Τα πιο ξεχωριστά ραντεβού σε εστιατόρια συνώνυμα με το αυθεντικό φαγητό της πόλης, που παρουσιάζουν ένα καρέ καινούριων, ανεπανάληπτων συνταγών από τη Μεσόγειο είναι εδώ. Το Mare e Monti είναι ένα από τα πιο αυθεντικά ιταλικά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης! Ας το ανακαλύψουμε καλύτερα!
The Philosophy
Το Μare e Monti δημιουργήθηκε το 1998 με ένα όραμα: να προσφέρει πιάτα της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας χωρίς συμβιβασμούς, όπου οι ποιοτικές πρώτες ύλες θα πρωταγωνιστούν. «Συνεχίζω να μαγειρεύω οικογενειακές συνταγές, χωρίς να τις αποδομώ ή να τις προσαρμόζω. Εδώ, ο κάθε πελάτης είναι καλοδεχούμενος να γνωρίσει την κουζίνα μας και να περάσει μία αξέχαστη βραδιά με τις γεύσεις που του προσφέρουμε», λέει ο chef και ιδιοκτήτης, Pasquale Lembo.
More pasta, please
Στο Mare e Monti ξεκίνησαν να παράγουν τα δικά τους ζυμαρικά από το 2017. Στο κατάστημά τους στη νέα Αγορά Μοδιάνο, ο κόσμος θα μπορεί να παρακολουθεί ζωντανά πώς τα φτιάχνουν και τα γεμίζουν με ένα σωρό υλικά: κολοκύθα, πέστο βασιλικού, ανθότυρο, γκοργκοντζόλα και πολλά άλλα. Τα ζυμαρικά του Mare e Monti θα μπορεί o καθένας να τα μαγειρέψει και στο σπίτι του ή να τα απολαύσει on spot, σε κάποιο τραπέζι, παρέα με ένα ποτήρι κρασί!
Fill in the blanks… από τον ιδιοκτήτη Pasquale Lembo
Αυτό που θα κάνει τον επισκέπτη να επιστρέψει στο Mare e Monti είναι… η φιλοξενία και η φιλοσοφία μας να κάνουμε τον κόσμο να αισθάνεται σαν καλεσμένος στο σπίτι μας, απολαμβάνοντας ένα μενού μαγειρεμένο αποκλειστικά γι’ αυτόν.
Το best-seller πιάτο για τη νέα σεζόν… “Tagliatelle ai funghi porcini”: χειροποίητα ζυμαρικά με άγρια μανι-τάρια πορτσίνι και φρέσκια τρούφα.
Η Θεσσαλονίκη έχει γεύση… ενός παντοπωλείου γεμάτου αρώματα και ιστορίες. Ένα κοσμοπολίτικο σταυροδρόμι γεύσεων, πολιτισμού και θρησκείας είναι αυτή η πόλη.
Παρακολουθήστε τη συζήτησή μας με τον ιδιοκτήτη Pasquale Lembo:
Info: Βενιζέλου 13, Πανόραμα, τηλ.: 2310 343344 και
Αγορά Μοδιάνο, Ερμού 24 & Βασ. Ηρακλείου
Facebook: Mare-e-Monti