fbpixel

Search icon
Search
Δημιουργήστε τον δικό σας κήπο: Τα λουλούδια για να φυτέψετε αυτήν την εποχή
INTERIORS

Δημιουργήστε τον δικό σας κήπο: Τα λουλούδια για να φυτέψετε αυτήν την εποχή

Δώστε χρώμα στο σπίτι σας με τις κατάλληλες προσθήκες


Όλοι θέλουμε να έχουμε έναν όμορφο κήπο ή ένα, όσο το δυνατόν, περισσότερο καταπράσινο μπαλκόνι με φυτά που να μπορούν να διατηρηθούν όλες τις εποχές του χρόνου. Παρόλα αυτά, μπορεί να επιτευχθεί στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο; Κι όμως γίνεται, αρκεί να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να ανακαλύψουμε μαζί τα πιο ανθεκτικά φυτά που θα αντέξουν 100% ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες; Αν σας εξάψαμε την περιέργεια το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές.

Ιβίσκος

shutterstock-245948659.jpg

Ο ιβίσκος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά λουλούδια που αντέχει πολύ τόσο στον ήλιο, όσο και στις υψηλές θερμοκρασίες της θερινής περιόδου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τον βάλετε σε ένα φωτεινό σημείο του μπαλκονιού ή του κήπου σας, ώστε να βγάλει όσα περισσότερα ανθισμένα λουλουδάκια γίνεται, ενώ αξίζει να γνωρίζετε πως είναι ανθεκτικός μέχρι και στην υγρασία.

Λαντάνα

lantana-camara-anthos.jpg

Ενδεχομένως να μην έχετε ξανακούσει την ονομασία του συγκεκριμένου φυτού, όμως σίγουρα το έχετε δει με τα ίδια σας τα μάτια. Αναλυτικότερα, επρόκειτο για έναν θάμνο που συνοδεύεται από μικρά ανθάκια σε διάφορα χρώματα, όπως γαλάζιο, λευκό, πορτοκαλί, κίτρινο και κόκκινο που μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και τον Νοέμβριο. Παράλληλα, αν θέλετε να βρείτε έναν μικρό φράχτη για τον κήπο σας δεν χρειάζεται να ψάχνετε άλλο, αφού η δεδομένη επιλογή με ύψος που φτάνει το 1,5 μέτρο είναι η ιδανικότερη για εσάς και σίγουρα θα καλύψει τις ανάγκες σας.

Λεβάντα

shutterstock-2000678951.jpg

Σαφέστατα δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας η πολυαγαπημένη και άκρως αρωματική λεβάντα που δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και μεγάλες ποσότητες νερού και λιπάσματος, ενώ δεν είναι ευάλωτη σε διάφορες ασθένειες και ενοχλητικά έντομα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια ηλιόλουστη θέση στο μπαλκόνι σας.

Βερβένα

verbena-hybrida-2-600x330-1.jpg

Επρόκειτο για ένα ποώδες φυτό με μικρά άνθη σε διάφορες αποχρώσεις, όπως το λευκό, το κίτρινο, το μοβ, το κόκκινο και το μπλε. Αξίζει να γνωρίζετε πως αποτελεί μια αρκετά αγαπημένη επιλογή, αφού φυτεύεται συνήθως σε γλάστρες και ζαρντινιέρες, ενώ αν φυτευτεί στο έδαφος μπορεί να ξεπεράσει σε ύψος τα 2 μέτρα, δημιουργώντας ένα αδιαμφισβήτητα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Πετούνια

shutterstock-691522789.jpg

Το πιο δημοφιλές και ανθεκτικό λουλούδι της άνοιξης και του καλοκαιριού δε θα μπορούσε να μην κλείσει αυτή τη λίστα. Συγκεκριμένα, για όσους δεν τη γνωρίζουν η πετούνια είναι ένα χαμηλό, σε ύψος, φυτό με πλούσια ανθοφορία και εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς που κεντρίζει όλα τα βλέμματα. Φτάνοντας τα 50 εκατοστά το δεδομένο φυτό αναπτύσσεται γρήγορα, χαρακτηρίζεται από πλούσια βλάστηση, ενώ τα άνθη εμφανίζονται κυρίως από τις αρχές της άνοιξης και διατηρούνται έως τα τέλη του φθινοπώρου.

Εάν θέλετε να ανανεώσετε τα φυτά του κήπου ή του μπαλκονιού σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε με σύνεση και πάντοτε έπειτα από την κατάλληλη ενημέρωση. Εμείς για να σας διευκολύνουμε σας προτείναμε τα 5 κορυφαία ανθεκτικά φυτά, τα οποία θα μπορέσετε να βρείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή στην αγορά που θα ομορφύνουν τον χώρο σας και θα τον γεμίσουν με ζωντανά, καλοκαιρινά χρώματα.