fbpixel

Search icon
Search
Digital Fashion Weeks: Ο οίκος Valentino θα παρουσιάσει το πρώτο του ψηφιακό show σε συνεργασία με τον φωτογράφο Nick Knight
TRENDS & CATWALKS

Digital Fashion Weeks: Ο οίκος Valentino θα παρουσιάσει το πρώτο του ψηφιακό show σε συνεργασία με τον φωτογράφο Nick Knight

Οι εξελίξεις «τρέχουν» στον κόσμο της μόδας και οι καινοτομίες ολοένα και αυξάνονται


Όπως έχουμε όλοι αντιληφθεί τον τελευταίο καιρό τα πράγματα στον χώρο της μόδας αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη λόγω της παγκόσμιας κρίσης που έχει δημιουργήσει ο COVID-19. Εβδομάδες μόδας αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν, καμπάνιες «πήγαν πίσω» και πολλοί οίκοι και σχεδιαστές αποφάσισαν να επαναπροσδιοριστούν, να δώσουν μία καινούρια ταυτότητα στο brand τους αλλά και κάνουν αλλαγές που ίσως, υπό άλλες συνθήκες να μη γινόντουσαν ποτέ ή να καθυστερούσαν κι άλλο. Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι για αρκετό καιρό ακόμα τα fashion shows, αλλά και η παρουσίαση των νέων collection δε θα θυμίζει σε τίποτα αυτά που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Σ΄ αυτήν την κατηγορία των αλλαγών έρχεται να προστεθεί και το γνωστό σε όλους fashion house Maison Valentino. Πριν από μερικές μέρες ο οίκος ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να παρουσιάσει την κολεξιόν του για την περίοδο φθινόπωρο/χειμώνας 2020 σ’ ένα πρωτότυπο show μέσω μίας ειδικής παράστασης που δημιούργησε ο creative director του brand Pierpalo Piccioli. Ο ίδιος αποφάσισε να συνεργαστεί με τον καλλιτέχνη Nick Knight για μία ψηφιακή παρουσίαση, η οποία θα δώσει πολύ μεγάλη βάση στην ανθρώπινη αξία του high fashion. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί αν θα συμμετάσχει κάποιος άλλος καλλιτέχνης ή σκηνοθέτης στις digital Fashion Weeks του φετινού καλοκαιριού. 

valentino-2.jpg
Image source: @pppiccioli

«Η ζωντανή performance θα ενώσει το ανθρώπινο και το ψηφιακό στοιχείο και θα δημιουργήσει έναν διάλογο στον οποίο θα συμμετέχουν επί ίσοις όροις. Κανένα ψηφιακό εφέ δεν μπορεί να υποκαταστήσει τους ανθρώπους. Το αποτέλεσμα θα είναι μια έκφραση των αξιών της υψηλής ραπτικής: δημιουργικότητα, φαντασία και συναίσθημα», είπε χαρακτηριστικά ο Piccioli στο δελτίο τύπου που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση αυτής της καινοτομίας.

Η ιδέα είχε γεννηθεί πολύ πριν την εμφάνιση της πανδημίας, λόγω της ανάγκης του art director να τονίσει τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της ανθρώπινης πτυχής μ’ αυτήν της ψηφιακής, αλλά και να παρουσιάσει την περίοδο αναγέννησης που βιώνουμε και τα όρια, τα οποία μπορεί να υπερβαίνουμε λόγω της εύνοιας και της ελαφρότητας.

«Το project αυτό γεννήθηκε μέσα από μια ιδέα που ο Pierpaolo Piccioli είχε ήδη στο μυαλό του πριν την πανδημία. Συνδυάζει τον ανθρώπινο και τον ψηφιακό κόσμο δημιουργώντας έναν δεσμό που στην ουσία είναι η έκφραση του νέου κόσμου που γεννιέται αυτήν τη στιγμή. Όλα αυτά που ζούμε θα πρέπει να μεταφραστούν σε χάρη και φως».

velentino-3.jpg
Image source: @pppiccioli

Ο οίκος θα κρατήσει το ραντεβού του με το Fédération de la Haute Couture et de la Mode στις 8 Ιουλίου του 2020, στις 6 το απόγευμα, βάζοντας τα θεμέλια για τη ζωντανή παράσταση, η οποία θα λάβει χώρα στη Ρώμη την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 στο στούντιο Cinecittà. Αυτή η ζωντανή παράσταση θα έχει ως αποτέλεσμα την παρουσίαση και ανάδειξη των αξιών του οίκου, δηλαδή τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και το συναίσθημα.

Η εκδήλωση επρόκειτο να μεταδοθεί ζωντανά στα ψηφιακά κανάλια του οίκου Valentino, σύμφωνα με τις τωρινές οδηγίες και ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα και τα μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα, κάποιοι κριτικοί της μόδας, οι οποίοι έχουν έδρα την Ιταλία, θα είναι προσκεκλημένοι στη ζωντανή εκδήλωση στην ιταλική πρωτεύουσα. 

Αναμένουμε, λοιπόν, να ανακαλύψουμε αυτή τη νέα εποχή που χαράσσεται στον χώρο της μόδας και να ενημερωθούμε για κάθε νέο trend που θα μας συνοδεύσει τους επόμενους μήνες.