή μας, ωστόσο ταυτόχρονα τώρα είναι που μας δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουμε να φοράμε –για όσο μας το επιτρέπει ο καιρός- και κάποια από τους προηγούμενους μήνες.

Παρακάτω έχουμε δημιουργήσει μία λίστα με όλα εκείνα που μπορείτε να κρατήσετε από την summer season, μ’ αυτά που πρέπει να αφήσετε πίσω σας, αλλά και με τα πιο hot items από την νέα φθινοπωρινή σεζόν, που πρέπει να προσθέσετε asap για να νιώθετε πιο in fashion από ποτέ!

Dos

Leather

leather-4.jpg
Image source: @handinfire


Μπορεί το δέρμα να αποτελούσε μέχρι σήμερα ένα άκρως χειμερινό ύφασμα, αλλά τα κορίτσια του streets style αποφάσισαν να αλλάξουν αυτήν την άποψη. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρατηρήσαμε πλήθος συνόλων που ήταν βασισμένα σε leather items από αξεσουάρ μέχρι βερμούδες και φορέματα. Καθώς είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις για τους επόμενους μήνες, αποτελούν χωρίς δεύτερη σκέψη κομμάτια, τα οποία μπορείτε να μεταφέρετε από την καλοκαιρινή στη φθινοπωρινή σας γκαρνταρόμπα.

White shirt

white-shirt-1.jpg
Image source: @juliesfi

Τα λευκά πουκάμισα δε ξεχωρίζουν εποχές. Είναι πρώτα στη λίστα με τα πιο εύχρηστα και ευέλικτα items που μπορεί να έχει στην κατοχή της μία γυναίκα. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να μεταφέρουμε τα white button up shirt μας από εποχή σε εποχή με ευκολία και άνεση. Δε θα χρειαστεί λοιπόν να αποχωριστείτε το πουκάμισο που φορούσατε πάνω από το μαγιό σας καθώς έχετε την ευκαιρία να το ταιριάξετε με το καθημερινό σας τζιν.

Denim skirt

denim-skirts.jpg
Image source: @tesshell

Οι τζιν φούστες ανήκουν κι αυτές στην κατηγορία με τις πιο δημοφιλείς τάσεις για τη σεζόν που διανύουμε. Τα κορίτσια του street style έχουν δείξει την ιδιαίτερη προτίμηση τους σε αυτό το κομμάτι εδώ και αρκετούς μήνες. Το μόνο λοιπόν που έχετε να κάνετε για να δώσετε στη denim skirt σας τον απόλυτο φθινοπωρινό χαρακτήρα είναι να τη συνδυάσετε μ’ μία μακρυμάνικη μπλούζα ή ένα ζευγάρι μπότες.

Bermudas

bermuda-1.jpg

Ήδη από την αρχή του έτους αυτό το κομμάτι έδειξε τη δυναμική του. Η έντονη παρουσία του συνεχίστηκε και τους επόμενους μήνες και όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει. Οι βερμούδες που επιλέξατε για τις καλοκαιρινές σας μέρες, έχουν την ευκαιρία να συνοδεύουν τα σύνολά σας για λίγο καιρό ακόμα.

Don’ts

Flip-flops

flip-flops-2.jpg
Image source: @karodall


Τις αγαπήσαμε και νιώσαμε ιδιαίτερη χαρά όταν καταλάβαμε ότι μπορούμε να τις φοράμε και στα city looks μας. Ήρθε όμως η στιγμή να τις αφήσουμε στην άκρη μαζί με τα σανδάλια μας και να τις αντικαταστήσουμε είτε από loafers είτε από sneakers για πιο «χαλαρές» εμφανίσεις.

Shorts

shorts-3.jpg
Image source: @camillecharriere

Τα κοντά σορτσάκια, τα οποία μας συνόδευσαν σε πλήθος εμφανίσεων δεν έχουν πια θέση στα καθημερινά μας outfits. Έχουν εντελώς καλοκαιρινό χαρακτήρα και σε περίπτωση που αποφασίσετε να τα διαλέξετε θα είστε out of season. Αντικαταστήστε τα με τα καθημερινά σας τζιν, τα οποία πλέον μπορείτε να τα φοράτε χωρίς κανένα περιορισμό.

Straw hat

straw-hat.jpg
Image source: @lucywilliams02


Τα ψάθινα αξεσουάρ είχαν μία πολύ σημαντική θέση στην γκαρνταρόμπα μας κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών και ιδιαίτερα τα straw hat. Κάπου εδώ όμως πρέπει να τα αποχωριστούμε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Εάν είστε λάτρεις των καπέλων δε θα δυσκολευτείτε να συναντήσετε τις χειμερινές τους εκδοχές που πραγματικά θα χαρίσουν παραπάνω πόντους στις εμφανίσεις σας.

Kaftan

kaftan-1.jpg
Image source: @laura_eguizabal

Το απόλυτο κομμάτι για τα beach looks κι όχι μόνο. Τα συναντήσαμε σε πλήθος χρωμάτων, γραμμών και σχεδίων και μας χάρισαν άνεση και στιλ. Είναι γεγονός ότι θα θέλαμε αυτή η «ευκολία» να διαρκέσει για πάντα και γι αυτό θα τα ανταλλάξετε με μακριά φορέματα που είναι must για το φθινόπωρο.

New adds

Πέραν όμως απ' αυτά που μπορούμε να κρατήσουμε από το καλοκαίρι, υπάρχουν κι αυτά που πρέπει να προσθέσουμε στη συλλογή μας για τη νέα φθινοπωρινή σεζόν, ώστε να δημιουργήσουμε μια απόλυτα updated γκαρνταρόμπα.

Chunky boots

chunky-boots-yVVVY.jpg
Image source: @greceghanem

Το σχέδιο στα υποδήματα που όχι μόνο θα φορέσετε περισσότερο απ’ όλα αλλά και που θα χαρίσει ιδιαίτερο στιλ ακόμα και στα πιο απλά σας σύνολα. Θα τα συναντήσετε σε νέα σχέδια όπως έντονες σόλες, διχρωμίες αλλά και ιδιαίτερα κοψίματα.

Blazers

blazers-aqGrL.jpg
Image source: @ninasandbech

Ίσως τα σακάκια να τα είχαμε αφήσει για λίγο στην άκρη αλλά η εποχή που δε θα μπορούμε να τα αποχωριστούμε μόλις έχει φτάσει. Οι γραμμές τους για φέτος είναι ιδιαίτερα φαρδιές αλλά και αυστηρές όπως τα box blazers που έχουν αρχίσει ήδη να μας απασχολούν.

Trench coat

trench-coat-1.jpg
Image source: @pepamack

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι καμπαρντίνες θα θεωρούνται ένα από τα πιο κλασικά κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Το μπεζ χρώμα είναι αυτό που τους ταιριάζει περισσότερο και αναδεικνύει το στιλ και τη λάμψη τους. Εάν δε έχετε αποκτήσει ακόμα μία, μη χάνετε άλλο χρόνο και κάντε το asap.

Cardigans

cardigan.jpg
Image source: @leiasfez

Το αγαπημένο κομμάτι των Γαλλίδων είναι ιδανική επιλογή για τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι λίγο πιο χαμηλή αλλά και για τις βραδινές εξόδους σας. Ταιριάζουν υπέροχα με ότι επιλέξετε να τα συνδυάσετε από denim pants μέχρι φορέματα. Το αγαπημένο μας χρώμα για φέτος είναι το απαλό ροζ αλλά και ο διαχρονικός blue & white combo.