fbpixel

Search icon
Search
Δείτε πώς μια παλαιά κατοικία στο Manhattan ανανεώθηκε με τον πιο μοντέρνο τρόπο
INTERIORS

Δείτε πώς μια παλαιά κατοικία στο Manhattan ανανεώθηκε με τον πιο μοντέρνο τρόπο

Υπό τη σχεδιαστική επιμέλεια της Mandy Graham


Το όνομα της Mandy Graham φιγουράρει στις λίστα με τους top interior designers της γενιάς της, ενώ πέρα από τη διακόσμηση πάθος της αποτελεί και η σχεδίαση αντικειμένων για το σπίτι -και όχι μόνο. Η design προσέγγιση που έχει επιλέξει για τις δουλειές της είναι κατά κύριο λόγο οι μινιμαλιστικές γραμμές, οι οποίες εναρμονίζονται συγκλονιστικά με το outdoor σκηνικό ενός σπιτιού.

Πρόσφατα, βρέθηκε στο αγαπημένο της Manhattan, όπου και κλήθηκε να διαμορφώσει εκ νέου μια παλιά κατοικία των 80's. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που η designer έχει αναλάβει παρόμοια projects και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο ο κόσμος την έχει ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται επαγγελματικά με την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση.

1-fHa1x.jpg
The designer


Η χρονολογία κατασκευής της κατοικίας -το 1987- δεν απαιτούσε ιδιαίτερα πολλές διορθωτικές επεμβάσεις- κατασκευαστικά τουλάχιστον. Έτσι, από την πλευρά της designer, η προσοχή δόθηκε στους εσωτερικούς χώρους της στους οποίους υλοποιήθηκαν μινιμαλιστικοί συνδυασμοί εμπνευσμένοι από τη γεωμετρική πρόσοψη του σπιτιού.

Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες, η κατοικία είναι χτισμένη στη λεωφόρο Walnut 3412 και είχε ήδη υποστεί μια ακόμη ανακαίνιση στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια, δύο ευρύχωρα μπάνια, μια τραπεζαρία, μια κουζίνα κι ένα αντίστοιχο living room. Οι outdoor χώροι, στο μεταξύ, είναι εξίσου εντυπωσιακοί και δίνουν μια αίσθηση άνεσης κι εκλεπτυσμένης πολυτέλειας.

2-O0UQE.jpeg


Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό της υπέροχης αυτής κατοικίας, βλέπουμε πως η Graham εισήγαγε μεγάλες καμάρες σχεδόν σε όλα τα δωμάτια, δίνοντας έτσι μια πιο καλοκαιρινή και vintage αίσθηση στους χώρους, αλλά κι ένα παραπάνω ενδιαφέρον. Έμπνευσή της αποτέλεσε η ήδη υπάρχουσα τοξωτή είσοδος της κατοικίας, που από τα τέλη του '80 μέχρι και σήμερα είναι ένα από τα βασικά highlights ολόκληρου του σπιτιού, που του προσδίδει unique χαρακτήρα.

Το καμπυλωτό αυτό μοτίβο μοιάζει να έχει εμφανή επιρροή από τη νεοκλασική αρχιτεκτονική και την island αισθητική, που παραπέμπει ακόμα σε κάτι το ελληνικό. Το λευκό αποτελεί το βασικό χρώμα στο οποίο βάφτηκαν οι τοίχοι -διαχρονικό κι εξαιρετικά φωτεινό, όπως τελικά και ολόκληρη η διαμόρφωση της κατοικίας. Τα μαύρα ατσάλινα παράθυρα που επέλεξε η Graham, επιτρέπουν στο φυσικό φως να κάνει τη δουλειά του κι έτσι όλοι οι χώροι «πλημμυρίζονται» από τις ηλιακές ακτίνες.

3-WTGlN.jpeg


Ακόμα, τα oversized indoor plants που τοποθετήθηκαν σε πολλές γωνίες του σπιτιού -in & out-, κάνουν το όλο αποτέλεσμα πολύ πιο «ζωντανό» και fresh. Μέσα στην όλη λιτή και super clean αύρα, τα καταπράσινα στοιχεία ξεπροβάλλουν τόσο μοναδικά και χαρίζουν υπέροχη διάσταση, που είναι πραγματικά άξια θαυμασμού.

Περιηγηθείτε στην gallery & θαυμάστε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!