fbpixel

Search icon
Search
Dos & Don'ts: Πώς να εισάγετε σωστά τις ταπετσαρίες στη διακόσμησή σας και οι μύθοι που πρέπει να αγνοήσετε
INTERIORS

Dos & Don'ts: Πώς να εισάγετε σωστά τις ταπετσαρίες στη διακόσμησή σας και οι μύθοι που πρέπει να αγνοήσετε

Υιοθετήστε την υπέροχη αυτή τάση στους χώρους σας


Οι ταπετσαρίες έχουν υποστεί για πολύ καιρό σχόλια που δημιούργησαν τη λανθασμένη φήμη που έχουν σήμερα, ότι είναι too much και λίγο πασέ. Πολλοί υποθέτουν ότι πρόκειται για μια ξεπερασμένη τάση, η οποία δε χρειάζεται να υιοθετηθεί ξανά. Παρόλα αυτά, αρκετοί interior designers και άνθρωποι της μόδας, επαναφέρουν και επιλέγουν αυτήν την ρετρό πρόταση -άσχετα αν σε κάποιους προκαλεί απλά πονοκέφαλο.

Τα τυπωμένα μοτίβα στους τοίχους εσωτερικών χώρων αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις της φετινής σεζόν. Παρακάτω, εξερευνήστε όλους εκείνους τους μύθους που σας έκαναν να αντιπαθήσετε τις ταπετσαρίες και θα καταλάβετε ότι τελικά, απλά θα τις αγαπήσετε!

Δύσκολη Τοποθέτηση & Αφαίρεση
wallpapers-interior-design-wvaWe.png

Η αλήθεια είναι ότι η τοποθέτηση και η αφαίρεση μιας ταπετσαρίας μπορεί να γίνει δύσκολη. Παρόλα αυτά, μπορείτε να αποφύγετε μελλοντικά εμπόδια, επιλέγοντας το σωστό χαρτί. Επιλέξτε το είδος του χαρτιού, που είναι εύκολο να κρεμάσετε στον τοίχο σας, όπως είναι το «βινύλιο» -το οποίο είναι ανθεκτικό και συχνά εφαρμόζεται προ-επικολλημένο. Οι υφασμάτινες ταπετσαρίες απαιτούν περισσότερη εμπειρία για να τις τοποθετήσετε μόνοι σας. Ενώ παρέχουν την καλύτερη ποιότητα, μπορούν να αποδειχθούν «βάσανο» για τους αρχάριους.

Αν ανησυχείτε περισσότερο για την αφαίρεση, τότε αναζητήστε χαρτί χωρίς πρόσθετη κόλλα, το οποίο δεν αφήνει κανένα απολύτως υπόλειμμα στον τοίχο. Το αποσπώμενο επίσης ρολό χαρτιού αποτελεί μια καλή επιλογή, δεδομένου ότι έχει σχεδιαστεί για να αφαιρείται σε μεγάλες λωρίδες και να αφήνει ελάχιστη κόλλα στην επιφάνεια του τοίχου σας, την οποία καθαρίζετε εύκολα.

Μένει για πάντα

wallpapers-interior-design-22Xhg.png

Η ταπετσαρία δεν είναι μια παντοτινή απόφαση. Χάρη στην προσωρινή ταπετσαρία, που είναι το next best thing στην εσωτερική διακόσμηση αυτήν την στιγμή, μπορείτε να αφαιρέσετε και να αλλάξετε την όψη των τοίχων σας ανά πάσα ώρα, γρήγορα και εύκολα. Ενοικιάζεται τον χώρο σας; Δημιουργήστε ένα οπτικό ενδιαφέρον στην είσοδο ή στην κουζίνα σας (backsplash ταπετσαρία), που σίγουρα θα πιάσει λιγότερο χώρο. Εάν η ιδέα της ταπετσαρίας σε σπίτι που δεν είναι δικό σας σας φοβίζει, δοκιμάστε να την κολλήσετε σε άλλα αντικείμενα, όπως μια μεγάλη συρταριέρα ή μια ντουλάπα, ντύνοντας τα με αυτήν, τα οποία θα μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας, φεύγοντας κάποια στιγμή από το διαμέρισμα.   

