fbpixel

Search icon
Search
Δημιουργικές συνταγές για το πιο γευστικό Χριστουγεννιάτικο brunch
MAGAZINE

Δημιουργικές συνταγές για το πιο γευστικό Χριστουγεννιάτικο brunch

Τα εξαιρετικά προϊόντα από τα super market Μασούτης κάνουν το αποτέλεσμα ακόμα πιο απολαυστικό


«Ένα γιορτινό brunch ίσως είναι η ιδανική ευκαιρία για να συναντηθούμε γύρω από ένα τραπέζι. Φέτος ετοιμάζουμε εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές, που θα αρέσουν σε όλους. Απαραίτητο συστατικό για ένα γεύμα που θα καταπλήξει τους αγαπημένους μας; Οι καλές πρώτες ύλες για ευφάνταστες και γευστικές δημιουργίες. Και με τα επιλεγμένα προϊόντα Μr. Grand και Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας, αυτές οι συνταγές θα είναι πιο ποιοτικές από ποτέ! Χαρτί, μολύβι, κι ετοιμάζουμε τη λίστα των αγορών μας. Προορισμός μας, τα ενημερωμένα super market Μασούτης, όπου θα βρούμε όλα τα απαραίτητα υλικά και για τα γιορτινά τραπέζια μας, οικονομικά και ελληνικά!»

Focaccia με δεντρολίβανο

17a3530.jpg

Η focaccia είναι ένα απλό, αφράτο ψωμί, που ταιριάζει με τα πάντα και είναι ιδανική για σάντουιτς. Αν την ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα, μπορείτε να τη ζεστάνετε λίγο πριν από το σερβίρισμα.

Υλικά για ένα ταψί 25x35 εκ.

  • 600 γρ. αλεύρι
  • για όλες τις χρήσεις
  • Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας
  • 9 γρ. μαγιά ξηρή
  • Πιπέρι Mr. Grand μύλος
  • 425 γρ. επιτραπέζιο νερό Νιόβη Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας,
  • σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 γρ. αλάτι Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας
  • Δεντρολίβανο
  • 2 κ. σ. extra παρθένο εξαιρετικό ελαιόλαδο Mr. Grand

Για το σερβίρισμα

  • Εxtra παρθένο εξαιρετικό ελαιόλαδο από Καλαμάτα Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας
  • Τυρί κατίκι Δομοκού ΠΟΠ

Εκτέλεση

1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το νερό, το αλάτι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ενιαία ζύμη. Στην αρχή, αυτή θα είναι υγρή, αλλά ύστερα από λίγα λεπτά θα σταθεροποιηθεί. Μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο μπολ και αφήνουμε για 20'.

2. Πιάνουμε τη ζύμη από τη μία πλευρά, τραβάμε και διπλώνουμε. Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα για άλλα 20΄. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τρεις ακόμη φορές. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες.

3. Προετοιμάζουμε ένα ταψί 25x35 εκ. με ελαιόλαδο. Βγάζουμε τη ζύμη και τη μεταφέρουμε σ’ αυτό. Την απλώνουμε με τα δάχτυλα και την καλύπτουμε με μεμβράνη για να φουσκώσει. Θα χρειαστεί να περάσει περίπου μία ώρα (προσοχή, όταν έχει ζέστη, η διαδικασία αυτή επιταχύνεται εντυπωσιακά).

4. Βρέχουμε τα δάχτυλά μας και τα βουτάμε με κλίση στη ζύμη. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, δεντρολίβανο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω κάτω, όχι στον αέρα), στους 200°C για περίπου 30΄ ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει στους 87°C.

5. Αφήνουμε τη focaccia να σταθεί στον πάγκο για δέκα λεπτά, πριν τη βγάλουμε απ’ το ταψάκι. Σερβίρουμε με το κατίκι και το ελαιόλαδο στο πλάι.

Τhe tip

Δεντρολίβανο: Στα super market Μασούτης θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε φρέσκα και αποξηραμένα μυρωδικά.

Quiche Lorraine με πράσο, χοιρινό και γραβιέρα Κρήτης

17a3590.jpg

Αυτή η πλούσια quiche είναι το ιδανικό πιάτο για τα τραπέζια των ημερών. Αν θέλετε να αποφύγετε το μπέικον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μανιτάρια!

Υλικά για φόρμα 25 εκ.

Για τη ζύμη

  • 150 γρ. κρύο βούτυρο αγελάδας 82% Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι Μασούτης... Από Τον Τόπο Μας
  • 275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1 μεσαίο αυγό
  • Mr. Grand, ο κρόκος
  • 50 γρ. κρύο επιτραπέζιο
  • Nερό Νιόβη Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας

Για την τάρτα

  • 200 γρ. μπέικον σε κύβους
  • 4 πράσα (600 γρ.)
  • 50 γρ. κρύο επιτραπέζιο νερό Νιόβη Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας
  • Πιπέρι Mr. Grand μύλος
  • 4 αυγά μεσαία Mr. Grand
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας
  • 100 γρ. γάλα Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης

Εκτέλεση

1. Σε μια λεκάνη, βάζουμε το βούτυρο σε κύβους, το αλεύρι, τον κρόκο αυγού, το κρύο νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι.  Με γρήγορες κινήσεις ζυμώνουμε σε μία σφιχτή ζύμη, που τοποθετούμε σ’ ένα μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

2. Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη σ’ ένα φύλλο λίγο πιο μεγάλο από τη φόρμα. Μεταφέρουμε το φύλλο στη φόρμα και στρώνουμε με τα δάχτυλα. Αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

3. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε λεπτές φέτες και το μπέικον σε λωρίδες. Σε ζεστό τηγάνι, τοποθετούμε το μπέικον και το αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να καραμελώσει και όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σ’ ένα πιάτο.

4. Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το ξεπλύνουμε, βάζουμε τα πράσα, το νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά με καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν. Θα χρειαστεί να περάσουν περίπου 10΄. Αφού μαγειρευτούν, προσθέτουμε το μπέικον κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το μοσχοκάρυδο κι ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα, το μείγμα με το μπέικον και το πράσο κι αναμειγνύουμε.

6. Βγάζουμε τη φόρμα με τη ζύμη από το ψυγείο και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 45΄ ή μέχρι η τάρτα να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.

Τhe tip

Γραβιέρα: Η γραβιέρα Κρήτης είναι το ιδανικό τυρί για μια τέτοια συνταγή

Pancake bread

17a3537.jpg

Σας αρέσουν τα pancakes, αλλά δε θέλετε να περάσετε τη μέρα σας γυρίζοντας τηγανίτες στην κουζίνα; Το pancake bread είναι αφράτο, ζουμερό κι εύκολο. Θα το σερβίρουμε με επιπλέον maple syrup στην κορυφή!

Υλικά για μια φόρμα 24 εκ. / 12 μερίδες

  • 2 αυγά Mr. Grand μεσαία
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ηλιέλαιο Mr. Grand
  • 30 γρ. maple syrup
  • 180 γρ. αριάνι Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας
  • 60 γρ. επιτραπέζιο νερό Νιόβη Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας
  • 3 γρ. αλάτι Μασούτης
  • ...Από Τον Τόπο Μας
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας
  • 8 γρ. σόδα φαγητού Mr. Grand

Για το crumble

  • 30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 γρ. κανέλα Mr. Grand
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας

Για το σερβίρισμα

  • Κόκκινα φρούτα
  • Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC. Προετοιμάζουμε με λίγο λάδι τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε.

2. Θα χρειαστούμε δύο μεγάλα μπολ. Στο ένα θα αναμείξουμε τα στερεά και στο άλλο τα υγρά υλικά. Στο πρώτο μπολ, βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το αριάνι, το mapple syrup, το νερό, κι ανακατεύουμε καλά.

3. Στο δεύτερο, θα κοσκινίσουμε το αλεύρι και τη σόδα. Προσθέτουμε το αλάτι κι ανακατεύουμε με τα υγρά υλικά. Θα πρέπει να έχουμε ένα ρευστό μείγμα. Το μεταφέρουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 40΄.

4. Ετοιμάζουμε τα ψίχουλα. Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε στο ψυγείο.

5. Ύστερα από 40΄, βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο και βάζουμε τα ψίχουλα πάνω στο ψημένο κέικ. Τοποθετούμε για ακόμη 20΄ στον φούρνο.

6. Σερβίρουμε το pancake break και γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και κόκκινα φρούτα.

Τhe tip

Κόκκινα φρούτα: Τα κόκκινα φρούτα δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εξαιρετικά θρεπτικά!

Banana brownies

17a3556.jpg

Μερικές ώριμες μπανάνες υπάρχουν σε κάθε κουζίνα, κι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τις χρησιμοποιήσουμε!

Υλικά για 12 μερίδες | Mία φόρμα 25x35 εκ

Υγρά υλικά

  • 30 γρ. καφές φίλτρου Mr. Grand
  • 240 γρ. ζεστό επιτραπέζιο νερό Νιόβη Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας
  • 180 γρ. μπανάνες ώριμες
  • 120 γρ. ηλιέλαιο Mr. Grand
  • Στερεά υλικά
  • 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας
  • 80 γρ. κακάο Mr. Grand
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% Μασούτης ...Από Τον Τόπο Μας
  • 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα Mr. Grand
  • 8 γρ. σόδα μαγειρικής Mr. Grand

Για το σερβίρισμα

  • 80 γρ. σοκολάτα υγείας
  • Mr. Grand
  • 20 γρ. ζεστό γάλα Μασούτης...
  • Από Τον Τόπο Μας
  • 5 γρ. αλάτι Μασούτης... Από Τον Τόπο Μας

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC.

2. Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο. Προετοιμάζουμε τη φόρμα και την πασπαλίζουμε με λίγο από αυτό το μείγμα. Στη συνέχεια, στο μπολ προσθέτουμε τη σόδα και αναμειγνύουμε.

3. Με τον καφέ και το ζεστό νερό φτιάχνουμε ένα ρόφημα καφέ και το αφήνουμε να στραγγίξει.

4. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις μπανάνες και με ένα πιρούνι τις κάνουμε πουρέ. Θα πρέπει να είναι πραγματικά ώριμες (αν η φλούδα τους είναι μαύρη, ακόμη καλύτερα). Προσθέτουμε σε αυτό τον καφέ και το ηλιέλαιο κι ανακατεύουμε.

5. Σ’ ένα άλλο μπολ, βάζουμε τη ζάχαρη, το γιαούρτι και τα καρύδια κι ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Ενώνουμε με τα υγρά υλικά και αναμειγνύουμε καλά, προσθέτοντας σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι.

6. Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα που ετοιμάσαμε και ψήνουμε για τουλάχιστον 60΄ στους 160°C, μέχρι το κέικ να ψηθεί καλά.

7. Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα, ψιλοκόβοντάς την και κρατώντας λίγα κομμάτια. Ενώνουμε με το ζεστό γάλα κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία σάλτσα.

8. Σερβίρουμε με τη σάλτσα σοκολάτας, τα τρίμματα και το αλάτι στην κορυφή.

The tip: Οι μπανάνες είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ PESOFOF ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023