fbpixel

Search icon
Search
Diet Hacks: Πώς να παραγγέλνετε σωστά & υγιεινά όταν τρώτε έξω
WELLNESS

Diet Hacks: Πώς να παραγγέλνετε σωστά & υγιεινά όταν τρώτε έξω

Τα απόλυτα tips για να διατηρήσετε το πρόγραμμα της διατροφής σας


Συχνά, πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε πως θα απαντήσουμε στον φίλο ή τη φίλη που μας προσκαλεί έξω για φαγητό ή ακόμη και σπίτι για αγαπημένο delivery. Και όλα αυτά; Επειδή δε θέλουμε να χαλάσουμε το πρόγραμμα της διατροφής μας, που τόσο έχουμε προσπαθήσει να διατηρήσουμε. Κι όμως, δεν χρειάζεστε πλέον να αρνιέστε ή να αγχώνεστε για το τι θα φάτε εάν βρεθείτε εκτός σπιτιού. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς τα πιο χρηστικά και easy to follow tips για να καταφέρετε να απολαύσετε υπέροχες γεύσεις, χωρίς τύψεις, όπου και αν βρίσκεστε! 

Επιλέξτε με βάση τις έξυπνες ομάδες τροφίμων

shutterstock-1042609972.jpg

Πρόκειται για τις 4 ομάδες τροφίμων, από τις οποίες μπορείτε να επιλέγετε κάθε φορά όποια σας ικανοποιεί και σας αρέσει περισσότερο. Αυτές οι ομάδες αποτελούνται από τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και τις πρωτεϊνούχες τροφές. Όταν, λοιπόν, βλέπετε ότι το πιάτο σας περιλαμβάνει κρέας αλλά όχι λαχανικά, ζητήστε να σας προσθέσουν κάποια γαρνιτούρα με βραστά λαχανικά ή μία σαλάτα. Επίσης, εάν το πιάτο σας περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, μπορείτε να διευκρινίσετε, πως θέλετε μία επιλογή με χαμηλά λιπαρά -και φυσικά, εάν μπορείτε να το αποφύγετε εντελώς, ακόμη καλύτερα για εσάς. Τέλος, φροντίστε να επιλέγετε κυρίως πιάτα που περιέχουν πρωτεΐνη, όπως στήθος κοτόπουλου, ψαρονέφρι, ψάρι ή αυγό, που σίγουρα θα σας χορτάσουν, χωρίς πολλές θερμίδες.

Πείτε όχι στα τηγανητά -οριστικά

shutterstock-1120331924.jpg

Όταν τρώτε έξω, καλό είναι να αποφεύγετε τα τηγανητά. Μπορεί οι τηγανητές πατάτες και οι κοτομπουκιές να είναι το αγαπημένο γεύμα μικρών και μεγάλων, αλλά σίγουρα δε σας βοηθάνε με την απώλεια βάρους. Επιλέξτε φαγητά που είναι ψητά ή στη σχάρα, που είναι πιο υγιεινά και έχουν λιγότερα λιπαρά και κατ' επέκταση συμβάλλουν θετικά στη διατήρηση του βάρους σας. Προτιμήστε τις πατάτες φούρνου από τις τηγανητές ή το ψητό κοτόπουλο από τα σνίτσελ και κάποια συνταγή με βαριά σάλτσα. Όσον αφορά το κοτόπουλο και το κρέας εν γένει, ζητήστε εάν είναι εύκολο να σας το μαγειρέψουν στη λαδόκολλα ή με ελάχιστο λάδι, ώστε να περιορίσετε στο ελάχιστο την ποσότητα λίπους. Το ίδιο ισχύει και με τα ψάρια: επιλέξτε χταπόδι, καλαμάρι, γαρίδες ή φρέσκα ψάρια, όλα ψημένα στον φούρνο και συνοδέψτε τα με άφθονη σαλάτα.

Γίνετε vegetarian...για μερικές ώρες

shutterstock-721206067.jpg

Εάν είστε πράγματι χορτοφάγοι, δε χρειάζεται να κάνετε καμία υποχώρηση. Εάν, όμως, όχι, προσπαθήστε να αποβάλετε το κρέας από τη διατροφή σας, έστω για τις ώρες μόνο που θα βρίσκεστε έξω. Προτιμήστε την ethnic κουζίνα, όπως την ταϋλανδέζικη, την ινδική ή το σούσι, που που περιέχει ελάχιστα λιπαρά και είναι ευκολοχώνευτο. Επίσης, αυτού του είδους οι κουζίνες περιλαμβάνουν συνήθως αρκετά μπαχαρικά σε κάθε πιάτο, τα οποία ενισχύουν την απώλεια λίπους, καθώς σύμφωνα με έρευνες, κάποια συστατικά, όπως η καψακαΐνη, μπορεί να επιταχύνουν προσωρινά τον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα την αυξημένη καύση θερμίδων.

Φάτε το σωστό επιδόρπιο χωρίς ενοχές

shutterstock-431627977.jpg

Είναι η γλυκιά απόλαυση που σας συντροφεύει μετά το τέλος του γεύματος και σίγουρα όλοι λαχταράτε ένα πιάτο cheesecake, παγωτό ή προφιτερόλ, όταν το βλέπετε να έρχεται προς το μέρος σας. Ωστόσο, εάν προσέχετε τη διατροφή σας, αυτά δεν είναι σίγουρα τα γλυκά που μπορείτε να δοκιμάζετε χωρίς ενοχές. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ξέρετε ότι το παγωτό και η κρέμα γάλακτος έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Αντί, λοιπόν, για αυτές τις παχυντικές επιλογές, ρωτήστε εάν μπορούν να σας φέρουν μία γρανίτα, μία κρέμα με χαμηλά λιπαρά ή ένα μπολ με γιαούρτι και φρούτα εποχής. Plus, να έχετε πάντα κατά νου, ότι μόλις τελειώσετε το κυρίως γεύμα σας, καλό είναι να περιμένετε για μερικά λεπτά, πριν παραγγείλετε το επιδόρπιο, διότι μπορεί εκείνη τη στιγμή να μη νιώσετε την ανάγκη για κάτι γλυκό.