fbpixel

Search icon
Search
Tα 7 hot trends στον κόσμο των τζιν που θα κυριαρχήσουν την επόμενη σεζόν
TRENDS & CATWALKS

Tα 7 hot trends στον κόσμο των τζιν που θα κυριαρχήσουν την επόμενη σεζόν

Και που δεν πρέπει να λείπουν από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα


Οι πασαρέλες για το φθινόπωρο 2020 ήταν γεμάτες από συναρπαστικές τάσεις από sophisticated κάπες εώς βικτοριανά ντεκολτέ και πολυτελή δερμάτινα κομμάτια, τα οποία μπορούν να φορεθούν και ξεχωριστά αλλά και μαζί. Παρ’ όλα αυτά το πιο απαραίτητο item της γκαρνραρόμπας μας, για το οποίο θέλουμε να ξέρουμε τα πάντα και δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στις τάσεις και τα νέα σχέδια, δεν είναι άλλο από τα denim pants. Κατά τη διάρκεια των shows παρατηρήθηκαν κάποιες ανανεωμένες τάσεις κορυφαίων σχεδιαστών σε boot-cut και wide-leg στιλ, επηρεασμένα από τις σιλουέτες των '70s και '80s σε μαύρες και ivory αποχρώσεις.

Δεδομένες της ευελιξίας, της πρακτικότητας και της τεράστιας αξίας των τζιν παντελονιών, ήρθε η στιγμή να μάθετε τα πάντα για αυτά που επρόκειτο να συμβούν τους επόμενους μήνες και να επενδύσετε από τώρα στο αγαπημένο σας σχέδιο με στόχο να ξεκινήσετε τους πειραματισμούς για να παρουσιάσετε σε λίγο καιρό αψεγάδιαστες εμφανίσεις.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλα τα new trends που κυριαρχούν στην οικογένεια των denim pants γι' αυτήν την περίοδο!

Wide-leg and flared

jeans-7-1.jpg
Courtesy of Chloe

Οι επιρροές από τη δεκαετία του 1970 συνεχίζουν να αποτελούν ιδιαίτερη πηγή έμπνευσης όλων το σχεδιαστών και για τη φετινή σεζόν αυτό γίνεται απόλυτα ξεκάθαρο. Στον κόσμο των τζιν λοιπόν έχουν πολύ έντονη παρουσία τα high waisted παντελόνια με φαρδύ τελείωμα και φουσκωτές γραμμές. Αποτελούν σχέδια, τα οποία κολακεύουν τη σιλουέτα σας και κάνουν τα πόδια σας να φαίνονται πιο ψηλά. Επενδύστε στην «ελεύθερη» αίσθηση εκείνης της δεκαετίας και επιλέξτε γήινες αποχρώσεις, ικανές να συνδυαστούν με πολλές επιλογές.

‘80s style

jeans-8-1.jpg
Reuters | Alberta Ferretti 2020

Τα ‘80s είναι επίσης μία δεκαετία, η οποία μέχρι σήμερα χαρίζει πολλές ιδέες και επιρροές σε μεγάλους αλλά και ανερχόμενους σχεδιαστές. Οι ψηλόμεσες σιλουέτες που στένευαν στο τελείωμα, κυρίως μ’ ένα ζευγάρι slouchy knee-high boots ήταν παντού κατά τη διάρκεια των runways. Πολύ έντονη ήταν η παρουσία τους στους οίκους Alberta Ferretti και Ulla Johnson. Οι μαύρες αποχρώσεις θα κάνουν τη διαφορά σ’ αυτό το σχέδιο, γι αυτό μη χάνετε χρόνο !

High-waisted straight

jeans-2-1.jpg
Courtesy of Brandon Maxwell

Για τις γυναίκες που αγαπάνε τη μόδα, ένα ψηλόμεσο τζιν παντελόνι σε ίσια γραμμή αποτελεί πάντα ένα από τα απαραίτητα κομμάτια της γκαρνταρόμπας της. Γι αυτό το λόγο, αυτό το στιλ δε μπορούσε να λείπει από τις πιο δημοφιλείς τάσεις της σεζόν. Μπορείτε να του χαρίσετε τον χαρακτήρα που εσείς επιθυμείτε συνδυάζοντας το με oversized blazer και ψηλοτάκουνα ή μ’ ένα t-shirt και sneakers.

Loose jeans

jeans-3-1.jpg
Courtesy of Gucci

Η δημοτικότητα των loose pants συνεχώς αυξάνεται. Οι slouchy σιλουέτες στα τζιν που παρουσιάστηκαν στις πασαρέλες είναι ιδανικές για όλες εσάς που θέλετε να χαρίστε μία αίσθηση ανεμελιάς και χαλαρότητας στα σύνολά σας. Μπορείτε να δημιουργήστε μία εμφάνιση εμπνευσμένη από τη δεκαετία του 1960 σε συνδυασμό και με άλλες τάσεις όπως τα aviators γυαλιά ηλίου και οι μπαντάνες. Όπως και να το κάνουμε αυτό το σχέδιο αποτελεί ιδανική επιλογή για all day looks.

Skinny jeans

jeans-4-2.jpg
Courtesy of Brandon Maxwell


Οι λάτρεις των skinny jeans έχουν κάθε δικαίωμα να είναι χαρούμενοι τη φθινοπωρινή σεζόν που έρχεται. Η ευέλικτη και ευκολοσυνδύαστη σιλουέτα είναι εδώ, κι όπως όλα δείχνουν δε θα την αποχωριστείτε πολύ σύντομα. Την είδαμε σε πολλούς σχεδιαστές, αλλά οι δημιουργίες των Brandon Maxwell και Celine ήταν αυτές που ξεχώρισαν. Ο πιο it τρόπος για να φορέσετε το στενό τζιν σας είναι μαζί μ’ ένα ζευγάρι μπότες μέχρι ή και πάνω από το γόνατο ανάλογα την επιθυμία σας.

Ivory

jeans-5-1.jpg
Courtesy of Isabel Marant

Σίγουρα οι φθινοπωρινοί μήνες κι ακόμα περισσότερο οι χειμερινοί είναι οι κατάλληλοι για σκούρες και μουντές αποχρώσεις. Υπάρχουν στιγμές όμως που όλοι θέλουμε να προσθέσουμε μία φωτεινή πινελιά στις εμφανίσεις μας. Για εκέινες ακριβώς τις στιγμές έχουν κάνει πολύ έντονη την παρουσία του τα τζιν στην ivory απόχρωση. Είναι μία πολύ όμορφη επιλογή για να ξεφύγουμε από το κλασικό λευκό και ικανή να δημιουργήσει υπέροχα neutrals looks.

Boot-cut

jeans-6-1.jpg
Courtesy of Celine

Συνεχίζοντας την πολύ έντονη παρουσία τους οι '70s επιρροές, τα boot-cut jeans είναι μία ασφαλής και εύκολη εναλλακτική για όλες εσάς που δεν επιθυμείτε τις φαρδιές και αέρινες γραμμές. Δημιουργήστε ένα casual chic city outfit, συνδυάζοντα το παντελόνι σας μ’ ένα πουκάμισο, oversized blazer και εκκεντρικές μπότες όπως Chelsea boots ακόμα και για τις πρωινές σας εμφανίσεις στο γραφείο.

Κεντρική φωτογραφία: Tyler Joe