fbpixel

Search icon
Search
Diversity Rules: Πώς η μόδα επαναπροσδιορίζει τα κοινωνικά πρότυπα
FASHION NEWS

Diversity Rules: Πώς η μόδα επαναπροσδιορίζει τα κοινωνικά πρότυπα

H NAK Shoes πιστεύει σ' έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς


Για πολλούς από εσάς ο κόσμος της μόδας μπορεί να φαίνεται μόνο φαντασμαγορικά fashion shows, νέες συλλογές και καμπάνιες που έχουν ως στόχο τον υπερκαταναλωτισμό και λαμπερά κομμάτια πάνω σε αψεγάδιαστα σώματα με πανέμορφα πρόσωπα. Από την άλλη πλευρά, για πολλούς από εμάς είναι μία μορφή τέχνης κι ένας τρόπος για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Αυτό που είναι ξεκάθαρο πλέον είναι πως η μόδα δεν είναι επιφανειακή, αντανακλά τις αξίες μας, τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, ακόμη και αυτό που ελπίζουμε να επιτύχουμε. Μέσα σε μία περίοδο παγκόσμιας κρίσης -και δεν αναφερόμαστε μόνο στην πανδημία αλλά στην τελευταία 15ετία κατά τη διάρκεια της οποίας, η ανθρωπότητα ήρθε αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις- ο «ρηχός» για κάποιους fashion world άφησε πίσω του πολλά από τα στερεότυπα που κουβαλούσε για δεκαετίες, επιτυγχάνοντας βήματα μπροστά και δείχνοντας μας ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα. 

Το diversity πλέον αποτελεί κανόνα της μόδας κι όχι εξαίρεση. Έχει μετατραπεί σ' έναν χώρο χωρίς αποκλεισμούς αλλά με ισότητα. Σίγουρα υπάρχουν ακόμα στερεοτυπικές απόψεις αλλά την πλειοψηφία δεν την ενδιαφέρει αν είσαι oversized, straight, gay, non binary με δερματικές διαφορές ή οτιδήποτε άλλο. Αντιθέτως, παλεύει για να πείσει τους ανθρώπους να είναι ο εαυτός τους και με τον τρόπο που θέλει να υφίσταται μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Κάτι που η «σύγχρονη» κοινωνία του 21ου αιώνα όχι μόνο δυσκολεύεται να αποδεχθεί αλλά για να καλύψει τις προσωπικές της ιδιαιτερότητες, η κριτική των άλλων αποτελεί μονόδρομο. Χαρακτηριστικό και πολύ πρόσφατο παράδειγμα, η φωτογράφιση και συνέντευξη της Jarah Jessica Parker στην Αμερικανική VOGUE, η οποία προσπάθησε να ξεκαθαρίσει τη θέση πολλών γυναικών που δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν το αντίστοιχο:

«Είναι τόσες οι μισογυνιστικές κουβέντες που αφορούν εμάς και ποτέ δε θα γίνονταν για έναν άνδρα. Γκρίζα μαλλιά, γκρίζα μαλλιά, γκρίζα μαλλιά. Α, γκρίζαραν τα μαλλιά της; Αισθάνομαι λες και ο κόσμος δε θέλει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, λες και τους αρέσει να πονάμε εξαιτίας αυτού που είμαστε σήμερα, είτε επιλέγουμε να γεράσουμε φυσικά και να μη δείχνουμε τέλειες, είτε κάνουμε κάτι για να νιώσουμε καλύτερα. Ξέρω την εικόνα μου. Δεν έχω επιλογή. Τι να κάνω; Να σταματήσω τον χρόνο; Να εξαφανιστώ;».

Ένα από τα brand που προσπαθεί συνεχώς και με μεγάλη επιτυχία για ένα καλύτερο αύριο στη βιομηχανία, είναι η NAK Shoes. Βασίζεται πάντα στις αξίες κι ακριβώς για τον λόγο αυτόν προωθεί το όραμα της, που δεν είναι άλλο από έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς. Για την NAK, η ενσωμάτωση και η διαφορετικότητα δεν ορίζει μόνο το ποιοι είμαστε αλλά και το ποιοι θέλουμε να είμαστε. Επιλέγει και συνεργάζεται με οίκους που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία και προωθούν το τρίπτυχο των αξιών της ισότητας, διαφορετικότητας και ενσωμάτωσης (Equality, Diversity & Inclusion) μέσα από την δραστηριότητες τους.

M is for Motivation 

Οι καμπάνιες που συνοδεύουν τα brands που επιλέγει να συνεργάζεται η NAK Shoes, προβάλλουν την ποικιλομορφία της ανθρώπινης φύσης αλλά νοιάζονται και θέλουν να είστε ο εαυτός σας και να αισθάνεστε υπέροχα. 

1. Celebrating women as they are-at any age

49002301378-modtray-h-screen.jpg

Πρόκειται για μία καμπάνια, μέσα από την οποία ήθελαν να κάνουν ξεκάθαρο πως κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως ηλικίας έχει τη δυνατότητα να φορέσει όλα τα shoe designs. Στη συγκεκριμένη anti-age campaign συμμετείχαν τα brands, Dune London με brand ambassador τη διάσημη ηθοποιό Jillian Anderson, ECCO με την Fall/Winter 2021 αλλά και ο οίκος Pikolinos για τη Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021. 

2. Πιστεύουμε σε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς

kid2.png

Πρόκειται για έναν από τους πιο famous Αμερικανούς σχεδιαστές. Έχει ως motto του το "Choose your movement" κι επιλέγει να αποτυπώνει μέσα από τα σχεδία του την τάση για αλλαγή, να τονίζει την ισότητα, την διαφορετικότητα αλλά και την ενσωμάτωση. Αυτή η φιλοσοφία έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρη μέσα από την παιδική του καμπάνια, μοντέλα της οποία ήταν παιδιά με ιδιαιτερότητες.  

3. Dedicated Newsletter Pride

    806-preview-04.jpg

    Και η ίδια η NAK Shoes προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να υποστηρίζει τη διαφορετικότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το pride newsletter που δημιούργησαν με τίτλο «Περισσότερο χρώμα. Περισσότερη περηφάνια» και με μότο «στηρίζουμε την ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα και διαδίδουμε την αγάπη». 

    Info:

    Site: www.nak.gr

    Instagram: @nakshoes

    Facebook: @NAKshoes

    Τηλέφωνο: 210 9902720