fbpixel

Search icon
Search
Dining in excellence: 10 κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο για το 2021
TRAVEL

Dining in excellence: 10 κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο για το 2021

Πρόκειται να προσφέρουν τις πιο ξεχωριστές γεύσεις που θα απογειώσουν τις αισθήσεις


Τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι σίγουρα κάτι που στερηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που μας κάνει να θέλουμε να αφεθούμε και πάλι σε τόπους που μας έχουν λείψει τόσο πολύ. Από την όλη εμπειρία μας σε διαφορετικούς πολιτισμούς από τον δικό μας, δε γίνεται να λείπει το καλό φαγητό. Το φαγητό που εκφράζει στο έπακρο την κάθε χώρα, την ιστορία, τα χρώματα και τα αρώματά της, δημιουργώντας τον απόλυτο γαστρονομικό χάρτη που έχει τον τρόπο να απογειώνει τις αισθήσεις.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα top 10 εστιατόρια ανά τον κόσμο για το 2021, σύμφωνα με το World’s 50 Best Restaurants!

1. Noma, Κοπενχάγη

r-hjortshoj-noma-159-dp-original.jpg

Με επικεφαλής των καταξιωμένο chef René Redzepi, το πολυσυζητημένο εστιατόριο Noma φιγουράρει στην κορυφαία θέση της λίστα των καλύτερων restaurants για φέτος. Αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει τόσο πολύ από άλλα είναι η πανέμορφη, rustic διακόσμησή του, η οποία συνδυάζει μοναδικά το παλιό με το σύγχρονο στο φανταστικό χειμερινό σκηνικό της Δανίας. Το Noma του René Redzepi ήταν στην κορυφή της κατάταξης το 2014, 2012, 2011 και 2010. Η φετινή νίκη το συνδέει με το El Bulli του Ferran Adrià, το οποίο προηγουμένως κατείχε το ρεκόρ με τα περισσότερα βραβεία.

2. Restaurant Tim Raue, Βερολίνο

tim-raue-restaurant-berlin-xceed23c5.jpeg

Στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο, το Restaurant Tim Raue δημιουργεί το τέλειο mix στις traditional γεύσεις του χθες με τις πιο σύγχρονες, γεγονός που αποτυπώνεται ακόμα και μέσα από τους χώρους του εστιατορίου. Όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του, τα γήινα χρώματα έρχονται σε θεαματική αρμονία με τις πιο pop λεπτομέρειες, δημιουργώντας ένα too cozy περιβάλλον, ιδανικό για οικογένειες -και όχι μόνο.

3. Th, Λονδίνο

clove-club-restaurant.jpg

Η λονδρέζικη αισθητική είναι το στοιχείο που πρωταγωνιστεί μέσα στο υπέροχο The Clove Club, όπου τα πιάτα λατρεύονται από τους επισκέπτες, οι οποίοι καταλήγουν να γίνονται θαμώνες. Μοναδικές γευστικές επιλογές για όλα τα γούστα, vegan απολαύσεις και φοβερά ποτά φέρουν την υπογραφή καταξιωμένων chef και σίγουρα αξίζει να τα δοκιμάσετε.

4. Lyle’s, Λονδίνο

lyle-s.jpg

Παραμένοντας στο Λονδίνο και στην αυθεντική dark γοητεία του, το Lyle’s είναι η επιτομή του μινιμαλισμού, με updated πινελιές που εξασφαλίζουν ένα clean σκηνικό. Το μενού του εστιατορίου ανταποκρίνεται σε κάθε ώρα της ημέρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στον χώρο πραγματοποιούνται και διάφορα special events, όπως γάμοι άλλες δεξιώσεις.

5. Alléno, Παρίσι

inside-alleno-paris-au-pavillon-ledoyen-min-1000x562.jpg

Το εστιατόριο του chef Yannick Alléno στο Παρίσι ξεχωρίζει για τα απίθανα γαστρονομικά ταξίδια που προσφέρει στους guests του, ενώ παράλληλα δίνει μια ακαταμάχητη cozy αίσθηση σε όποιον το επισκέπτεται. Ο chef θέλησε να δώσει σύγχρονο χαρακτήρα στη ήδη αγαπημένα πιάτα της Γαλλίας και το κατάφερε περίτρανα!

6. Atomix, Νέα Υόρκη

boconcept-projects-atomix-restaurant-new-york-01-credit-diane-kang-arcit18.jpg

Η έννοια του μοντερνισμού δείχνει να αποτυπώνεται με τόσο αξιοθαύμαστο τρόπο στο Atomix της Νέας Υόρκης. Σε ένα άκρως μινιμαλιστικό περιβάλλον που αποτελείται από θερμές αποχρώσεις και gold details, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γευτεί τις σπεσιαλιτέ σπουδαίων chef των ΗΠΑ και το μόνο σίγουρο είναι πως θα θέλει να βρίσκεται εκεί ξανά και ξανά!

7. Maaemo, Όσλο

maaemo-interior-1.jpg

Σκούρες αποχρώσεις, φρέσκα άνθη, ατμοσφαιρικός φωτισμός: Όλα συνθέτουν ένα πραγματικά ονειρεμένο σκηνικό για να απολαύσει κανείς το φαγητό του. Το Maaemo δίνει πνοή ανανέωσης στη Νορβηγία κι έχει καταφέρει να γίνει talk of the town από την ημέρα που πραγματοποίησε το opening του. Gourmet επιλογές και χορτοφαγικά πιάτα καλύπτουν όλους τους ουρανίσκους και μετατρέπονται σε τέλεια γευστική, all the way εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

8. Atelier Crenn, Σαν Φρανσίσκο

ateliercrenn-pchang-2363.jpg

Με μια τεράστια ποικιλία σε πιάτα και κρασιά, το Atelier Crenn με βασική chef τη Γαλλίδα Dominique Crenn είναι μια από τις πρώτες επιλογές για το απόλυτο fine dining σε ολόκληρο το Σαν Φρανσίσκο. Instagrammable σερβιρίσματα, υπέροχη ατμόσφαιρα και κλίμα οικειότητας γίνονται οι βασικοί λόγοι για τους οποίους αυτός χώρος έχει καταφέρει να ξεχωρίσει.

9. Ultraviolet, Σανγκάη

uv-room-woods-autumn.jpg

Πρόκειται για κάτι που σίγουρα δεν έχουμε δει ξανά! Το εστιατόριο αυτό στη Σανγκάη συνδυάζει τον πραγματικό κόσμο με τον virtual, τη στιγμή που οι επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν το φανταστικό φαγητό του Paul Pairet. Μέσα από τεράστιες οθόνες, ο κόσμος μπορεί να ταξιδέψει από το ένα σκηνικό στο άλλο -να δει τα αστέρια, να κάνε τη βόλτα του στο φθινοπωρινό δάσος, να κολυμπήσει σε καταγάλανα νερά κ. ά. Ένα ζωντανό παράδειγμα για το πώς η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο ραγδαία.

10. Twins Garden, Μόσχα

212725.jpg

And last but not least, το ανεπανάληπτο Twins Garden στη Μόσχα ανήκει στους Ivan and Sergey Berezutsky και σερβίρει απίστευτες γεύσεις με θέα ολόκληρη τη Μόσχα. Bonus, τα γλυκά του εστιατορίου είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε εάν βρεθείτε εκεί, όπως επίσης και τα ιδιαίτερα κρασιά που κοσμούν τα ράφια του bar.

Kεντρική Φωτογραφία: Νoma