Δεν είναι οικολογική
wallpapers-interior-design.png

Σήμερα, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα φιλικών προς το περιβάλλον ταπετσαριών για τους τοίχους σας, σε μια ευρεία βεντάλια σχεδίων, ανάμεσα από τα οποία, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Αναζητήστε όσες χαρακτηρίζονται από χαμηλές ΠΟΕ (πρόκειται για τα βλαβερά αέρια, που δημιουργούνται μερικές φορές, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής) και φυσικές χρωστικές ουσίες. Προσέξτε ιδιαίτερα, εάν κοιτάζετε για ταπετσαρία σε παιδικό δωμάτιο. Φυσικά, μην ξεχνάτε να δώσετε την απαραίτητη προσοχή και στους υπόλοιπους χώρους. Για να προστατέψετε την οικογένειά σας από επιβλαβείς αναθυμιάσεις και χημικές ουσίες, συνδυάστε μια φιλική, προς το περιβάλλον ταπετσαρία, με χρώματα χαμηλών ΠΟΕ στους υπόλοιπους τοίχους.

Είναι πολύ ακριβή
wallpapers-interior-design-n7JaN.png

Η κάθε ταπετσαρία, συνήθως, τιμολογείται και συσκευάζεται σε κύλινδρο, καθιστώντας ακριβή τη συνολική τιμή της. Για να αποφύγετε τη σπατάλη χρημάτων σε επιπλέον ρολά, μετρήστε προσεκτικά το δωμάτιό σας από την πρώτη κιόλας στιγμή. Καθορίστε το ύψος και το πλάτος κάθε τοίχου, χρησιμοποιώντας ένα επαγγελματικό μέτρο και στη συνέχεια, πολλαπλασιάστε το. Κινηθείτε έτσι, σε κάθε δωμάτιο, ώστε να υπολογίσετε το συνολικό τετραγωνικό μήκος ταπετσαρίας που χρειάζεστε.

Tip: Λάβετε υπόψη σας ότι συνήθως μπορείτε να παραγγείλετε μικρά δείγματα ταπετσαρίας με ελάχιστο κόστος, τα οποία συνήθως ταιριάζουν ακριβώς σε μικρά project, που θέλετε να δημιουργήσετε.

Είναι κοινότυπη
wallpapers-interior-design-p0tEV.png

Όταν μερικοί ακούν τη λέξη «ταπετσαρία», τους έρχεται αμέσως στο μυαλό το σπίτι των παιδικών τους χρόνων ή το εφηβικό τους δωμάτιο, την εποχή των ονειρεμένων ‘90s. Κάτι τέτοιο αισθητικά μπορεί να μην σας ακούγεται ιδανικό, ωστόσο, η μόδα της ταπετσαρίας έχει προχωρήσει πολύ από τότε. Τα τολμηρά, μοντέρνα μοτίβα κυριαρχούν στο σήμερα, ενώ τα διάφορα prints εντυπωσιάζουν στους τοίχους των σπιτιών διάσημων celebrities. Αν θέλετε να παραμείνετε «πιστοί» στο στιλ σας, υιοθετήστε την κλασσική προσέγγιση των ταπετσαριών, επιλέγοντας τες σε μαύρο ή άσπρο χρώμα, με πλούσια υφή.

Tip: Για να αναγάγετε μια floral ταπετσαρία σε μια πιο σύγχρονη αισθητική, τολμήστε να την τοποθετήσετε μόνο σε ένα τμήμα του δωματίου που επιθυμείτε να διακοσμήσετε. Επιλέξετε να βάψετε τους υπόλοιπους τοίχους σε παρόμοιους, συμπληρωματικούς τόνους και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Δεν πρέπει να τοποθετείται στην κουζίνα ή το μπάνιο
interior-design.jpg

Σίγουρα πρέπει να επιλέξετε μια ανθεκτική ταπετσαρία στην υγρασία, αν αποφασίσετε να την εφαρμόσετε στον τοίχο του μπάνιο σας. Υπάρχει μια σειρά από διαφορετικές επιλογές του είδους, για να ταιριάζει σε όλες τις ανάγκες σας, με βάση τις συνθήκες κάθε δωματίου. Μάλιστα, οι μεταλλικές ταπετσαρίες φαίνονται ιδιαίτερα καλές σε μικρότερους χώρους, όπως το μπάνιο, αφού κάνουν ένα δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο, καθώς αντανακλάται το φως και δημιουργεί ένα γεωμετρικό μοτίβο. Παράλληλα, μια σύγχρονη ταπετσαρία με κυβικό σχεδιασμό, μπορεί κυριολεκτικά να αποπνέει «ζωντάνια», δίνοντας μια ελαφριά και δροσερή αίσθηση στη κουζίνα σας.

Tip: Να θυμάστε πάντα όταν χρησιμοποιείτε ένα γεωμετρικό μοτίβο, αυτό να κλιμακώνεται κατά μήκος του τοίχου.