fbpixel

Search icon
Search
Dior: Παρουσίασε την Pre-Fall 2021 collection σε μία disco night στη Σανγκάη
TRENDS & CATWALKS

Dior: Παρουσίασε την Pre-Fall 2021 collection σε μία disco night στη Σανγκάη

Ένα pop show με 1000 καλεσμένους πραγματοποιήθηκε στο Long Museum West Bund


Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Maria Grazia Chiuri, ο γαλλικός οίκος Dior, παρουσίασε την ready-to-wear συλλογή Fall 2021, στο Long Museum West Bund στη Σαγκάη σ΄ ένα show, το οποίο αποτελούταν από 1000 καλεσμένους. Η Εβδομάδα Μόδα της Σανγκάη είναι η πρώτη που παρευρίσκεται κοινό από την έναρξη της πανδημία του COVID-19, πάντοτε τηρώντας και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Φυσικά, και η παρουσίαση μεταδόθηκε και ψηφιακά.

dior-2-kt2Ze.jpg

Για την creative director, αυτή η συλλογή αντιπροσωπεύει μία εξαιρετική ευκαιρία για να χαρίσει στις δημιουργίες της μία πολύ δυναμική οπτική αλλά και νέα ενέργεια, η οποία εντυπωσιάζει. Πρόκειται για μία γιορτή προς τη δημιουργικότητα του οίκου και τη δύναμη των παγκόσμιων πολιτισμών. Ο Dior έγινε ο επίσημος προσκεκλημένος στο ημερολόγιο της Εβδομάδας Μόδας της Σανγκάη.

Ανάμεσα στο κοινό βρέθηκαν και πολλά μεγάλα ονόματα, όπως οι Zhang Ziyi, Carina Lau, Ora Yang, Karry Wang του TFBoys και ο πιανίστας Li Yundi. Το σετ ήταν διακοσμημένο από leopard prints και δεκάδες γιγαντιαίες disco μπάλες.

dior-2.jpg

Βασισμένη στα μοτίβα λεοπάρδαλης και στη σιλουέτες της δεκαετίας του 1950, οι οποίες ήταν εμπνευσμένες από τα αρχεία του διάσημου οίκου και τα φωτεινά χρώματα από τον κόσμου της Pop Art, η συλλογή σχεδιάστηκε για να επαναφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διασκέδαση και τη χαρά στη μόδα μετά από τόσους πολλούς μήνες περιορισμών.

«Η ιδέα ήταν πραγματικά να απολαύσουμε τη μόδα και να μας χαρίσει μια θετική στιγμή. Το σύστημα μόδας στο οποίο μεγαλώσαμε είναι εξαιρετικά διαφορετικό για όλους το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα», δήλωσε η Chiuri.

Τα μοντέλα κατέβαιναν από σκάλες που ήταν στρωμένες με λεοπάρ μοκέτα υπό το φως και τα εφέ που δημιουργούσαν οι μπάλες ντίσκο στην οροφή. Τα πάντα έλαμπαν, ακόμα και οι τοίχοι. Όσον αφορά τη μουσική, η Maria Grazia Chiuri ανέθεσε στον Giorgio Moroder να συνθέσει το soundtrack για το show. Η playlist αποτελούταν από banger club από την Diana Ross, Daft Punk και Grace Jones και διατέθηκε στο κοινό στο Spotify.

dior-3.jpg

Όλες οι δημιουργίες ήταν βασισμένες στη λάμψη και στα bling bling στοιχεία. Παγιέτες και μεταλλικές αποχρώσεις συνδυάστηκαν μ’ έναν μοναδικό τρόπο με κολεγιακές καρό mini skirts, μαζί με λευκές κάλτσες και Mary Janes υποδήματα. Τις εντυπώσεις «έκλεψε» κι ένα παλτό στο εμβληματικό leopard print, ένα από τα κορυφαία σχέδια του Monsieur Dior. Από την άλλη πλευρά τα bomber jackets και οι δερμάτινοι μπερέδες προσέφεραν ένα «επαναστατικό» τόνο, ο οποίος απογειώθηκε με τον ιδιαίτερο συνδυασμό τους με τα τούλινα φορέματα σε fun αποχρώσεις.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι όχι μόνο η νέα ready to wear collection αλλά και ολόκληρο το show μας «ταξίδεψε», γεμίζοντας μας με χαρά και πολύ θετική διάθεση. 

Παρακολουθήστε το βίντεο της πασαρέλας παρακάτω!