fbpixel

Search icon
Search
Dos & don'ts για να μην πάρετε βάρος στις γιορτές
MAGAZINE

Dos & don'ts για να μην πάρετε βάρος στις γιορτές

Αλλά και πώς να αποτοξινωθείτε μετά από αυτές


Οι μέρες των γιορτών συνδέονται με δείπνα και τη διάθεση ν’ αφήσουμε στην άκρη τους διατροφικούς περιορισμούς. Αυτό πολλές φορές μάς οδηγεί στο να ξεφύγουμε, κάνοντας ατασθαλίες, που αργότερα κοστίζουν στη ζυγαριά! Γι’ αυτό σας προτείνω έξυπνες λύσεις, για ν’ απολαύσετε την κάθε στιγμή.

Do!

shutterstock-1221793927.jpg
  • Πείτε «ναι» στα γλυκά, αλλά με μέτρο! Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες έχουν την τιμητική τους, όμως δεν πρέπει να το παρακάνουμε, καθώς είναι πλούσια σε θερμίδες και λίπος.
  • Ασκηθείτε! Ένα περπάτημα για 30΄- 40΄ σε γρήγορο ρυθμό μπορεί να κάνει θαύματα στον μεταβολισμό. Επίσης, χρησιμοποιήστε μόνο τις σκάλες για σφιχτά πόδια!
  • Μην ξεχνάτε τα φρούτα και τα λαχανικά! Αν καταναλώνετε συστηματικά τα φρούτα σας, θα μειώσετε αισθητά την ανάγκη για γλυκό, ενώ με τις σαλάτες θα αυξήσετε τις φυτικές ίνες, νιώθοντας γρηγορότερα κορεσμό.

Don’t!

shutterstock-1177352611.jpg
  • Μην πηγαίνετε νηστικοί στα γιορτινά τραπέζια! Έρευνες δείχνουν ότι όσοι επιλέγουν αυτήν την τακτική τρώνε τελικά 40% περισσότερο, κι αυξάνεται ευκολότερα το βάρος τους.
  • Μη γεμίζετε συνεχώς το πιάτο σας! Μπορείτε να το κάνετε μία φορά, για να ευχαριστηθείτε τις ποικίλες γιορτινές γεύσεις,χωρίς όμως επανάληψη, ώστε να παραμείνετε ανάλαφροι!
  • Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση! Οι περισσότεροι απολαμβάνουμε τις γιορτές μ’ ένα ποτήρι κρασί ή οινοπνευματούχα ποτά. Καλό θα ήταν, όμως, να πίνουμε και νερό, ώστε να μην αφυδατωθούμε και για να μετριάσουμε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ που προσθέτουν βάρος.

Τι να κάνουμε μετά τις γιορτές για άμεσο ξεπρήξιμο και αποτοξίνωση;

1. Οι σωστοί συνδυασμοί βοτάνων μπορούν να κάνουν θαύματα στην κατακράτηση υγρών και τα πρηξίματα που νιώθουμε μετά τα γιορτινά τραπέζια. 

Η νέα σειρά με τσάγια που επιμελήθηκα μαζί με τη διαιτολόγο Νάσια Πασχαλέρη θα κυκλοφορήσει ακριβώς μόλις τη χρειάζεστε… μετά τις γιορτές! Αυτή περιλαμβάνει: τσάι αδυνατίσματος “Diet”, τσάι αποτοξίνωσης “Detox”, τσάι χαλάρωσης “Chill Out”. Βρείτε τα στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr

2. Μετά τις γιορτές, ετοιμάζω κάτι εξίσου ωραίο για εσάς μαζί με εξαιρετικούς συνεργάτες! Το “One Day Detox and Spa” στο ολοκαίνουριο Idolo Spa.

Θα μπορείτε μέσα σε λίγες ώρες να μάθετε πώς ν’ αποτοξινωθείτε άμεσα, ν’ απολαύσετε θεραπείες spa, να κάνετε new age διαλογισμό για wellbeing και άλλα πολλά.

Τhe recipe

Γιορτινός κορμός χωρίς ζάχαρη

shutterstock-1843090345.jpg

Υλικά για το μπισκουί

  • 200 γρ. ασπράδι
  • 112 γρ. Canderel Βake ή Canderel for Cakes & Drinks
  • 120 γρ. αβγό
  • 40 γρ. κακάο
  • 135 γρ. αλεύρι

Για τη μους

  • 150 γρ. γάλα
  • 300 γρ. σοκολάτα bitter Canderel
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με σύρμα το ασπράδι, ρίχνοντας σταδιακά την Canderel, μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε σε δόσεις το αβγό και τέλος, με τη βοήθεια μιας μαρίζ ανακατεύουμε απαλά, ενώ προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 4 λεπτά.

Για τη μους, ζεσταίνουμε το γάλα και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε και αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος σε μια απαλή σαντιγί. Όταν είναι έτοιμο, ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος με απαλές κινήσεις και αφήνουμε να κρυώσει. Για τη σύνθεση, ξεφορμάρουμε το μπισκουί με τη βοήθεια μιας δεύτερης λαδόκολλας, απλώνουμε τη μους και ρολάρουμε δημιουργώντας έναν σφιχτό κορμό. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

jpg.jpg

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό στο Natural Health Clinic, μαθαίνοντας περισσότερα στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021